Mennyibe kerülhet összehozni egy kissebb éttermet? A párom nagy álma egy saját vendéglö és én szeretném, ha beteljesülne a vágya!?
Figyelt kérdés
2012. márc. 6. 14:36
1/22 anonim válasza:
4-5-6 millió ft a legyengébb ereszték is. De ez csak az épület. Még hol a többi...Aztán lehet befuccsol az egész.
2/22 anonim válasza:
Ez egy nagyon szép dolog és gesztus, hogy támogatod benne.
Én a helyében egy gyors kifőzdével indítanék, a befektetett pénz is jelentősen kevesebb.
Sajnso a piac elégé be van telve, de ha jól csinálja, lehet jövője a dolognak.
3/22 anonim válasza:
20-25 millió alatt nem kezdenék el éttermen gondolkozni.
(Ha lenne ennyi pénzem, akkor meg nem étterembe kezdenék vele.)
4/22 anonim válasza:
Igen. Utolsónak igaza van. egy városi étterem tényleg 20 körül kezdődik. Egy vidéki utolsó tanyán, faluban 5-6 millióért lehet egy lyukat venni és aztán átalakítani, berendezni még másik 5 millióért. Nem egyszerű manapság megélni.
5/22 anonim válasza:
Egy rakás kidobott pénzbe, és egy válásba fog belekerülni, ami suicid hangulattal is súrlódik a társad részéről.
Beszéld rá inkább másra, te vagy a nő, te irányítod...
6/22 anonim válasza:
A rég rossz ha a nő irányítja a férfit.
7/22 anonim válasza:
A rég rossz, ha nem tudod, hogy minden sikeres férfi mögött egy nő áll...
8/22 Flector 67 válasza:
Sziasztok. 20 millióért étterem? Eleve mekkorára gondolsz? Egy becsületes étterem inkább 80-100 millió. Azért a konyhai gépek se fillérekért vannak. És ma akár csak 1 milliót is étterembe tenni, hát gondoljátok meg.
9/22 anonim válasza:
Olvastam itt sok szépet és sok hülyeséget. Van rálátásom a dolgokra.. étterem és kávézó hálózatom van. Jelenleg 3 országban, a jövőben további 2 országban szeretnék terjeszkedni. Azt hiszem tudok néhány kérdésre válaszolni az anyagiakat tekintve. Az étterem business nagyon kemény. Nem II. kategóriás helyekről beszélünk, hanem exklúzív helyekről. 4-6 millió Ft..ne vicceljünk már. Az lóf@szra sem elég. Egy normális konyha technológia ott kezdődik hogy 30 millió Ft. A legnagyobb éttermem konyhatechnológiája 7x ennyibe volt...de tegyük hozzá hogy 2700 adagos konyháról beszélünk. Egy normális 70-100 fős étterem konyhája 30-40 millió, ha valóban minőségről beszélünk. Nézzük a bérleti díjakat...egy jó helyen lévő étterem esetében, szintén saját példát figyelembe véve 2-12 millió Ft-ig mozoghatunk mint havi bérleti díj. Ital választék...ha adsz az itallapra akkor átlag 15-70 ezer Ft közt mozog egy üveg bor ára. Sör..csakis német és cseh fahordóban érlelve.. Alapanygok..a minőségi ételek, minőségi hozzávalókból készűlnek..ezek szintén milliós nagyságrend. Persze nem egy tál gulyásól beszélek, hanem homárról vagy királyrákról. Design sem mellékes...egy egy étterem belsőépítészeti kivitelezése 5-30 millió Ft-ig terjedhet. A dolgozók ruhája..., én egyedileg terveztetem, egyedileg varratom szintén milliós nagyságrendről beszélek. Pénztártechnika..ez az ami a legolcsóbb talán 2-3 millió Ft-ból ki lehet hozni. A végére marad a reklám..évente milliókat nyel el ez is. Persze csak akkor ha már a vállalkozásod nagyban fut.
10/22 anonim válasza:
9-es: szép, hogy mindezekkel eldicsekedtél, de sajnos ez nem válasz a kérdésre. Kisebb étteremről, vendéglőről szólt a kérdés, nem Nobu-kategóriáról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!