Ha lenne 5 évnyi megélhetésre pénzed, mit kezdenél vele?
Teljesen elméleti a kérdés.
Tegyük fel, hogy van 5 évnyi megélhetésre pénzed. De tényleg csak a normális életmódhoz, nulla plusz pénzzel. (Tehát megtakarítás és befektetések nélkül.)
Szabályok: (képzeletbeliek nyilván)
- Az 5 éves pénzügyi keretet egyben megkapnád azonnal.
- Bármilyen plusz költés, ami nem a normális életmódot fedezi értelemszerűen ebből a keretből menne.
- Amíg el nem fogy a pénz, addig nem kell másnak dolgozod.
- Nem fektetheted be úgy, hogy ne dolgozz vele. (Pl.: részvények, kripto)
- Olyanba fektethetsz, amivel dolgozni is kell. Pl.: saját cég, alkalmazottakkal, de ezt is nulláról.
- Saját tudásba nyilván fektethetsz (pl képzések, önképzés)
A "cél", hogy ebből a pénzből olyan bevételi forrást építs, ami legalább életed végéig biztosítja a jólétet.
Ez csak egy elmefuttatás, amit úgy gondolom, hogy érdekes válaszok jöhetnek és inspirálhatnak akár engem, akár másokat.
Nekem nettó 500 kell a szerény megélhetéshez (albérlettel számolva). Ez évi 6 millió, 5 évre 60 millió.
Vennék belőle egy lakást és kiadnám. Máris olyan befektetés amivel foglalkozni kell ;)
Bár egyébként a részvényekkel is folyamatosan foglalkozni kell, nem olyan, hogy megveszed és rájuk se nézel 🤨
#13: bocsanat! ElÍRTAM!
30 milliót akartam írni, nem 60-at 😂😂😂
15+
De azt is meg lehetne csinálni, hogy kivennék 4-millió extrának és azt osszam be. Az viszont már el tudna úszni.
"van 5 évnyi megélhetésre pénzed"
"Amíg el nem fogy a pénz, addig nem kell másnak dolgozod"
Ez a kettő eleve értelmetlen és üti egymást. Hiszen a megélhetésem összege csak fele/harmada a fizetésemnek, így inkább dolgoznék.
A megélhetésem maga 200-250 ezer ez olyan 12-15 millió 5 évre.
Most van 10 millióm, kifizetném a lakáshitelem, eladnám a lakásomat és a +15 millióval vennék egy jobb helyen lévőt.
Nem értitek a kérdést!
Kérdező vállalkozási ötleteket keres!
Csak rosszul fogalmazta meg a kérdést.
Mostanra kb összeállt amire gondoltam. Tehát az 5 évnyi pénz nyilván fogyna, ha nem csak a normális életmódot finanszírozod belőle.
Tudom, hogy a részvényekkel, kriptoval is lehet daytrade-elni, de lehet pl TBSZ-t is nyitni és ha veszel S&P500-at, akkor nem kell nézegetni, hogy merre megy, mert hosszútávra veszed.
Valójában nem feltétlen vállalkozás ötletek érdekelnek. A második válaszoló is mondott hasznosat. Mert lehet valaki csak ki akarja pihenni az eddigi évek fáradalmait.
Én például mivel értek a programozáshoz, indítanék egy SaaS céget. Nyilván addig nem lenne cég, amíg nincs meg az MVP vagy legalább olyan szintre, hogy lássam mikor készül el, hogy lehet-e már marketingelni.
Itt szerintem valójában az időt nyernénk meg, mert sok embernek (közük én is) időhiányban szenvednek.
Bár szerintem elég sok dolgot lehetne kezdeni ennyi idővel/pénzzel. Például nyelvtanulás, új skillek elsajátítása. Rengeteg dolgot meg lehet tanulni az internetről is ingyen, amivel jobb fizetést el tud érni az ember vagy épp vállalkozást tud vele indítani.
"Én például mivel értek a programozáshoz, indítanék egy SaaS céget."
Mennyire értesz a programozáshoz, kedves kérdező? Hány éves vagy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!