Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Cafe Frei franchise megérheti?

Cafe Frei franchise megérheti?

Figyelt kérdés

Hajdúszoboszló, vendéglàtóváros. Semmi ehhez hasonló kaliberű nincs itt.

Kb 40-50m ft-bol lehetne nyitni ide egy kavezot. Megerheti? Tudja esetleg valaki, hogy hogy mukodik a franchise rendszer naluk? Fix jutalek vagy %-os?

nov. 3. 15:14
1 2 3 4 5 6
 21/53 A kérdező kommentje:

Vendéglátós végzettség nincs, vendéglátós tapasztalat van. Ez mellett inkább gazdasági és szociális végzettségek jellemzőek.

Mivel a város turizmusból él, ezért szezonális a dolog. Szezon tart májustól aug végéig kb. 2022-ben 352e volt a turisták száma, 2023-ban nem találtam pontos adatot, de novemberig 30e fő, szóval számolhatunk 350e fővel 2023-ra is.

Legyen 5 hónap a szezon, decembert is beleértve. A turisták száma 70e havonta az 5 hónapra leosztva. Ha a 70e-ből 10% (ez szerintem inkább a pesszimista számolás) iszik legalább egyszer kávét, akkor az 7000 eladott kávé havonta, szezonban. Azt sajnos nem tudom, hogy az átlagos "kosár érték" mennyi lehet, de a mai árakat figyelembe véve 1500ft-tal számolnék.

Ez így 10.5m ft bevétel havonta, plusz a város lakóitól befolyt bevétel. Szezonon kívül ez jóval kevesebb, szerintem annyi bérrel lehet számolni, ami a 3 munkavállaló bérköltségét termeli ki.

nov. 6. 12:22
 22/53 anonim ***** válasza:

"Ez így 10.5m ft bevétel havonta"

Ez napi 300 ezer forint bevételt feltételezne, amihez folyamatosan tele kéne lennie a helynek...

Tekintve, hogy kávézni általában egyesével, vagy párosával járnak az emberek, 4 személyes asztalokat feltételezve ez azt jelenti, hogy a helyek fele, vagy 3/4-e mindig foglalt, de kihasználatlan...

nov. 6. 12:46
 23/53 anonim ***** válasza:

"Vendéglátós végzettség nincs"

Vendéglátó egység nyitásához kötelező.

"Ha a 70e-ből 10% (ez szerintem inkább a pesszimista számolás) iszik legalább egyszer kávét, akkor az 7000 eladott kávé havonta, szezonban."

Most is vannak kávézók, éttermek a városban, ez a hely csak a 10 + egyedik hely lesz, vagyis osszuk el tízzel a becsült bevételt, mivel megoszlik a 10+1 hely között.

nov. 6. 12:50
 24/53 anonim ***** válasza:

11-gyel osszuk, bocsánat!

Mennyi asztal, férőhely van kalkulálva a 140 nm-re?

Hogyhogy nem kapkodnak a kiadó hely után más vállalkozók?

nov. 6. 12:52
 25/53 A kérdező kommentje:

Nem tudom pontosan a jelenleg elhelyezését az asztaloknak. De 140m2 a hely. Itt kb. 40-60 ember elférhet egy időben, ha figyelembe vesszük, hogy van pult, mosdó, és egyéb nem hasznosított terület.

Nyilván 45 asztal nem reális, de 20 kétszemélyes és 5 négyszemélyes elférhet. Ez kb nettó ~65m2 helyet foglalna. Így az általad felvázolt legrosszabb esetben 25 fő, legjobban 60 fő elférne.

nov. 6. 13:01
 26/53 anonim ***** válasza:

Egy franchise sosem termeli ki azt a költséget, amivel többe kerül egy "átlagos" minőségi helytől. Csak pénzkidobás.

Egy lengyelnek amúgy se mond semmit egy Frei.

nov. 6. 13:02
 27/53 A kérdező kommentje:

"Most is vannak kávézók, éttermek a városban, ez a hely csak a 10 + egyedik hely lesz, vagyis osszuk el tízzel a becsült bevételt, mivel megoszlik a 10+1 hely között."

Vannak kávézók, de csak helyi kis kávézók. A városban nincs egy darab ország vagy világszinten ismert márka se. Ezért is gondolom, hogy egy "híres" franchise hiánypótló lehetne. (tekintsünk el attól, hogy jó-e az a franchise vagy nem)

nov. 6. 13:03
 28/53 A kérdező kommentje:

"Egy lengyelnek amúgy se mond semmit egy Frei."

Ebben teljesen igazad van, nem kalkuláltam bele. Talán a külleme tudná eladni a helyi kis kávézókkal szemben?

nov. 6. 13:05
 29/53 anonim ***** válasza:

Mielőtt kibérelne az ember egy ilyen csillagászati árú üzlethelyiséget, javasolt tanulmányozni a meglévő helyi kávézókat üzemeltető cégek (gazdasági társaságok) elmúlt 4-5 éves eredménykimutatását a helyek kapacitásának, nívójának, elhelyezkedésének ismeretében és levonni belőle a helyes következtetéseket!

Ezek az információk fillérekért elérhetők a neten.

nov. 6. 13:10
 30/53 anonim ***** válasza:

Hallod barátom, azért te nem vagy túl erős matekból.

"Ha a 70e-ből 10% (ez szerintem inkább a pesszimista számolás) iszik legalább egyszer kávét, akkor az 7000 eladott kávé havonta, szezonban."

"Ez így 10.5m ft bevétel havonta"

Ez feltételezné, hogy te viszed a piac 100%-át.

Tételezzük fel, hogy évi 100 milliós a piac.

Lesz 100% piaci részesedésed?

Vagy van még másik 10 kávézó? Őnáluk most megvan ez a havi forgalom? Vagy az a 10 milla inkább 1 évre jön össze?

Miből gondolod, hogy egy franchise miatt lesz 100% piaci részesedésed?

Nyilvánvalóan nem lesz, de miért hozzád menne be a piac 100%?

nov. 6. 14:33
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!