Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Ha lenne 5 évnyi megélhetésre...

Ha lenne 5 évnyi megélhetésre pénzed, mit kezdenél vele?

Figyelt kérdés

Teljesen elméleti a kérdés.

Tegyük fel, hogy van 5 évnyi megélhetésre pénzed. De tényleg csak a normális életmódhoz, nulla plusz pénzzel. (Tehát megtakarítás és befektetések nélkül.)

Szabályok: (képzeletbeliek nyilván)

- Az 5 éves pénzügyi keretet egyben megkapnád azonnal.

- Bármilyen plusz költés, ami nem a normális életmódot fedezi értelemszerűen ebből a keretből menne.

- Amíg el nem fogy a pénz, addig nem kell másnak dolgozod.

- Nem fektetheted be úgy, hogy ne dolgozz vele. (Pl.: részvények, kripto)

- Olyanba fektethetsz, amivel dolgozni is kell. Pl.: saját cég, alkalmazottakkal, de ezt is nulláról.

- Saját tudásba nyilván fektethetsz (pl képzések, önképzés)

A "cél", hogy ebből a pénzből olyan bevételi forrást építs, ami legalább életed végéig biztosítja a jólétet.

Ez csak egy elmefuttatás, amit úgy gondolom, hogy érdekes válaszok jöhetnek és inspirálhatnak akár engem, akár másokat.

dec. 16. 23:02
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
0%

"Nem értitek a kérdést!"

Én értem a kérdést, de akkor miért nem ezt kérdezi meg.

dec. 17. 12:11
 22/37 anonim ***** válasza:
0%
#8: az első kettő halott ötlet a 3. meg max apro pénzt hozna ha egyáltalán hozna.
dec. 17. 12:15
 23/37 A kérdező kommentje:
#20: Annyira nem értek hozzá. Csak 14 éves korom óta foglalkozom ezzel, kb 11 éve főállásban. Most leszek 30.
dec. 17. 12:19
 24/37 anonim ***** válasza:

#19:

"Tudom, hogy a részvényekkel, kriptoval is lehet daytrade-elni, de lehet pl TBSZ-t is nyitni és ha veszel S&P500-at, akkor nem kell nézegetni, hogy merre megy, mert hosszútávra veszed."

Nem daytrade-re gondoltam. Hosszútávra veszel - akár osztalékot ígérő - részvényeket. Ugyanúgy mehet TBSZ-re, viszont ezzel aktívabban kell foglalkozni, mint egy SP500-zal. Évi jelentéseket (ez általában 150-200, vagy akár 250 oldal) nyilván el kell olvasni, mert ha nagyon negatív irányba változnak a dolgok a cégek, akkor lehet érdemes eladni a részvényeket. E mellett figyelni a különböző mutatószámokat, a kapott osztalékot újra befektetni stb.

dec. 17. 13:25
 25/37 anonim ***** válasza:
0%

"Csak 14 éves korom óta foglalkozom ezzel, kb 11 éve főállásban. Most leszek 30."

Akkor nyilván keresel vele egy halom pénzt, tehát semmit nem kell tenned az 5 éves megtakarításoddal, csak pakolni hozzá az újabb forintokat, vagy eurókat.

dec. 17. 16:08
 26/37 A kérdező kommentje:
#25: A kérdés elején írtam, hogy teljesen elméleti a kérdés. Én megvagyok jelenleg is, nincs okom panaszra.
dec. 17. 17:20
 27/37 anonim ***** válasza:
33%
Szerintem 30 évesen, jó munkával, jó egzisztenciával nem tennél fel ilyen gyerekes, szétszórt, álmodozó kérdést.
dec. 17. 17:33
 28/37 anonim ***** válasza:
60%
#27 miért ne tehetne fel? 30 évesen nem válthat munkát, nem vágyhat még jobbra?
dec. 17. 20:16
 29/37 anonim ***** válasza:
gyűjtenék még 25 évet mellé
dec. 17. 20:46
 30/37 anonim ***** válasza:
Minden értékálló dolgot megvenni, fenntartani, tárolni, kezelni munka. Olyan nem létezik, amiket kizártál.
dec. 17. 20:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!