Ausztriaba valo kikoltozes utan mennyivel lehet szerelomuhelyt nyitni kint?
Van valami oldal ahol a kinti felteteleket nezhetem meg, ismertek ilyet?
Illetve van barmi tapasztalatotok, mennyire szeretnek auslanderhez menni, es mennyire ragaszkodnak egy osztrakhoz? Igenyesen dolgozom nem troger modon de nyilvan eselyt kell adjanak ahhoz hogy ez kiderulhessen. Mit gondoltok?
Nem lesz könnyű dolgod!
Én évekig laktam Ausztriában, de az a tapasztalatom, hogy a helyi iparosokat nagyon védi az osztrák állam! A külföldi szakmák elismertetése nagyon döcögős: hosszan tart és drága folyamat lesz, illetve az ottani vállalkozói engedély (Gewerbeschein) beszerzése sem lesz lehetséges ottani vagy elismert külföldi szakma nélkül.
Én inkább azt javasolom, hogy ha a nyelvtudásod is megfelelő, akkor helyezkedj el egy ottani szervizben, hogy legyen néhány év ottani munkatapasztalatod aztán szép lassan majd nyílnak a kapuk!
Az a tapasztalatom, hogy Ausztriában csak így mennek a dolgok!
Motor motort. Motorkerékpárt:)
Utolsó, köszönöm, ilyen válasz érdekel, tapasztalat alapján
Kedves kérdező, Ausztria uniós ország, tehát kénytelen elismerni az magyarországi végzettséget. Ha neked van autószerelő szakvizsgád, akkor sima ügy. Ha nincs, akkor fel kell venni a vállalkozásba egy olyan embert, akinek van.
Műhelyt vásárolni vagy bérelni az viszont nem két euró, erre mennyire vagy felkészülve? Azontúl, hogy szeretnéd.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!