Affiliate marketinggel aki próbálkozott, annak mi a tapasztalata?
Egy magyar csaj hirdetése dobta elém Szekeres Christina-de nagyon kétséges és kamu szagú-másodjára iratkoztam fel az ingyenes online órájára időhiany miatt és ugyanazt az e-mailt írta, mint előző feliratkozáskor:
Már 496-an regisztráltak hozzá és míg ezt megírta, még 20-an… valamint hogy 26an írtak, hogy nem volt idejük megnézni, ezért 3 napig megnezhető a vedoja—arra nem veszi a fáradtságot hogy minden online óra után kicsit átírja a kamu e-mailt és abban a számokat… vagy csak simán ne kamuzzon hanem felajánlja hogy 3 napig még megnézheted és kész.
Szóval ő emiatt hiteltelen de mivel ingyenes óra így megfogom hallgatni…
Bárkinek van vele tapasztalata jó vagy rossz?
Volt egy cikk róla a navval kapcsolatban reddit-én amit persze töröltek 🙂🙂
Illetve ha nem ő-akkor hol lehet e elindulni ezügyben tanulni róla és jól csinálni?
Nem hiszek benne, hogy kőzazdag leszek az aff marketingtől-de ha kis kiegészítést is adna a konyhára, már az is klassz lenne.
Egyelőre nulla a tudásom erről-azt se tudom vállalkozó kell legyek, vagy dolgozhatok másnak ugyanúgy mellette…
Köszönök minden hasznos infót.
Nem piramis végülis ha magadnak csinálod
Vannak aff marketing oldalak ahol vannak hirdetések hogy ha te eladod nekik akkor x összeget kapsz
Nem is vagyok nagyon bizakodó
Kíváncsiság-egy lehetőség amit megismerhetek önálló munkát csinálni, nem csak a mokuskerekbe szaladni
És igazából tapasztalatot kertem hatha.
Ez nem így működik. Ha van egy nézettséged, elérésed, akkor pénzügyi nonszensz kihagyni a lehetséges hirdetőkkel alkudozást, ahonnan komoly plusz bevételed származhat affiliate link után is, miközben kedvezményesen jut a néződ/olvasód ahhoz, amit hirdetsz, és még neked is jut belőle. Nyilván bemutatod valamennyire, hogy legyen minél több kedvük áldozni rá. Az ilyen gyűjtőoldalaknak nem tudom, hogy van-e létjogosultságuk, de szerintem jobban jársz, ha te intézed az egészet, és csak olyat hirdetsz, amit szeretsz és azonosulni tudsz az üzenetével stb. Ha nem vagy szem előtt semmivel, akkor először csomót kell ingyen dolgozz, hogy egyre többen fogyasszák a tartalmaidat. Erre is (milyen meglepő) olyan ötletek lesznek célszerűek, amikkel teljesen azonosulni tudsz. Ha van egy beteg hobbid, akkor nyert ügyed van, kell egy tripod meg két szórt fényű, állítható színhőmérsékletű és fényerejű lámpa tripodokon, kell egy értelmesen kinéző hely, ahol bemutatod az általad választott célközönségnek a témakörön belül is, amit csinálsz, csomó-csomó hozzáadott értékkel, profin, gyorsan és gördülékenyen, informatívan, figyelmet full fenntartó módon. Ha igazi szerelem a témakör, akkor nemigen zavar, hogy egyszercsak a hobbid része az, hogy megosztod, amit tudsz. Rengeteg persze a háttérmunka, a tervezés, rendesen szöveget írsz, súgógépet tolsz be egyszerű eszközökkel, és mindig előrébb vagy pár héttel az elkészített tartalommal, hogy bármi történjen, maradjon megbízható ütemben az új tartalom szem előtt.
Milyen érdekes, nettó grind lett, és pénzt nem is remélünk belőle ki tudja meddig, tipikusan évekig. Ha az a típus vagy, akit ez így ahogy van lázba hoz, akkor a nap végére mindig egyszerű lesz. Egyébként persze keményebb futam ez kicsit.
Az a helyzet, hogy ez nem arról szól hogy legyen követő bazisom
A Facebook hordetest nem csak az látja aki követne engem
Pont arról szól hogy befizetsz hogy egy bizonyos korosztály és nem lássa
Akik pont hogy nem hallottak meg rólam vagy a termékről
Ez a hirdetés
Én ebből a szemszögből kérdeztem, a nagy influencerkedes más tészta, ott igen ott könnyű és adja magát a hirdetés a reklám.
De ott a pofim mutogatása nélküli face hirdetés pl…
Ember, miért beszélsz úgy mi t aki flusztrált?
A hirdetéseket és kampányokat már iszonyat sokan csináljak tobbek közt al alza is alkalmazza az affiliate marketinget…
Nem foglalkoztat marketingest sok száz ezerért aki felét se csinálja meg hanem ad 3% jutalékot hogy valaki meg sinalja és csak akkor kap ha dolgozott
Mert nem lehet ezt érteni?
De a plusz elérésért fizet, amit másképp nem tudna bejárni, és minőségi, jól pozícionált, nagy mennyiségű elérést lehet úgy pénzzé tenni, hogy tényleg sok jön könnyen. De neked nincs ilyen elérésed, nem építesz személyi kultuszt, nem vagy hasznos tömegeknek, akik önként is támogatnak, és elfogadják, hogy néha van egy kis surfshark vagy valami. Nem frusztráció b+, hanem a fejem verem a falba, hogy mit nem lehet érteni ezen.
Az világos, hogy beetetett valami random sales funnel a hülyeséggel, de értsd már meg, hogy nem tudsz százezreket megszólítani, hogy párezer katt legyen már egy-egy új tartalom aff linkjén. Nem is gyártasz semmi új tartalmat, főleg nem olyat, amire bárki kíváncsi lenne. Annak semmi értelme, hogy te fizetsz a facebook hirdetésért, azt ők már csinálják, neked az ritka, hogy hasonló hatásfokkal működjön, biztos bukó, de persze nyugodtan játszhatsz vele, ha úgy érzed, hogy nagyon értesz hozzá.
A frusztrált szót kerested egyébként, legalább írásban ne legyél már beszédhibás!
Egyrészt, simán elmondhatnál valamit elejetol valahogy, csak hogy ne verd a fejed a falba, mivel nagyon flusztralt vagy 🙂
Másrészt olyan jó hogy tudod ki vagyok és melyik platformon mennyi vagyok.
Valahog képtelenség itt értelmes válaszokat összekukázni, a válaszolók unalomból jönnek ide úgy néz ki, kiélni a flusztrációt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!