Melyik jobb AVON vagy ORIFLAME? Melyiknek jobbak a termékei? Melyikkel lehet jobban üzletelni? (tanácsadó szeretnék lenni, de nem tudom melyiket válasszam, mert mindkettőt nem akarom) Van-e esetleg másik kozmetikum ami hasonló módon működik és jó?
az Avon népszerűbb, gyakrabban van katalógusa, sok terméke olcsóbb
mindkettőnek nagyon jó termékei vannak amúgy
Én mindkettővel dolgoztam évekkel ezelőtt, az akkori tapasztalataimat tudom leírni.
Az Avonnál a szükséges rendelési összeget nem tudtam ilyen termékekből összehozni (200 ft meg 600 ft), aztán valami 30 valahány ezer volt úgy rémlik a minimum.
Az Oriflame meg elcseszte, amikor 3 hétre visszavette a katalógus érvényességi időt, plusz ha nem dolgozol, úgy visszaesik a jutalékod, mint a huzat. Az én ex-szponzim anno jól lehúzott, aztán amikor az egészsége megromlott, a 10 év alatt elért 200e/hó fizujából lett 20e, ahogy hallottam, mert nem tud menni már.
Végső soron mindkettőnél ott volt a hiba, hogy nem volt egy rendes szponzorom, aki tanított volna és nem lehúz.
Kellett vagy 5 év utánuk, mire normális céget, normális szponzort, meg visszaesés nélküli üzletet találtam (FLP).
Szerintem Avon, Oriflame egyaránt szerencsétlen üzletileg, de ha már ilyenben gondolkodsz, akkor ezekre figyelj:
- cég mióta áll, milyen forgalmi mutatókkal (Mo, Eu, világ),
- van-e kezdőcsomag vagy elég egy sima egyszerű rendelésleadás (a kezdőcsomag nem baj, ha abban terméket kapsz, amit el tudsz használni, mert kell a terméktapasztalat a munkához),
- termékek minősítése nagyon fontos, mert az arcodat, nevedet adod a cégnek,
- garanciavállalás,
- marketing terv (van-e szintesés, milyen ösztönzők vannak, csinál-e a cég ill. a felső vonalad ingyenes továbbképzést, van-e lehetőség jogdíjas jövedelemre, milyen eszközökkel tudsz dolgozni),
- nagyon nézd meg, ki lesz a szponzorod! Segítenie kell, neki ez kőkemény üzleti érdek, ha te keresel, ő is keres, ilyen egyszerű.
- Ha azzal etetnek, hogy 2 hét alatt milliomos leszel, menekülj. MLM-ben és direkt marketingben is kemény munka és ált. 2-3 év kell, mire normális bevételt (több százezres) elérsz. Én fél év után tartok minimálbérnél az FLP-vel. Se Avonnal, se Oriflame-mel nem lett ennyi pénzem, 1,5 év után. Mondjuk senki nem tanította meg a "hogyant".
Remélem segítettem.
14.23-nak
Mi az az FLP? Hogy működik?
Oriflamezek.
1.Szponzorod nem húz le, az Ő teljesítménye semmiképpen sem látszik meg a te pénzeden.Annyi lehet a baj ha nem jó vezető és nem kapsz jó információt.
2.Nem létezik olyan hogy egyik napról a másikra milliomos lesz az ember, de ha dolgozni akarsz akkor van hogyan és a pénzed is mutatja.
3.Hogy melyik termék a jobb se Avonos, se Oriflames tanácsadó nem szabad hogy megmondja mivel az Avon és az Oriflame is tagja a DSA-nek (Direct Sales Association).Az etikai kódex kötelez.
4.Oriflamenek most 17 katalógusa van, az Avonnak is: szóval nem rossz az ha 3 hetente van új, hanem ellenkezőleg.
5.Amiért én Oriflamet válaszottam: 30% kedvezmény és nincsenek kötelezettségeim. 30% lesz akkor is ha nem rendelek 6 hónapon át például.
De szeretek dolgozni és ajánlom is.
Minden jót,
Szandra
Mindkét rendszerben megvan a teljesítménykényszer, amit ha üzletileg nézünk, az minden csak nem jó.
Te igazából jó üzletet keresel, jól értem? Csak kozmetikumok terén?
Most avonos vagyok.
Annó jó pár éve volt az oriflam-nek jó terméket, de rengeteg nagyon nem jött be. Így váltottam avonra. Nálam mindegyik bevált és az árak is korrektek voltak illetve még azok is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!