Cafe Frei franchise megérheti?
Hajdúszoboszló, vendéglàtóváros. Semmi ehhez hasonló kaliberű nincs itt.
Kb 40-50m ft-bol lehetne nyitni ide egy kavezot. Megerheti? Tudja esetleg valaki, hogy hogy mukodik a franchise rendszer naluk? Fix jutalek vagy %-os?
Na utolsó vagyok.
Jelenleg hány kávézó van a városban? Mennyi összesen a bevételük?
Számold ki.
Mennyit fogsz tudni megszerezni abból a piacból?
Te mennyiért fogod adni a kávét?
Várom a kérdésekre a választ.
Hallod barátom, ha már bele akarsz kötni valamibe, akkor legalább rendesen. A te észjárásod szerint - ha el is rontottam valamit - az nem a matek, max a logika mögötte.
Kifejezetten kávézó ha van is, csak kis helyi vállalkozások helyieknek.
A vendégeket a bárok szolgálják ki.
Van több bár a városban, de turizmus szempontjából nem lehet összehasonlítani ezeket egy "neves" kávéházzal, mert nem ugyanazt a célt szolgálják. Teljesen más volumen a kettő. Hiába mondom azt neked, hogy az összes bár/bisztró/étterem bevétele mennyi, ha én nem ezekkel akarok versenyezni.
Egy újonnan nyílt bisztró kávélapja:
Cappuccino
780 Ft
Latte machiato
950 Ft
Flat white
950 Ft
Cortado
650 Ft
Iced Coffee fagyival
1400 Ft
Chai latte cukorral
1200 Ft
Chai latte édesítővel
1200 Ft
Zöld (matcha) latte kávéval
1400 Ft
Pink (céklapor) latte kávéval
1300 Ft
Yellow (kurkuma) latte kávéval
1300 Ft
Ilyen árak mellett egy nagy kávéházban az 1500, de akár 2000ft-os kosárérték szerintem nem irreális.
Nem akartam beléd kötni, de akkor legyen, a logikával nem értettem egyet, és továbbra sem értek egyet.
"Van több bár a városban, de turizmus szempontjából nem lehet összehasonlítani ezeket egy "neves" kávéházzal, mert nem ugyanazt a célt szolgálják. Teljesen más volumen a kettő. Hiába mondom azt neked, hogy az összes bár/bisztró/étterem bevétele mennyi, ha én nem ezekkel akarok versenyezni."
Még nem jártam cafe frei-be, de megnéztem a képeket meglévő kávézókról a keresőben, és nem látok olyan nagy különlegességet egy standard bisztróhoz képest.
El tudod mondani, hogy miért fogok cafe frei-be menni a legelső bisztró helyett?
Mert ha starbucks-ot mondtál volna, azt megértem valamelyest, hogy nem teljesen ugyanaz, mint a kotyogós kávét felszolgáló hely vagy egy Pilvax kávéház.
Na ott igen erősen elhatárolódik a célközönség.
Viszont amit beidéztem, ott egyáltalán nem látom a különbséget, illetve nem értem, hogy te mitől nem a versenyzel a vendégekért a bisztrókkal.
Ha van/lesz 50 milliód és kizárólag franchise-on, meg kávézón töröd a fejed, akkor olyan mindegy... Mintha nem is lenne...
Ez csak egy ötlet, gondolat :)
Lám, más is gondolkozott rajta, megpróbálta, be is zárt. Ott a kiadó üzlethelyiség.
50 millió már akkora pénz, amit felelősséggel kell befektetni, különben könnyen elúszhat.
Az éves 8,4 milliós bérleti díj és az alkalmazottak bére pont el is vinné 2 év alatt és akkor magát az üzletet miből alakítod ki?
A (remélt) bevétel meg még csak bevétel, annak kb. csak 40%-a az árrés, amivel gazdálkodhatnál, de kezdetben úgyis mindent vissza kell forgatni.
Egy rendes presszókávé-gép is többmilliós tétel és lehet, hogy nem is elég egy, hogy akkor is működni tudjál, ha az egyik bekrepál, vagy éppen karbantartja a szerelő. Mert a szerelő munkaidőben fog jönni, nem fog a kedvedért záróra után jönni, mert neked akkor jó.
Azokat a fent felsorolt kávékat te el tudod készíteni?
Mert megfelelő alkalmazottakat nagyon nehéz találni, munkaerőhiány van a vendéglátásban évtizede.
Ha egy üzlethelyiség üres, az nem véletlenül az, hidd el!
Budapesten a nagykörút is tele van üres üzlethelyiségekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!