Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Egyéni vállalkozóként hogyan...

Egyéni vállalkozóként hogyan kezelitek a konkurenciát?

Figyelt kérdés

Még az induláskor igyekeztem bebiztosítani magam, jók a vélemények, van sok hírdetésem, saját honlap, stb. Szerencsére az ügyfélkörömet is ki tudtam maxolni. Viszont mindig aggódok, hogy a konkurencia miatt ez nem fog örökké tartani. Sokan csinálják feketén és olcsóbban. Ti ezzel hogy vagytok?

28/N

nov. 19. 10:35
 1/5 anonim ***** válasza:
Arra fókuszálj, hogy kiváló szolgáltatást nyújts, építs márkát. Azzal meg ne törődj, hogy a konkurencia mit csinál (de persze legyél képben, tartsd a szemed a piacon). Aki olcsón csinál bármit, az jellemzően a minőség rovására tudja ezt megtenni. Máshogy nem jön ki a matek, csodák nincsenek. Azzal meg ne akarj versenyezni aki ilyen szemlélettel vállalkozik. Bizonyára megvan az az ügyfélkör, akinek az ő szolgáltatása lesz a megfelelő, de nem bánd, hogy ők nem a te ügyfeleid. A te ügyfeleid legyenek azok, akik minőséget szeretnének kapni és ezt hajlandóak is megfizetni.
nov. 19. 11:00
 2/5 anonim ***** válasza:
Minoseget kell nyujtani, nem mindig a legolcsobbnak kell lenni.
nov. 19. 12:37
 3/5 anonim ***** válasza:
Nm érdekel. Olcsó Jánosokból úgysem kérek. Viheti őket a konkurencia nyugodtan.. miután átverték őket, egy részük úgyis nálam költ el még több pénzt.
nov. 19. 17:44
 4/5 anonim ***** válasza:

Úgy vagyok a konkurenciával, mint azzal a lapos testű állattal, amelyik vízben él és nem érdekel: xarok rája!

Van olyan jó munkám és elegendő referenciám, hogy kézről kézre adnak a megrendelők.

Ha meg nem leszek, máris a helyembe lép a konkurencia.

Szerintem te se foglalkozz vele!

nov. 20. 12:39
 5/5 anonim ***** válasza:

Hidd el, ha minőséget kapnak nyugodtabban adják ki a pénzüket a kezeik közül.

Pl egyik szerettem már a sokadik fogdokinál fordult meg, de mindig valamit elcsesztek neki.

Ingyenestől a magánig több doki keze alatt már volt.

Már nem mert elmenni sehova, feladta, de ugye az elcseszett munkák a szájában komoly gondokat okoztak. Fájdalomtól a lázig.

Voltak nálunk vendégségben, elpanaszolta, javasoltam neki egy megbízható dokit. Igen megkéri az árat, de precíz, jól dolgozik és a legmodernebb eszközökkel, technikákkal.

Nos, azóta inkább elutazik ide és kifizeti a többet, de tudja, hogy jó kezekben van.

Nálam is alap,hogy minőségre megyek. A megrendelésnél oda van írva figyelmeztetésként, hogy időben rendeljen az illető tőlem. Számítson arra,hogy sok idő a kézzel készült termékek kivitelezése.

Vagyis ha másnapra vagy 2héten belül akar tőlem terméket,akkor menjen máshova, mert ez nem egy multi ahol besétál és leveszi a polcról a kész terméket.

A vásárlók zöme felfogja és tudják,hogy inkább elhúzom pár nappal a kivitelezést ha van valami, de azt tökéletesen kapják kezükbe.

Az alap termékek mellett vannak limitáltak is, amikből havi 2-3 készül, mert nagy munkával járnak. Várólista van rá.

Borsos az áruk, de nem véletlen.

Mégis kivárják és kifizetik, ám szívem lelkem és munkám maximálisan jelen van ezekben.

Egyetlen egy esetben küldtek vissza terméket, ahol kiderült a megrendelő nem állította át megrendeléskor a "fémérzékeny vagyok" pontot.

Kicseréltem a fémet szilikonra és ment is vissza a gazdájához.

A folyamatos fejlődés,fejlesztés pedig a biznisz része. Ebben benne van a konkurenciával való "harc" is. Élvezd, játszadozz, ötletelj!

Jómagam kifejezetten sok időt töltök pluszba a folyamatos kísérletezgetésekre, új technikákra, anyagokra, marketing ötletekre, új termék létrehozására.

Szereted azt, amit csinálsz?

Félelmek mindenkiben vannak, csak az nem mindegy hogyan kezeljük őket.

A lényeg,hogy ne blokkoljon.

Az azon lévő rágódás energiáját, idejét forgasd bele pl fejlesztésbe. Mivel bővülhetnél vagy hogyan.

Megoldásokat, ötleteket keress az aggodalmadat motivációnak használd blokk helyett.

nov. 26. 09:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!