Nagy erteku gep vasarlasa hitelre csak a sajat nevemen lehet?
"A befektetovel sokat beszeltem telefonon, elmondtam neki mindent, amit tudni kell es azt mondta, hogy nem is ker uzleti tervet, tetszik neki igy ahogy elmondtam, szeret kisebb vallalkozasokba befektetni mert sok kicsi sokra megy. Viszont mivel hirtelen jott otlet volt ez a befekteto dolog, eddig csak a hitelben gondolkoztam, elis felejtettem, hogy van ilyen ismerosom, igy annyira nem neztem utana, hogy ez hogy mukodik. Az anyagi reszere ertem, hogy kinek hany % reszesedes a profitbol, meddig stb."
Jó neki, hogy a 15 milliós gép megvétele neki csak egy kisebb befektetés, sok kicsi sokra megy alapon... 🤣
Úgy részesedtek az esetlegesen termelődő profitból, ahogy előre megegyeztek és szerződésben lefektetitek.
De mivel a gépet a befektető veszi, nyilván bérbe fogja adni neked olyan díjért, amiben megegyeztek.
Így nem a képlékeny nyereségen osztoztok, hanem ugyanúgy bérled a gépet, mint eddig, csak mostantól a befektető cégétől. (Mivel, feltételezem, nem neked veszi meg a gépet ajiba, hanem magának.)
"Arra ertettem, hogy neki ez kicsi befektetes, mert pl nagy focicsapatokban vannak reszesedesei, illetve lithium es arany banyakban, szoval neki ez tenyleg apropenz." 🤣
Hogyhogy nem sikerült nála megalapoznod a jövődet?
Az elmondottak alapján minimum saját szalonodnak kellene lennie Budapesten.
Vetess egy szalont vele, ne egy gépet!
Mert nem szeretnek sajat szalont Budapesten. Nekem tul sok stressz az alkalmazottakkal valo kinlodas, manapsag mar boldog-boldogtalan megszerzi a vegzettseget es aki igazan jo szakember, az egybol vallalkozokent kezd(en is igy tettem) es nem megy el alkalmazottnak.
Egyebkent meg az is fontos tenyezo, hogy amikor elkezdtem a palyafutasom, es ot otthagytam akkor o fizette a tanfolyamom is es minden egyebet, tehat maximalisan tamogatott, akart is nekem egy nagyobb szalont nyitni Parizsban, de jott a Covid meg minden es megszakadt a kapcsolat , hisz van jobb dolga is, minthogy a volt asszisztenset orokre pesztralja, en meg nem vagyok az a ramenos fajta es mar akkor elvoltam a sajat kis vallalkozasommal, ami a covid bezartsag utan annyira porgott, hogy tobbet kerestem, mint most, igy nem is ereztem szukseget.. plusz megismertem a parom, aki nem akart Parizsba koltozni.
Most hogy ujra beszelunk, megint felajanlotta a szalont, de nem Magyarorszagon, hisz o nem magyar es hat van egyfajta hire az orszagunknak, foleg a rasszizmusrol, es egy szinesboru befekteto nem feltetlen ide akarja a penzet tolni, amiben teljesen egyetertek vele.
Szoval ez az ajanlat is, hogy a gepet megvenne, csak egy szivesseg reszerol, de azt mondta, ha nagyban akarok gondolkozni vele, felejtsem el Magyarorszagot. En koltoznek barmikor, csak a paromnak kotott a munkaja sajnos, mar probalom ravenni, hogy hagyja ott es nyissunk kint egy szalont, ha mar igy adott a lehetoseg ujra. Meglatjuk, mi lesz, meg egyelore vegyuk meg a gepet, aztan majd alakul minden.
"Szoval ez az ajanlat is, hogy a gepet megvenne, csak egy szivesseg reszerol, de azt mondta, ha nagyban akarok gondolkozni vele, felejtsem el Magyarorszagot."
Ez nekem úgy tűnik, hogy veled tervez valamit, nem veled és a pároddal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!