A villanyszerelőm 300.000 Ft-ot kért tőlem egy 2 napos munkáért. Vajon mennyi lehet ebből tisztán az övé?
Ez csak az ő munkadíja, az anyagköltség egy másik tétel volt.
Egész életemben alkalmazott voltam, nem tudom hogyan dolgozik egy egyéni vállalkozó. Nyilván adózik belőle valamennyit meg gondolom nem havi 21 napot dolgozik mint én szóval be kell osztania ezt az összeget ha hosszabb ideig nincs megkeresés.
Viszont ha én vagyok naiv és szinte minden napra van hasonló összegű megrendelés akkor lehet, hogy épp itt az ideje nekem is felcsapnom villanyszerelőnek.
Ti miket hallottatok ilyen téren?
#5 Persze, KATA-s villanyszerelő. Gondolod, hogy lesz olyan hülye, hogy kizárja magát a céges melókból, amiből normális pénze van? Egy villanyszerelő sem tud megéni pusztán "Mari néninek fel kell szerelni egy konnektort" melókból!
Szóval még ha átalányos is és nem lépi túl az ÁFÁs keretet, akkor is a bruttó 300-ból megmarad neki 216 és ebből még fizeti az üzemanyagot, a HIPA-t, könyvelőt és miegyebet. Ha leosztod 2 napra (16 munkaórára) az olyan nettó 13 ezer óránként, de ugye lehet, hogy egész héten ez az egy munkája volt.
10: adó? :)
még valamit? netán számlát is szeretnél?
Havi 50 ezer a kata, amivel már lehetsz villanyszerelő...
Nemtudni honnan ment vagy kin keresztül szerezte a melót amit nálad csinált, de max olyan 200 ezer marad neki, ha minden költségét levonja azokat is amiket amúgysem tudna elszámolni.
Nameg a kétnapos meló tényleg villámtempó azért!
Mit szereltettél?
11 én is katás villanyszerelő vagyok másodállásba!
Jah kizárom magam, mert így nem kell másokért meg mások munkájáért felelnem! Sem ellenőrizgetni őket, sem három hónapot várnom a pénzemre.
A 300 ezerből neki lejön az üzemanyag, munkásautót kell fenntartania, marketing, alkalmazottakat kifizeti, adókat és járulékokat kifizeti, könyvelést kifizeti. Azt csak ő tudja meg a könyvelője hogy mennyi a haszna ebből.
Lehet 0 marketing költsége de lehet hogy 100.000 havonta mert ujsagokban hírdet és a neten is vannak fizetős hírdetései.
Olyan munkákat is megnéz és árajánlatokat dolgoz ki rájuk amiket nem kap meg, így ingyen autózótt, mért, számolt. Vannak ügyfelek akik körbeugrálnak hogy csináld meg a villanybojlert mert nincs víz vagy a vezetéket huzd át mert nincs áram a villanysütőnél és mikor fizetni kell akkor igérgetnek hogy majd hozzák a pénzt de a munka sürgős volt mivel főzni akarnak és a meleg viz is kell.
Neki a bevételéből félrekell tenni annyit hogy szabadságra eltudjon menni mert az állam nem ad a vállalkozóknak fizetett szabadságot.
Elképzelhető hogy a te villanyszerelőd nem hírdet, egyedül dolgozik és KATA-s mert csak lakossági munkákat csinál és mivel van neve, ezért annyit kér amennyit nem szégyell.
Viszont idő mire az ember idáig eljut. Biztos volt időszak amikor alig volt megrendelés, sok árajánlatot nem fogadtak el és feleslegesen autózgatott.
Ha te is felcsapsz villanyszerelőnek akkor idő mire beindul a vállalkozás. Eleve az is idő mire kitanulod és önállóan tudsz dolgozni.
Én vállalkozónak dolgozok külföldön. Nekem minden héten jön a fizetésem de a főnök épp pereskedik mert egy generálkivitelező nem akar fizetni és elég sok pénzzel tartozik neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!