Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Magánvállalkozónál ez lehetséges?

Magánvállalkozónál ez lehetséges?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Egy dohányboltban dolgozom , magánvállalkozó ugye a főnököm aki üzemelteti. Fel éve jöttem ide , nem akartunk akkor gyereket mivel 5 éve vagyunk a témában, letettunk róla, de jött a telefon a meddőségi klinikától, kaptunk egy lehetőséget felszabadult egy időpont és így mehetünk decemberbe inszeminaciora. A főnököm legelőször azért nem akart felvenni, mert fiatal vagyok és biztos gyereket akarok majd (27) ,mondanom sem kell, nagyon ki fog akadni. A probléma az, hogy be vagyok jelentve kaptam hivatalos munkaszerződést, amit vittem a munkanélkülibe is tehát hivatalos. De nem a szerződés szerint fizet, hanem ahány órát dolgozik annyi pénzt kapok, kp-ba. A kérdésem az lenne hogy ez gondot okoz e gyed számításánál mert nem utalva kapom és bér papír sincs (biztos be vagyok jelentve utána jártam a navnal) . A másik pedig az hogy neki milyen fizetési kötelezettsége van utánam ha kismama lennék, szeretnék dolgozni amíg tudok , de úgy összességében "nagy gondot" okozok e neki ha kismama lennék. Köszönöm ha válaszoltok

nov. 27. 14:01
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
7%

Gyednél (meg csednél) nem számít, hogy mennyit kapsz, illetve kapsz-e bármit is utalva. A szerződés szerinti bér számít.

Ha elmész táppénzre, akkor annak a harmadát a munkáltatónak kell fizetnie. Valamint a csed idejére és a gyed első hat hónapjára jár szabi is neked, amit kifizet majd.

nov. 27. 14:32
 2/13 anonim ***** válasza:
22%

Az számít, hogy mennyit vallott be. Lehet hogy bejelentett négy órára minimálbérre, lehet hogy nyolc órára minimálbérre, lehet hogy teljesen fehéren foglalkoztat. Bérpapír nélkül ezt lehetetlen megmondani. Ha többet kapsz annál, amennyi a szerződésben van (túlórázol), akkor esélyes, hogy legalább a szerződés szerinti összeget bevallja.

Ahogy az első is írta, a TP harmada és kb egy évnyi szabi az, ami neki tiszta veszteség, mert nincs mögötte munka.

nov. 27. 15:05
 3/13 anonim ***** válasza:
7%
NAV mobilapp-ban meg lehet nézni pontosan mennyire vagy bejelentve.
nov. 27. 15:47
 4/13 anonim ***** válasza:
38%
Be vagy jelentve minimálbérre, az alapján fogod kapni. Ezért nem megyünk bele a szürkefoglalkoztatásba.
nov. 27. 16:18
 5/13 anonim ***** válasza:
61%

"mondanom sem kell, nagyon ki fog akadni."

Ki nem sz@rja le? 5 éve nem jön össze a gyerek és te azon aggódsz hogy a főnököd kiakad, amikor kb meg se fizet téged, mellette gondolom ki is használ, mert 8 ember munkáját végzed.

nov. 27. 17:45
 6/13 A kérdező kommentje:
3an dolgozunk. Eddig mind a két kolléganőm azt mondta megoldjuk, tudunk cserélni. Eljött az idő, mennem kellene stimulaciora, és mondtam nekik nem tudom majd mikor hogy lesz, váratlan lesz egy két csere mikor uh-ra megyek. És a mai nap minden megváltozott..azzal jöttek itt beosztás van stb, hiába mondtam hogy vissza adom azokat a napokat mikor cserélni kellene, nem tetszik nekik...fel fogok mondani
nov. 27. 22:03
 7/13 anonim ***** válasza:
12%
Fel ne mondj! Védett vagy, nem tudnak felmondani neked, de ha te felmondasz, akkor max gyest kapsz és fizetheted a tb-t!
nov. 27. 22:12
 8/13 A kérdező kommentje:
A NAV-nal azt látom hogy május 14 a munkaviszonyom kezdete ahogy le kérdeztem. Azt nem tudom meg nézni hogy havonta mit adóztam le mennyit kinek és hova? Vagy hogy egyáltalán hivatalosan én milyen bért kapok havonta amit bejelent..?
nov. 27. 22:54
 9/13 anonim ***** válasza:

“ gyereket akarok majd (27) ”

27 gyerek tényleg túl sok.

nov. 28. 09:40
 10/13 anonim ***** válasza:
12%
Mennyi órabért kapsz a dohányboltba?
nov. 28. 09:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!