Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Meddig kell megőrzini a...

Meddig kell megőrzini a rendelést utánvét esetén ha nem reagál a vevő?

Figyelt kérdés

Vevőm rendelt elég sok terméket utánvéttel, és nem jelezte hova kéri.

2 hete nem lehet elérni,nem reagál.

Meddig vagyok köteles megőrizni a rendelését? Hogy van ez a szabály? Nem találom.

2023. júl. 18. 13:31
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
Webshop tulajdonosként kérdezed vagy magánszemélyként?
2023. júl. 18. 18:49
 2/20 A kérdező kommentje:
Friss webshop tulajdonosként, érdeklődnék hogy hány nap a kötelezettség. 2 hétről tudtam, de lehet rosszul?
2023. júl. 18. 19:51
 3/20 anonim ***** válasza:
Írsz egy e-mailt a vásárlónak, hogy X ideje van megadni az adatait, különben törlöd a rendelését. Nincs időhöz kötve
2023. júl. 18. 19:53
 4/20 A kérdező kommentje:
Rendben, nagyon szépen köszi! Keresem már lázasan a jogszabályokat egy ideje és sehol sem találtam erre vonatkozó részt, de feltételeztem hogy erre is van jogszabály. Szóval, köszönöm a válaszod!
2023. júl. 18. 20:05
 5/20 anonim ***** válasza:
87%

"Vevőm rendelt elég sok terméket utánvéttel, és nem jelezte hova kéri."

Vagyis nem rendelt semmit. Amúgy is csak buknál rajta, ha elküldenéd, de úgyse venné át.

Az is lehet, hogy nyaralni ment. Az utánvét lehetőségét inkább szüntesd meg, vagy számolj hozzá felárat, mint más webshopok.

Bármikor, bárki megadhat kamu nevet, kamu címet, kamu telefonszámot, hogy rendeljen tőled utánvéttel brahiból, csak hogy kicsesszen veled, vagy szívasson.

2023. júl. 19. 09:59
 6/20 anonim ***** válasza:

"Az is lehet, hogy nyaralni ment. Az utánvét lehetőségét inkább szüntesd meg, vagy számolj hozzá felárat, mint más webshopok"

Ez jogos. Én plusz 1000ft-ot felszámolok utánvételes rendeléseknél. Azóta sokkal kevesebb van.

Kérdező!

A rendelés leadásakor q rendszer nem kéri az adatokat?

2023. júl. 19. 10:08
 7/20 anonim ***** válasza:
76%

"Meddig kell megőrzini a rendelést utánvét esetén, ha nem reagál a vevő?"

Addig, ameddig reményedni akarsz a semmiben.

2023. júl. 19. 10:27
 8/20 anonim ***** válasza:
76%

Kérdező, webshop tulajdonosként te nem szoktál olyanokról olvasni, mint az "elhagyott kosarak nagy száma"?

Tele rakja a kosarát, de közben dolga akad, sms, email, hívás, akármi, félbehagyja a vásárlást, bezárja a böngészőt és az életben sem tér vissza soha többet.

2023. júl. 19. 10:32
 9/20 anonim ***** válasza:
Linkelnéd akár privátban a webáruházad légysz? Miket árulsz?
2023. júl. 19. 11:28
 10/20 anonim ***** válasza:
Semeddig, nem kell megőrizni.
2023. júl. 19. 12:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!