Van egy saját webshopom, saját termékekkel, de nem rendelnek. Mi a legjobb módszer marketingre?
Nem jut el emberekhez, így nem rendelik sajnos. Influenszerekkel próbálkoztam, de 5 eladást hozott a sok tízezres nézettség.
Sokat nem tudok költeni rá, mert kezdő vállalkozó vagyok.
Le van gyártva 100db termék, áll benne a pénzem.
Mi a legjobb mód a hirdetésre ár/érték arányban?
Máskor nem hasadra csapva váltod mi a vállalkozóit... Hanem kellő tudást, pénzt halmozol és tudatosan építed fel a vállalkozást.
Ezért csókolja a betont sok kezdő, mert felkészületlen.
Jelen esetedben azt tudod tenni, hogy kinyitod a pénztárcádat és keresel marketinges szakembert, de ugye mondtad, hogy kessed nincs.
Vagy:
Ideiglenesen felfüggeszted, bezársz mielőtt nagyobb minuszt termelsz magadnak és szépen elmész dolgozni, pénzt gyűjteni + tanulni, informálódni.
Emellett ilyen felkészületlen hozzáállás nem éppen egy vállalkozói személyiségre vall.
Nem mindenkinek való a vállalkozói lét.
Gondold át, hogy mennyire vagy alkalmas erre vagy sem.
Piackutatás, konkurencia, miegyéb volt-e?
Milyen termék? A termék megold-e valami adott problémát? Mi a funkciója, haszna? Stb.
Üzleti tervet láttál-e?
Sok a kérdés.
0 marketing tudással, kreativitással belevágni, előmunkálatok, felkészülés nélkül...ejj ej.
Restart vagy off. Nagyon röviden ez a két opciód van.
Hideghívás a legolcsóbb jelen esetben. vagy keresel olyan cégeket, akik nagy tételben nyomott áron át tudnák venni tőled a termékeket.
Linkeld a shopod, utána többet lehet mondani.
Marketing szakembereket kerüld el, a többségük kókler, lósz@rt se érnek, csak egy rakás pénzzel húznak le.
Ebből én arra gondolnék, hogy a termék nem jó, vagy nem jó célközönségnek hirdeted.
(A nem jó lehet, hogy csak annyit jelent, hogy túl drága, de azt is, hogy nem elégít ki valós igényt, ezért a kutyának sem kell.)
100 termékkel webshopot indítani felesleges, ez az igazság.
Sajnos elmúltak már azok az idők, mikor kicsiben lehet vállalkozni, meg kicsiben kezdeni, ehhez sokkal komolyabb tőke kellene.
Hát, ami ingyenes megvalósítható, az a tematikus csoportok, eladós csoportok, marketplace stb hirdetések. Amira nem megy rá a gatyád, mert beállíthatod a költségkeretet, de azért kell rá költeni, az a PPC hirdetés, de valószínűleg vagy tanulnod kellene róla, vagy fizetni kéne egy marketingesnek, hogy ne a kukába dobáld a pénzt ezzel is.
Amúgy engem érdekelne, hogy mi volt a terved, honnan fognak vásárlások jönni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!