Ha lenne 5 évnyi megélhetésre pénzed, mit kezdenél vele?
Teljesen elméleti a kérdés.
Tegyük fel, hogy van 5 évnyi megélhetésre pénzed. De tényleg csak a normális életmódhoz, nulla plusz pénzzel. (Tehát megtakarítás és befektetések nélkül.)
Szabályok: (képzeletbeliek nyilván)
- Az 5 éves pénzügyi keretet egyben megkapnád azonnal.
- Bármilyen plusz költés, ami nem a normális életmódot fedezi értelemszerűen ebből a keretből menne.
- Amíg el nem fogy a pénz, addig nem kell másnak dolgozod.
- Nem fektetheted be úgy, hogy ne dolgozz vele. (Pl.: részvények, kripto)
- Olyanba fektethetsz, amivel dolgozni is kell. Pl.: saját cég, alkalmazottakkal, de ezt is nulláról.
- Saját tudásba nyilván fektethetsz (pl képzések, önképzés)
A "cél", hogy ebből a pénzből olyan bevételi forrást építs, ami legalább életed végéig biztosítja a jólétet.
Ez csak egy elmefuttatás, amit úgy gondolom, hogy érdekes válaszok jöhetnek és inspirálhatnak akár engem, akár másokat.

Maximum neked álom. A kérdezőnek még a programozók között is átlag feletti fizetése van, illetve vagyona.

Már miért kellene 5 évnyi megélhetésből céget építeni?
Mi a logika a kettő között?
Mennyi az az 5 évnyi megélhetés pontosan?

"Mennyi az az 5 évnyi megélhetés pontosan?"
Kinek mennyi. A saját fantáziádra van bízva, mivel teljesen elméleti maga a kérdés is.

Hasonlóan tettem saját keretemből.
Kerestem az utamat huszonévesen, sok mindent kipróbáltam, dolgoztam, félretettem.
Amikor kialakult a cél a főállásom mellett prototípusokat csináltam, ötleteltem, marketing terveimet vázoltam, alakítottam.
A munkában még szünetekben is azámolgattam, ötleteltem. (Ez sokaknak nem tetszett, mert különcködésnek vették... Szimplán nem érdekeltek soha a pletykák, az ötleteim már inkább.)
Aztán félrerakott kessből 2 évig biztosítottam a megélhetést. Munka helyett saját dolgaimon dolgoztam előkészülve a starthoz.
Nem lehetetlen. De tény: nem havi 200 ezres fizu kell ehhez.
700 alsó hangon. Megjegyzem, nem magyarban dolgoztam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!