Készen van a munka de nem akar fizetni a megrendelő?
Szerződést írtunk, a munka határidőn belül elkészült a megrendelő a munkát átvette de nem tud fizetni, munka teljesítési igazolást aláírta, számlát kiállítottam de hamarosan lejár a fizetési határidő. Elsősorban békés módon probálom megoldani, egyeztetve vele.... elhangzott olyan is hogy talán a felét kitudja fizetni a számla fizetési határidőn belül, de a másik felét azt nem tudja hogy majd mikor.....
A munka bruttó 7 millio-ft értékű.
(Én)Vállalkozó : Kft.
Megrendelő : Bt.
Kérdés : mit tudok tenni ha nem tud fizetni vagy esetleg a felét kitudja fizeti talán, utánna mivan ?
Ti miként tennétek a helyemben? Hogy járnátok el?
Nem voltam még ilyen helyzetben.....
Köszönöm a válaszokat!
Könyvelőm szerint a határidő lejárta után előként fizetési felszólítás érdemes probálni,és közösen megegyezni a kifizetéssel kapcsolatban részletekben stb.., ha nem megy utánna jogi út, fmh nem jöhet szóba mert bruttó 3 millió felett van az összeg.
De baszus miért nem mondta hogy nincs erre meg a keret, megletett volna olcsóbban is csinálni ezt a projektet.....
Én fogok kijönni belőle szarul, majd várhatok a pénzemre míg megy a szarozás....
Bevett magyar gyakorlat ingyen dolgoztatni azt, akit lehet.
Ha neked a 7 millió nem számít, akkor ne csinálj semmit.
Egy több milliós munka esetén ütemezni szokták a fizetést részmunkafolyamatok szerint 2-3 vagy akár több részletben. El lehetett volna kerülni vele, hogy 7 milliós kintlevőséged legyen.
"De basszus, miért nem mondta hogy nincs erre meg a keret, meg letett volna olcsóbban is csinálni ezt a projektet..."
Milyen teljesítéssel lehetett volna olcsóbban megcsinálni?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!