Hány hektár szántó műveléséből lehet megélni?
Nemcsak a talajműveléshez,hanem a többi munkához is kellenek gépek. Vetés,kapálás,betakarítás,stb.
Kellenek vetőmagok, vegyszerek a kártevők ellen. A kukorica címerezéshez emberek. Kell öntöző berendezés is,szárazság esetére. Ha belvizes a talaj,akkor gondoskodni kell a vízelvezetésről. Ha betakarítod a termést,és nem tudod azonnal értékesíteni,kell megfelelő terménytároló is.
Azt nem értem,hogy milyen szolgáltatásokból származó bevételre gondolsz?
A 100 ha-tól inkább több földre van szükség,és kell a megfelelő időjárás is.
Az első termés eladásáig csak kiadásod lesz,nem is kevés. Bevételre csak utána számolhatsz. De nagyon jó termésednek kell lenni,hogy havi 200.000.- nettód legyen.
Kedves utolsó!
"Nemcsak a talajműveléshez,hanem a többi munkához is kellenek gépek." - Kezdetben ennyire lenne kapacitásom.
"Kellenek vetőmagok, vegyszerek a kártevők ellen." - És gyomirtás, műtrágyázás, deszikkálás stb. Eszközhiány miatt nyilván bérmunkával intézve.
"A kukorica címerezéshez emberek. Kell öntöző berendezés is,szárazság esetére." - Nem írtam, hogy hibridet termesztenék. Az öntözés pedig nem elsődleges.
"Ha belvizes a talaj,akkor gondoskodni kell a vízelvezetésről." - Ha az. Ez bárkit érinthet.
"Ha betakarítod a termést,és nem tudod azonnal értékesíteni,kell megfelelő terménytároló is." - Nyilván bérszárítás, tárolás tényezők ott állnak a termelési költségek között a fentiekkel együtt.
"Azt nem értem,hogy milyen szolgáltatásokból származó bevételre gondolsz?" - Az a bevétel, amit bérmunkával szerzek.
"A 100 ha-tól inkább több földre van szükség,és kell a megfelelő időjárás is." - Időjárásból azt kapom, amit a szomszéd.
Az első termés eladásáig csak kiadásod lesz,nem is kevés. Bevételre csak utána számolhatsz. De nagyon jó termésednek kell lenni,hogy havi 200.000.- nettód legyen.
Köszi, sajnos nem találtam hitelesnek a válaszodat. Tisztában vagyok a termesztési technológiákkal, de az árakkal, a gyakorlattal nem, ezért kérdezek.
Beszéltem a témában otthon levő unokabátyámmal.
Szerinte ilyen jövedelem várása esetén legalább 300 ha föld kell,és teljes gépesítés. De szükséges a megfelelő összeköttetés is az értékesítéshez.
Javaslata: keresd fel az Önkormányzatnál a falugazdászt!
Segíthet a költségek kiszámításában, az igénybe vehető pályázatokban,támogatásokban,az értékesítési lehetőségekben. Tájékoztatni tud az adó vonatkozásában is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!