Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Mi a legjobb megoldás ha egy...

Mi a legjobb megoldás ha egy egyedi, fénykép alapján készült festménnyel nincs megelégedve a vevő?

Figyelt kérdés
Fénykép alapján készítek egyéni vállalkozóként rajzokat/festményeket. Mai napon az egyik vevőm írt hogy bárkinek megmutatta szerintük nem hasonlított és akinek ajándékba adta aszerint sem és ő vissza akarta küldeni, becsapva érzi magát. Na most a festményről én a képet még szállítás előtt elküldtem és akkor semmi kifogása nem volt. Felajánlottam hogy küldjék vissza és javítok azon ami nem tetszik nekik viszont erre is már csak januárban lenne időm. Pontos választ még nem kaptam csak hogy megbeszélik. Igazából csak el vagyok keseredve mivel ha akkor sem fog nekik megfelelni az nekem nagyon nagy pénz és időpazarlás volt és csak tanácsokra lennék kíváncsi, történt-e már valakivel ilyen és mi volt a menete. Egyszer sem történt ez még meg velem, mindenki elégedett volt vagy még szállítás előtt mondta min javítsak.

nov. 25. 10:19
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
70%

Hivatalosan csinálod?

Ha igen, mimdenkivel szerződest kellene aláiratnkd, hogy nem vállalod a megnézett, átvett képek visszavételét.

nov. 25. 10:28
 2/13 A kérdező kommentje:
Igen, hivatalosan. Köszönöm a tanácsot, erről sajnos nem tudtam, utána fofok nézni ezután.
nov. 25. 10:38
 3/13 anonim ***** válasza:
71%

Kaptak róla képet szállítás előtt. Nem jeleztek vissza.

Ezek után én biztos hogy nem foglalkoznék velük.

De egy pontos szerződést bevezetnék arról, hogy előtte amikor kap róla képet, arról egy visszaigazolás hogy átvette/megnézte, majd x nap határidőn belül egy írásos visszajelzés tetszik/nem tetszik, kérem/nem kérem. Ez a tiszta.

A fenti esetedben semmi értelmét nem látom az ide oda küldözgetésnek javítgatásnak.

Maximum ha valami naggyon nagy szakmai hiba lenne benne.

nov. 25. 10:50
 4/13 A kérdező kommentje:
3-as, én teljesen egyetértek veled, legszívesebben ezt csinálnám viszont tudom hogy mennyi olyan ember van aki ilyenkor lejárató hadműveletet indít, amit viszont nyílván nem szeretnék hogy ebből bármilyen negatívumom származzon.
nov. 25. 10:55
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Egyedi termék, nincs elállás.

De jó lenne, ha ezt minimum a weblapodon az áfsz-be beleírnád ill szerződést írnál a megrendelővel

nov. 25. 10:56
 6/13 anonim ***** válasza:

4# ezzel ne foglalkozz, ilyen emberek mindig voltak, vannak, és lesznek is. Pont ezért nem kell velük foglalkozni.

Ha belejavítasz, az sem fog nekik tetszeni, ellenben még jobban felbuzdulnak a lejáratáson, hiszen ezzel "aláírtad" hogy azért ajánlottad fel a javítást, mert nem jó munkát végeztél, holott erről szó sincs. Főleg úgy, hogy látták képen és visszajeleztek.

Arról nem is beszélve hogy ha javítod, akkor meg elkezdik hogy az előző jobb volt.

Szóval én nem csinálnék vele semmit, hivatkozz arra hogy nem jeleztek vissza a képre.

nov. 25. 11:02
 7/13 A kérdező kommentje:
#6 Nagyon kedves vagy és köszönöm viszont nem csak arról van szó hogy én foglalkozni fogok-e vele hanem hogy a jövendő vevőim fognak-e ha esetleg látják. Ha szeretnének majd a javítással élni akkor mivel mostmár felajánlottam így nem fogom visszamondani, utána meglátjuk hogyan alakul 🤷‍♂️
nov. 25. 11:42
 8/13 anonim ***** válasza:
7# nem fognak. Kit érdekel másról egy kép hogy hasonlít e rá vagy sem? Ennél azért jóval önzőbbek az emberek.
nov. 25. 14:27
 9/13 anonim ***** válasza:
0%

Azt is szegezzük le,hogy bizony sok olyan alkotó van, akiknek nem való ez az irány.

S el kell ismerned alkotóként a hibád.

Sok embernek nincs szeme ezen dolgokhoz, viszont ha többen is jelezték a vaksi megrendelődnek,hogy nem hasonlít... Akkor gond van,ha festéshez nem értő emberek kis tömege ilyet mond.

Első sorban az eredmény és szereplő érdekelne. Mit hoztál ki belőle.

Másodsorban pedig,ha annyira ramaty, ismerd el s gondolkodj,hogy akarod-e folytatni nem megfelelő minőségű munkákkal elárasztani a népet.

A fent elhangzottak pedig inkorrektek lennének,ha alapon nem jó munkát adsz ki kezeid közül,mint alkotó.

Ne feledd, a műved téged képvisel, a mű pedig téged.

Üdv, egy több ágon alkotó.

nov. 25. 16:38
 10/13 A kérdező kommentje:
#9 ezelőtt a vevő előtt nagyjából 80 elégedett vásárlóm volt már, rajzok és festmények is, pontosan ezért írtam hogy még sosem történt velem ilyen. Senki ebből a 80-ból nem játszotta el hogy az elküldött képre semmit nem mond viszont miután átveszi már nem hasonlít. Emiatt az egy ember miatt köszönöm szépen de nem fogok ilyeneken elgondolkozni mert tudom magamról hogy nekem ez az irány való, mindig is tudtam 🙂
nov. 25. 22:53
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!