Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Készen van a munka de nem...

Készen van a munka de nem akar fizetni a megrendelő?

Figyelt kérdés

Szerződést írtunk, a munka határidőn belül elkészült a megrendelő a munkát átvette de nem tud fizetni, munka teljesítési igazolást aláírta, számlát kiállítottam de hamarosan lejár a fizetési határidő. Elsősorban békés módon probálom megoldani, egyeztetve vele.... elhangzott olyan is hogy talán a felét kitudja fizetni a számla fizetési határidőn belül, de a másik felét azt nem tudja hogy majd mikor.....

A munka bruttó 7 millio-ft értékű.

(Én)Vállalkozó : Kft.

Megrendelő : Bt.

Kérdés : mit tudok tenni ha nem tud fizetni vagy esetleg a felét kitudja fizeti talán, utánna mivan ?

Ti miként tennétek a helyemben? Hogy járnátok el?

Nem voltam még ilyen helyzetben.....

2023. nov. 14. 21:02
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Semmibe nem kerül naponta felhívni és emlékeztetni, hogy elkészült a munka és várod az ellenértékét, elvégre fizetned kell a saját beszállítóidat, rezsidet és az alkalmazottaidat.
2023. nov. 15. 09:27
 12/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Mint szavaiból is sugalta utóbbi beszélgetésünk során, sokalja az elvégzett munkáért a pénzt és egész biztos hogy nem akarja a teljes összeget kifizetni, a teljesítés Pest Megye és kerítés bontás/építés volt.
2023. nov. 15. 14:32
 13/24 anonim ***** válasza:

"Szerződést írtunk, a munka határidőn belül elkészült a megrendelő a munkát átvette de nem tud fizetni, munka teljesítési igazolást aláírta"

No problem, fizesse csak ki.

Mennyit tart érte reálisnak? Ha szerinte kevesebbet ér a munka, akkor miért írta alá a szerződést és a teljesítésigazolást? Ha aláírta, akkor bizony ki kell fizetni.

Ilyenkor a helyes eljárás az, hogy utal amennyit szerinte megér a munka, aztán a többit meg behajtod rajta jogi úton.

Látszólag tehát menj bele abba, hogy kevesebbet fizessen, de nehogy belemenj abba, hogy módosítsatok utólag a szerződésen, hiszen be akarod rajta hajtani az összeset.

Valójában ő nem akar fizetni semmit, csak tesztel, hogy mekkora balekkal akadt össze.

2023. nov. 15. 14:58
 14/24 anonim ***** válasza:

"Pest Megye és kerítés bontás/építés volt."

Már csak az a kérdés, hogy saját magának, saját Bt-jének végeztette a munkát, vagy pedig egy harmadik személynek végeztette el veled a munkát alvállalkozóként?

2023. nov. 15. 14:59
 15/24 anonim ***** válasza:
Svédek szoktak így ingyen dolgoztatni embereket, meg olyan nagypénzű emberek, akik megtehetnék, hogy fizetnek, de eszük ágában nincs fizetni.
2023. nov. 15. 15:01
 16/24 anonim ***** válasza:
Szívesen behajtom neked az egész összeget! 7 millió forint az nem kis kerítés, hány folyóméter ez?
2023. nov. 15. 15:05
 17/24 anonim ***** válasza:

Én sem értelek. Nem kértél előleget?

Sajnos Magyarországon divat nem fizetni a vállalkozónak.

Legyél határozott, hátha mégis van pénze, csak próbálkozik. 7 milláért már bíróságra is érdemes elmenni.

2023. nov. 15. 16:23
 18/24 anonim ***** válasza:

"Én fogok kijönni belőle szarul, majd várhatok a pénzemre míg megy a szarozás..."

Üdv Magyarországon!

2023. nov. 15. 16:43
 19/24 anonim ***** válasza:

Baleknak lenni bűn. De én kamuszagot érzek abban, hogy valakinek tartoznak 7 millióval egy frissen elvégzett (szerződéssel, teljesítési igazolással) elismert munkáért és nem csap az asztalra, hanem helyette a gyakorin siránkozik.

Eddig csak olyan makulátlan ügyfeleid voltak, akik azonnal és szó nélkül fizettek?

2023. nov. 15. 17:51
 20/24 anonim ***** válasza:
Nem itthon kellene vállalkoznod, hanem Németországban, ott ha rendes munkát végzel, normálisan kifizetnek.
2023. nov. 15. 17:52
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!