Készen van a munka de nem akar fizetni a megrendelő?
Szerződést írtunk, a munka határidőn belül elkészült a megrendelő a munkát átvette de nem tud fizetni, munka teljesítési igazolást aláírta, számlát kiállítottam de hamarosan lejár a fizetési határidő. Elsősorban békés módon probálom megoldani, egyeztetve vele.... elhangzott olyan is hogy talán a felét kitudja fizetni a számla fizetési határidőn belül, de a másik felét azt nem tudja hogy majd mikor.....
A munka bruttó 7 millio-ft értékű.
(Én)Vállalkozó : Kft.
Megrendelő : Bt.
Kérdés : mit tudok tenni ha nem tud fizetni vagy esetleg a felét kitudja fizeti talán, utánna mivan ?
Ti miként tennétek a helyemben? Hogy járnátok el?
Nem voltam még ilyen helyzetben.....
"Szerződést írtunk, a munka határidőn belül elkészült a megrendelő a munkát átvette de nem tud fizetni, munka teljesítési igazolást aláírta"
No problem, fizesse csak ki.
Mennyit tart érte reálisnak? Ha szerinte kevesebbet ér a munka, akkor miért írta alá a szerződést és a teljesítésigazolást? Ha aláírta, akkor bizony ki kell fizetni.
Ilyenkor a helyes eljárás az, hogy utal amennyit szerinte megér a munka, aztán a többit meg behajtod rajta jogi úton.
Látszólag tehát menj bele abba, hogy kevesebbet fizessen, de nehogy belemenj abba, hogy módosítsatok utólag a szerződésen, hiszen be akarod rajta hajtani az összeset.
Valójában ő nem akar fizetni semmit, csak tesztel, hogy mekkora balekkal akadt össze.
"Pest Megye és kerítés bontás/építés volt."
Már csak az a kérdés, hogy saját magának, saját Bt-jének végeztette a munkát, vagy pedig egy harmadik személynek végeztette el veled a munkát alvállalkozóként?
Én sem értelek. Nem kértél előleget?
Sajnos Magyarországon divat nem fizetni a vállalkozónak.
Legyél határozott, hátha mégis van pénze, csak próbálkozik. 7 milláért már bíróságra is érdemes elmenni.
"Én fogok kijönni belőle szarul, majd várhatok a pénzemre míg megy a szarozás..."
Üdv Magyarországon!
Baleknak lenni bűn. De én kamuszagot érzek abban, hogy valakinek tartoznak 7 millióval egy frissen elvégzett (szerződéssel, teljesítési igazolással) elismert munkáért és nem csap az asztalra, hanem helyette a gyakorin siránkozik.
Eddig csak olyan makulátlan ügyfeleid voltak, akik azonnal és szó nélkül fizettek?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!