Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ház vásárlás esetén miért...

Ház vásárlás esetén miért lehet lényeges, hogy a házat hitelre nem lehet venni és csak készpénzben lehet fizetni?

Figyelt kérdés
2023. febr. 1. 17:08
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Magánszemély nem fog neked hitelezni. Te vehetsz fel kölcsönt, de aki eladja az ingatlant nem évek alatt akarja összegyűjtögetni tőled a pénzt.

Hogy miért készpénzben? Több oka is lehet. A bank jó, de nyoma és költsége van.

2023. febr. 1. 17:29
 2/11 anonim ***** válasza:
Valószínű külterületen van.
2023. febr. 1. 17:33
 3/11 A kérdező kommentje:

A hitelt úgy értettem, hogy én felveszem a banktól a hitelt és azzal a pénzzel fizetek.

A költségét értem, de akkor lehetne kicsit drágábban adni.

Az miért baj, hogy nyoma van?

2023. febr. 1. 17:33
 4/11 A kérdező kommentje:
Hogy érted, hogy külterületen? Miért számít?
2023. febr. 1. 17:34
 5/11 anonim ***** válasza:
63%

"A hitelt úgy értettem, hogy én felveszem a banktól a hitelt és azzal a pénzzel fizetek."

Az lehet, de egy hitelbírálat olyan sokáig tart, hogy bele lehet őszülni. Na ebből az őszülésre való időből nem kér az eladó - szerintem.

2023. febr. 1. 17:36
 6/11 anonim ***** válasza:
72%

"hogy a házat hitelre nem lehet venni és csak készpénzben lehet fizetni?"

Valószínűleg bankszámlát érintő gondja van az eladónak. Lehet, hogy végrehajtás folyik ellene, vagy már előkészületben van és inkasszózhatják a számláját.

Hitel = bank a vevő bankszámlájára utalja a pénzt.

Készpénz -> nem kell hozzá bankszámla az eladó részéről, neki pont ez a fontos, nem tudjuk, hogy miért, de biztosan oka van rá.

2023. febr. 1. 17:38
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Hitelbírálat sokáig tarthat, illetve előfordul hogy nem kap a vevő hitelt aztán több hónapot bukik az eladó. Kp-s vevő jön aztán fizet.
2023. febr. 1. 17:44
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2023. febr. 1. 18:24
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
A "készpénzt" ez esetben nem szó szerint szokták érteni. Tehát lehet utalni is, csak hiteles vevőt nem akarnak.
2023. febr. 1. 18:31
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
készpénzes vevő elnevezés csalóka, mert aki utal az is kp-s vevő. Jobb szót pedig még nem tudtak kitalálni a hitel nélküli vevőkre.
2023. febr. 1. 18:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!