Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » 100 órás videó kurzust árulok,...

100 órás videó kurzust árulok, felnőtt oktatás, de egy vásárló zaklat. Ti mit tennétek?

Figyelt kérdés

Az országban a legösszetettebb anyagot árulom. 100 leckés, 100db videó.

Digitális termék, így vásárlás után nincsen elállási jog.

Volt egy vásárlóm, aki megvette a teljes képzést, majd kb. 4-6 óra után keresett, hogy ő meggondolta magát, meg amúgy sem tetszik neki, és kéri vissza a pénzét.

Megkapta a hivatalos választ, de nem fogadja el. Azóta 5 email érkezett tőle, hogy én biztosan gazdagabb vagyok, mint ő, és nekem ez nem pénz, látja mennyien fizetnek be hozzám, adjam vissza a pénzt. Utána pedig érzelmileg zsarol, hogy a gyerekei éheznek, stb.

Ezután jön a fenyegetéssel, hogy rossz híremet kelti majd.

A videókat nem lehet letölteni, de egy informatikus biztosan megoldja.

Ha el is kezdte a videókat, max az 5-10%-ig juthatott.

Kizártnak tartom, hogy az anyaggal lenne gondja, mert az országban a legnagyobb, érthetően, sorrendben. És ha igényel bárki további magyarázatot, ingyen bővítem új vagy akár privát videóval is.

A vásárló emailben és telefonon napi szinten keres, hiába tiltom le a számot, hív másikról, vagy magán számról.

Azóta eltelt annyi idő, hogy végig is nézhette az anyagot, vagy akár le is tölthette.

Úgy érzem, hogy egyáltalán nem fair a kérése, ő döntött úgy, hogy vásárol, és tudta mit vesz, a vásárlás előtt is tájékozódott és rengeteg ingyenes információ is van, ami pontos.

Ti mit tennétek? Visszautalnátok a pénzt? A havi bevételem negyedét teszi ki az összeg, éves leosztásban, és megkapta a termékeket, amiért fizetett.

jan. 15. 19:00
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
45%

Visszaadnám a pénzt. Nem hiányzik, hogy 1 rossz vásárló miatt másik 50-et veszítsek el.

Márpedig a rossz vélemény sok jövőbeni vásárlót eltántorít.

A legjobb, ha makulátlan a hírneved.

A joggal meg kitörölheted a segged.

jan. 16. 13:51
 12/18 anonim ***** válasza:
A saját digitális termékedről van szó, vagy más jogvédett anyagát árulod fű alatt olcsón?
jan. 16. 13:54
 13/18 anonim ***** válasza:
#11 pszichopataknak es terroristaknak soha nem szabad engedni. Ha egyszer engedsz, annak elterjed a hire es b.szhatod az uzletedet, minden kis nyomoronc ezt fogja jatszani: megveszi, lenyulja, majd visszakeri a penzt hogy 'jaaaj megseteccik bacsikerem aggyavissza'.
jan. 16. 16:43
 14/18 anonim ***** válasza:

mi vagy te, valami mesterpszichológus hogy így ismered az embereket?

jan. 16. 17:47
 15/18 anonim ***** válasza:

Megértem a helyzeted, én pont ezért nem is kezdtem soha hasonló bizniszbe, könyvkiadás, tanfolyam, stb. Nem hiszek az emberek korrektségében. Letöltenék, meglopnának és jönne mindenki azzal, hogy ő mindent is jobban tud. Tegye, nekem ez az egész nem hiányzik, inkább élek másból.

Van egy olyan ügyfélszolgálati szemlélet, hogy bizonyos összeghatárig olcsóbb kedvezményt, ajándékot, akármit adni az ügyfélnek, mint hogy megbántódjon. Ennek minősített esete, hogy akár a termék árát is visszatérítik.

Nagyon sokan (főleg külföldön) csinálják azt hasonló területen, hogy eleve 100% pénz visszafizetési garanciát vállalnak és ezt feltűnően hirdetik is.

Igen, így ki tudnak használni, igen így tudnak ügyeskedni, igen így hozzájuthat valaki ingyen is.

Viszont akik ezt választják, azok azt mondják, hogy náluk a többség nem próbálkozik ilyesmivel. A többségnél több plusz üzletet hoz be, hogy megnyugtatja őket a pénz visszafizetési garancia, mint amennyi kiadást jelent nekik, hogy valaki aztán visszakéri (persze tudom, nálad a magyarok nagyobb arányban lehetnek).

Ez kimondottan furcsa az érvelésedben: "A havi bevételem negyedét teszi ki az összeg, éves leosztásban"

Nehéz eldönteni, hogy ennyire kevesen veszik a termékedet, vagy ennyire drágán árulod - és mellé ennyire kevesen veszik...

Mellesleg ha ő nem is vette volna meg a tanfolyamod, akkor ugyanúgy kiesett volna "a havi bevételed negyede", szóval önmagában az összeg mérete nem feltétlenül szempont abban, hogy visszafizesd-e vagy sem.

"Azóta eltelt annyi idő, hogy végig is nézhette az anyagot"

Ez leginkább rajtad múlt. Ha azonnal letiltottad volna a hozzáférését, amíg mérlegeled, hogy visszafizeted-e vagy újra engedélyezed, akkor ez a mondat nem hangozhatna el, így ez egyedül a te döntéseden múlt, nem rajta.

Egyébként a belépéseket, az oldalon töltött időt és a megtekintéseket nem statisztikázza a rendszered, amiből látszana, hogy mit és mennyit csinált, mielőtt visszaigényelte a pénzt?

Nyilván minden nem derülne ki belőle, de azt pl. látnád, hogy akkurátusan minden egyes kategórián végigment-e (ami kellene, hogy mindent letöltsön), vagy csak 1-2 dologba belenézett és aztán már fel is adta tényleg.

Végső soron az a kérdés, hogy neked a pénz fontosabb és bármilyen vélt vagy valós következmény ellenére is kitartasz mellette, vagy a nyugalmad fontosabb és inkább valamennyi pénzért megpróbálod megvásárolni a nyugalmadat.

jan. 19. 20:12
 16/18 anonim ***** válasza:
Kérdezőt sajnos nem érdeklik a válaszok. :(
jan. 20. 18:25
 17/18 A kérdező kommentje:
17# miért ne érdekelnének a válaszok? Olvasom mindet folyamatosan, leszűrtem a következtetést.
jan. 20. 18:48
 18/18 anonim ***** válasza:

Pénz visszafizetési garancia teljesen jól működik mind nyugaton, mind keleten, akár ebayen, fizikai termékeknél, főleg nagyon drágán árult online video kurzusoknal szerintem alap kellene legyen a garancia.

Mellesleg az ebayen nem gond a penzvisszafizetes.

Én voltam az, aki javasolta hogy nem éri meg a hírnév rontast, visszaadnám a pénzt.

Sőt, én szabadúszóként, a saját munkámra, idomre is visszaadom a pénzt, ha nem elégedett az ügyfél. (Meg nem fordult elő, hogy valaki élt volna vele, viszont sokkal többen felbereltek miatta)

Aki pedig hosszasan ecsetelte, hogy mennyire nem kell visszaadni a pénzt... Total nem értek egyet, és nem egy nyereséges stratégia, nézőpont, hidd el nekem, van benne bőven tapasztalatom.

jan. 20. 23:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!