Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Szerintetek ez reális lehet...?

Hágel János kérdése:

Szerintetek ez reális lehet...?

Figyelt kérdés

Indítani fogok egy saját válallkozást február elsején, amelyben személyre szabott étrendet és edzés tervet

írok embereknek és adok el...

Ez a szakmám mielőtt valaki megkérdezné.

Az én célom az hogy havonta legyen meg 20 személy aki elő fizet, vagyis legalább az első hónapba a többiben remélem több lesz.

TiKtokra gyártok edzős és étrendel kaocsolatos tartalmakat 12000 ember követ és videónkét 15000 nézettség megvan, ott szeretném népnépszerűsíteni a vállalkozás.

Külföldon élek 3 éve Franciaországban ottani embereknek gyártok tartalmakat és nekik szeretném eladni a szolgáltatást.

Tudom nyilván nem lehet megmondani előre hány ember fizet elő az első hónapba.

De szerintetek reális ilyen 12000 es követő számmal és videónkénti 15000+ nezettségel elérni a 20 db előfizetőt amivel első hóra elédett lennék?

dec. 31. 00:19
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
44%
Szerintem nem lehetetlen
dec. 31. 01:35
 2/11 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, csak parázik az ember ilyenkor, vagyis én igen
dec. 31. 01:38
 3/11 anonim ***** válasza:
55%
Éhen fogsz ebből halni
dec. 31. 02:20
 4/11 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, bár nem túl biztató, kifejtenéd miért gondolod így... Én elfogadom a véleményed csak írd le mit gondolsz rossznak és lehet hasznomra válik?
dec. 31. 02:43
 5/11 anonim ***** válasza:
Szerintem minden az árképzésen múlik, mert nem mindegy, hogy 20 Euró egy hónap vagy 80.
dec. 31. 06:55
 6/11 anonim ***** válasza:
Már most kezdd el erről a lehetőségről tájékoztatni a követőidet, és az érdeklődőket feliratkoztatni egy hirlevelre. Ott lehet nekik privát célzott tartalmat küldeni
dec. 31. 07:25
 7/11 anonim ***** válasza:

Szerintem edzésterv úgy működik, ha mellette személyi edző vagy és odafigyelsz, hogy helyesen végzi a gyakorlatot, ezért sokan hajlandóak fizetni.

Csak azért hogy valaki leírja mit csinálj nem tudom mennyien hajlandóak fizetni, én biztosan nem és környezetemben se hallottam ilyenről. Neten eleve rengeteg az ingyenes tartalom , az ilyen streamerek reklámokból és 3 eurós feliratkozásból élnek.

Ettől függetlenül, ha érdekes tartalmát gyártasz, jól nézel ki, könnyen lehet havi 20 feliratkzód.

dec. 31. 08:04
 8/11 anonim ***** válasza:

A legtöbb ember egyszer fog max fizetni érte, utána viszi tovább sz étrendet és edzést. Többségében nem fognak havi szinten fizetni érte. Ebben az a szar, hogy kvázi minden hónapban új előfizetőket kell szerezned, kevés lesz a visszatérő vásárló.

Ha tudsz olyan szolgáltatást nyújtani amiért megéri minden hónapban fizetni, akkor talán, de ahhoz valami újat kell kitalálnod.

dec. 31. 09:26
 9/11 anonim ***** válasza:
64%

Szerintem is max 1x-i fizetésre lehet számítani, abból is nagyon kevésre.

Illetve hogyan akarsz személyre szabott edzés és étrendet adni látatlanba? Étrendet még csak-csak ha mondjuk egy egy órás beszélgetést megejtesz velük, de edzéstervet úgy, hogy nem látod az embert, a fizikumát, stb...

ha meg random általános terveket adogatsz azért senki nem fog fizetni, mert tele van vele a net.

dec. 31. 10:49
 10/11 anonim ***** válasza:

“ Köszi a választ, bár nem túl biztató, kifejtenéd miért gondolod így... Én elfogadom a véleményed csak írd le mit gondolsz rossznak és lehet hasznomra válik?”

Hány olyan embert láttál, aki ebből megél úgy, hogy csak edzéstervet és étrendet csinál anélkül, hogy edzést is tartana? Kismillió népszerű applikáció van, ami ugyanezt kínálja, mint amit te akarsz, pár ezer forintért. Magyarországon erre egyszerűen nincs akkora kereslet, hogy ebből megélj rendesen és kifizesd az adóid. Ha meg tényleg Franciaországban akarsz ezzel foglalkozni, akkor ott kellene kérdezősködni, bár kétlem, hogy ott nagyobb kereslet lenne ilyesmire.

Csináltál egyáltalán valami piackutatást? Van elég neved a szakmádban, hogy ezért fizessenek. 15000 követő az nagyjából semmi.

A francia adókat nem ismerem, de induljunk ki a magyar kata adózásból. Minden költségeddel együtt katásként kb havi 75 ezer forintod menne el adóra, hipára, kamarai tagdíjra, könyvelőre, számlázóprogramra. Havi 20 előfizetőt szeretnél, ez azt jelenti, hogy nekik ki kellene termelni a 75ezret + legalább 400ezret, hogy meg is élj belőle valahogy (kerekítsünk 500k-ra) Ez azt jelenti, hogy 500k/20 forint lenne egy edzésterv vagyis 25k/fő, ne álltassuk magunkat, max 1xfizeti ezt ki valaki, tehát évi 240 balek kellene, aki fizet ennyit. 15000 követővel ez gyakorlatilag elérhetetlen + esetleg amit fizet az adott oldal neked a nézettség után, ilyen kis követőszám esetén az se lehet sok.

És ekkor még csak egy szar bevételnél vagyunk.

Nézzük a franciákat 1400 euró a nettó minimálbér, 1767 a bruttó, feltételezve, hogy a vállalkozásod is ilyen bevétel/adó aránnyal dolgozik (még egyszer, nem ismerem a francia adókat és eltekintek a könyvelői díjaktól). 1767 eurót kellene kitermelj havi 20 balekból az kb 90 euro/fő/hó egy olyan infóért, amit mondjuk évi 25 euróért megkap a yaziotól, ami még után is követi, hogy mennyit eszik (nyilván, ha használja). És ekkor vagy a minimálbérnél.

Ugye, te sem gondolod komolyan, hogy ez egy fenntartható és profitábilis vállalkozás lesz?

Lehet álmodozni, de maradjunk a valóság talaján! Nem tudom mióta csinálod a tiktokot, de 15000 néző/12000 követő az nagyjából semmi egy 68 milliós országban, ha oda vesszük még az egyéb potenciálisan francia tartalmakat nézőket a környező országokból, akkor meg pláne. Ha 2 hónapja kezdted, akkor még azt mondom elmegy, de ha régebb óta, akkor ez elég szar.

El kellene kezdened egy üzleti stratégiát összeraknod, ha ezt komolyan gondolod:

Több utad van erre:

- szerzel nevet magadnak ill egy rendes követőtábort minőségi tartalmakkal és ha lesz elég nézettséged, akkor lesz bevételed és szponzorod is (ez szerintem, a fél milliós követőtábor környékén megvalósítható), viszont ehhez kell egy videoeditor minimum, akinek a bérét is ki kell termeljed és megfelelő felszerelés nem egy szar kamera

- vagy ténylegesen dolgozol edzőként és a tiktokot csak marketingre használod, edzőért nagyobb eséllyel fizetnek akár egyéni, akár csoportos keretekben. Ez esetben viszont a terembérlet lesz az, amit ki kell termelj

Az tuti, hogy pár video a tiktokra meg edzésterv és étrend edzés tartása nélkül nem lesz jövedelmező

dec. 31. 12:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!