Cafe Frei franchise megérheti?
Hajdúszoboszló, vendéglàtóváros. Semmi ehhez hasonló kaliberű nincs itt.
Kb 40-50m ft-bol lehetne nyitni ide egy kavezot. Megerheti? Tudja esetleg valaki, hogy hogy mukodik a franchise rendszer naluk? Fix jutalek vagy %-os?
"Lám, más is gondolkozott rajta, megpróbálta, be is zárt. Ott a kiadó üzlethelyiség."
Nem kávézóként üzemelt, hanem pálinkázóként, de nem nem az egyszerű bárok áraival üzemelt, nem volt rá igény, bezárt.
"Azokat a fent felsorolt kávékat te el tudod készíteni?"
Meglepő egyébként, de igen. Felszolgálóként/pultosként dolgoztam a suli után pár évet. :) Már nem naprakész a tudásom, de fel lehetne frissíteni.
"Budapesten a nagykörút is tele van üres üzlethelyiségekkel."
Budapesten azért minden van, és mindenből nagyon sok. Itt semmi nagyobb kaliberű dolog nincs.
"El tudod mondani, hogy miért fogok cafe frei-be menni a legelső bisztró helyett?"
Nem tudom, hogy te miért mennél, de az fix, hogy a fiataloknál, az otthonról dolgozóknál stb. sokkal inkább egy divatos, menő hely lenne a befutó. A starbucksra reflektálva: Debrecenben a fórumban most nyílt meg az új, felújított cafe frei, kívülről azt látni, hogy simán lekörözi a starbucksot. De nyilván ez nem releváns, csak egy megjegyzés.
"Viszont amit beidéztem, ott egyáltalán nem látom a különbséget, illetve nem értem, hogy te mitől nem a versenyzel a vendégekért a bisztrókkal."
Akik nagyvárosban élnek, ahol van már ilyen márka, azok is járnak ilyen helyekre. És sokan vannak, akik csak ilyenekre. Ismét Debrecent tudom felhozni, hiába van sok konkurens 50m-en belül, a frei a legfelkapottabb. És tény, nagyon frekventált hely, de Hajdúszoboszló szezonban még frekventáltabb, plusz továbbra is tartom, hogy nem lenne elhanyagolhatatlan versenytársa egy neves, divatos kávézónak.
A Café Frei az önkiszolgáló amúgy, tehát kiabálnak, hogy kész a kávéd, mehetsz érte?
Vagy kiszolgálnak?
Gondolom nem egyedül dönt kérdező a családi 50 millió befektetéséről, csak ábrándozik.
Miért nem az aranytojást tojó családi céget gondoltad fejleszteni? Abban amúgy tevékenykedsz valamit?
Nem ábrándozásnak nevezném, hanem ötletelés. :)
"Miért nem az aranytojást tojó családi céget gondoltad fejleszteni?"
Aranytojást tojó cégnek ne nevezzük, mert nem az. Szerintem is annak a fejlesztése lenne a legjobb, de talán ennyi van benne és nem több. Egy következő szintre emelése sokkal többe lenne, mint 50 millió.
"Abban amúgy tevékenykedsz valamit?"
Én a versenyszférában helyezkedtem el, így effektív munkát annál a cégnél nem végzek. Nyilvánvalóan nem én döntök a pénzről, de mivel a szüleim is úgy gondolják, hogy meg kéne próbálni valami másféle tevékenységet, így HA lesz új profil, abban számítanak rám. Ahogy az ezt megelőző ötletelésben is.
Ha már az ötletelésnél tartunk, akkor tegyük félre a kávézót és ötleteljünk!
- 50 milliót egyértelműen és azonnal vinnék a tőzsdére, mégpedig 10 milliót BTC-be, 40 milliót pedig forgatnék napi szintű részvény adásvétellel (daytrade), OTP, MOL, Richter.
- Ha nem bíznék a tőzsdében (én bízok), akkor kb. 10 milliós befektetéssel csinálnék nyelviskolát (itt a sok autógyár, akkugyár), angol, német, orosz, ukrán, kínai nyelvtanfolyamokkal és a külföldieknek magyar tanfolyammal. Ezt nem (csak) Hakdúszoboszlón, inkább Debrecenben és Budapesti székhellyel.
- Ha nem ennyire szofisztikált befektetésben gondolkoznék és benne akarok lenni a napi ügymenetben, akkor meg bérelnék ki kis lakásokat Debrecenben és kiadnám (nem Airbnb), hanem búvóhely, kettyintőhely jelleggel órákra naponta. Ennél ott kell lenni, de az egyetemvárosi jelleg és a sok külföldi melós végett nagy igény van ilyen helyekre. Vannak szerintem kisebb hotelek is, amik rá vannak állva erre 2-3 szobával. Ott mondjuk meg van a takarító személyzet és a mosoda is cserélgetni az ágyneműket 1-1 vendég után.
- Hirtelen ennyi, de vannak még ötleteim.
- 50 milliót egyértelműen és azonnal vinnék a tőzsdére, mégpedig 10 milliót BTC-be, 40 milliót pedig forgatnék napi szintű részvény adásvétellel (daytrade), OTP, MOL, Richter.
Én - bár sokkal kevesebb pénzzel - már fektetek be etf-be és részvényekbe, de szüleimnek ez nem szimpi, úgyhogy nem játszik.
- Ha nem bíznék a tőzsdében (én bízok), akkor kb. 10 milliós befektetéssel csinálnék nyelviskolát (itt a sok autógyár, akkugyár), angol, német, orosz, ukrán, kínai nyelvtanfolyamokkal és a külföldieknek magyar tanfolyammal. Ezt nem (csak) Hakdúszoboszlón, inkább Debrecenben és Budapesti székhellyel.
Ötletnek nem rossz, de nem nekünk való szerintem.
- Ha nem ennyire szofisztikált befektetésben gondolkoznék és benne akarok lenni a napi ügymenetben, akkor meg bérelnék ki kis lakásokat Debrecenben és kiadnám (nem Airbnb), hanem búvóhely, kettyintőhely jelleggel órákra naponta. Ennél ott kell lenni, de az egyetemvárosi jelleg és a sok külföldi melós végett nagy igény van ilyen helyekre. Vannak szerintem kisebb hotelek is, amik rá vannak állva erre 2-3 szobával. Ott mondjuk meg van a takarító személyzet és a mosoda is cserélgetni az ágyneműket 1-1 vendég után.
Ezzel annyi baj van, hogy 50 millió forint nemhogy kis lakásokra, de szinte még egy lakásra se elég Debrecenben. Ha pedig bérelsz lakásokat, majd te is kiadod, azt a legtöbb tulajdonos élből elutasítja, főleg ha tudja, hogy milyen terveid vannak vele..
"Ha pedig bérelsz lakásokat, majd te is kiadod, azt a legtöbb tulajdonos élből elutasítja, főleg ha tudja, hogy milyen terveid vannak vele.."
Azért kell olyan lakást bérelni, ahol a tulajdonos nem helyben van, illetve nyilván nem vagyok hülye, hogy azt mondom, hogy tovább akarom adni bérbe, hanem azt mondom, hogy ügyfélforgalom lesz, mivel nyelvtanár vagyok (vagy business coach, vagy akármi).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!