Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Készen van a munka de nem...

Készen van a munka de nem akar fizetni a megrendelő?

Figyelt kérdés

Szerződést írtunk, a munka határidőn belül elkészült a megrendelő a munkát átvette de nem tud fizetni, munka teljesítési igazolást aláírta, számlát kiállítottam de hamarosan lejár a fizetési határidő. Elsősorban békés módon probálom megoldani, egyeztetve vele.... elhangzott olyan is hogy talán a felét kitudja fizetni a számla fizetési határidőn belül, de a másik felét azt nem tudja hogy majd mikor.....

A munka bruttó 7 millio-ft értékű.

(Én)Vállalkozó : Kft.

Megrendelő : Bt.

Kérdés : mit tudok tenni ha nem tud fizetni vagy esetleg a felét kitudja fizeti talán, utánna mivan ?

Ti miként tennétek a helyemben? Hogy járnátok el?

Nem voltam még ilyen helyzetben.....

2023. nov. 14. 21:02
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

Ha szerződést írt alá a végösszegről, és végezetül ki is számláztad, akkor köteles kifizetni!

Legközelebb szerződéskötéskor 50% előleg, különben el se kezd a munkát az ilyennél, meg úgy háromévig ennek konkrétan rá se érj!

2023. nov. 15. 17:54
 22/24 anonim ***** válasza:
Kérdezőt elvesztettük, nem érdeklik a válaszok. :(
2023. nov. 16. 09:43
 23/24 anonim ***** válasza:
Biztosan rendeződött a dolog és fizetett a megrendelő, vagy legalábbis részben.
2023. nov. 16. 10:07
 24/24 anonim ***** válasza:

"De baszus miért nem mondta hogy nincs erre meg a keret, meg letett volna olcsóbban is csinálni ezt a projektet.....

Én fogok kijönni belőle szarul, majd várhatok a pénzemre míg megy a szarozás...."

Szívesen megvásárolom a követelést készpénzért! Majd én behajtom utána a megrendelőn.

2023. nov. 16. 11:24
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!