Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Ha lenne 5 évnyi megélhetésre...

Ha lenne 5 évnyi megélhetésre pénzed, mit kezdenél vele?

Figyelt kérdés

Teljesen elméleti a kérdés.

Tegyük fel, hogy van 5 évnyi megélhetésre pénzed. De tényleg csak a normális életmódhoz, nulla plusz pénzzel. (Tehát megtakarítás és befektetések nélkül.)

Szabályok: (képzeletbeliek nyilván)

- Az 5 éves pénzügyi keretet egyben megkapnád azonnal.

- Bármilyen plusz költés, ami nem a normális életmódot fedezi értelemszerűen ebből a keretből menne.

- Amíg el nem fogy a pénz, addig nem kell másnak dolgozod.

- Nem fektetheted be úgy, hogy ne dolgozz vele. (Pl.: részvények, kripto)

- Olyanba fektethetsz, amivel dolgozni is kell. Pl.: saját cég, alkalmazottakkal, de ezt is nulláról.

- Saját tudásba nyilván fektethetsz (pl képzések, önképzés)

A "cél", hogy ebből a pénzből olyan bevételi forrást építs, ami legalább életed végéig biztosítja a jólétet.

Ez csak egy elmefuttatás, amit úgy gondolom, hogy érdekes válaszok jöhetnek és inspirálhatnak akár engem, akár másokat.

tegnap 23:02
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
41%
Beosztanám 5 évre.
tegnap 23:07
 2/17 anonim ***** válasza:
31%
Alapítanék egy saját céget, ami azután befektetné ezt a pénzt olyan dolgokba, amikbe nekem tilos a játékszabályok szerint, és a hozamokat a cégemből venném fel osztalékként. (Persze elkerülném az adózást)
tegnap 23:10
 3/17 anonim ***** válasza:
46%
Nekem megvan az osszeg, de otletem sincs, csak le van kotve
tegnap 23:12
 4/17 anonim ***** válasza:
73%
3: adjál már kölcsön, buszjegyre kéne.
tegnap 23:22
 5/17 anonim ***** válasza:
91%

"Ez csak egy elmefuttatás, amit úgy gondolom, hogy érdekes válaszok jöhetnek és inspirálhatnak akár engem, akár másokat."

Úgy gondolom értelmetlen az egész felvetés. Így érdekes válazsok se fognak jönni.

tegnap 23:34
 6/17 anonim ***** válasza:
0%
Értelmetlen a kérdés, ez a pénz kevés bármilyen komolyabb befektetésre.
tegnap 23:36
 7/17 A kérdező kommentje:

Nem ilyen válaszokra számítottam.

Bár szerintem lehet ennyi idő és pénz birtokában valamit építeni, ami hosszútávon jó lehet. De nyilván kell tudás is hozzá.

ma 00:47
 8/17 anonim ***** válasza:
80%

Tegyük fel, hogy havi 300 ezer elég a megélhetésre, 60 hónapnyi áll rendelkezésre belőle, vagyis 18 millió Ft-ról beszélünk elméletileg.

1. Nyelviskolát csinálnék belőle, hatalmas az igény az ide települt óriási gyárak miatt angol, német, kínai, orosz, koreai, japán nyelvtudásra.

2. Könyveket adnék ki belőle, többek között a fenti nyelvekre koncentrálva.

3. Lakásokat bérelnék cégként és búvóhelyként órákra kiadva hasznosítanám 2x-3x kitermelve a bérleti díját.

Az első 2 ötlet összetartozik, a harmadik önálló alternatíva kinek-kinek habitusa szerint.

ma 02:36
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Eszmefuttatásnak hívják az ilyet, nem elmefuttatásnak.
ma 07:08
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

Azért aki azt írja 24 millió forint kevés nem tudom én hol él?

valóban egy luxus autóhoz kevés de egy átlag emberhez képest szép összeg és az átlag amugy se akarna luxus autot venni.

ma 07:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!