Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Mit lenne érdemes elkezdeni...

Mit lenne érdemes elkezdeni nulla mezőgazdasági tudással?

Figyelt kérdés
Gondolkozom egy kiskerten. Mondjuk 1000m2 kerttel. Érdemes ott elkezdeni állattartásba, vagy növénytermesztésbe?

2023. máj. 11. 18:41
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:

nekem 5-szöröse van, pontosabban 5800 nm,

ez már akkora terület nekem, hogy profi eszközök nélkül nem bírok vele...

én kiadtam bérbe 60.000 ft-ért

ha van valakinek jobb ötlete, azt szívesen veszem én is

2023. máj. 13. 09:32
 12/38 anonim ***** válasza:

"Állattartás ekkora területen?

Ez megfelel 1/10-ed tehénnek, 2/5-öd sertésnek, 50db tojónak, vagy évi 200db bojlercsirkének."

Te már csak tudod, biztosan tartasz állatokat. :) Itt a faluban a szomszéd utcában van egy sertéstartó srác, az 1000 négyzetméteres portája közepére van építve 3 sertésól. 1 óllal, 1 anyakocával kezdte pár éve, most már hivatalosan csinálja, vállalkozóként, 180-200 malacot fialnak a kocái egyszerre. A szomszéd megyéből is járnak hozzá malacokért, süldőkért.

2023. máj. 13. 16:19
 13/38 anonim ***** válasza:
Juhokkal is foglalkozhatnál, kérdező. Óriási kereslet van a bárányokra és egyre nagyobb. Nagyon jó pénzeket fizetnek érte.
2023. máj. 13. 16:21
 14/38 anonim ***** válasza:

Szia, már nem tartok állatokat, 20 éve még volt 4 tehén + évi 30-40 hízó + 30 tojó.

Nitrátérzékeny területen lakok, a maximális AE/ha/év ennek megfelelően van kiszámolva. A trágyakezelés már nem az 40-50 évvel korábbi rendszer szerint megy, tudod volt egy EU-s csatlakozás is időközben és változtak a szabályok.

Már nem emlékszem 1500-2500kg össztömegű állatod lehet évesítve, utána a büntetések megeszik a nyugdíjad, ha nem vagy EU szabványos!

2023. máj. 13. 19:52
 15/38 anonim ***** válasza:

"Már nem emlékszem 1500-2500kg össztömegű állatod lehet évesítve, utána a büntetések megeszik a nyugdíjad, ha nem vagy EU szabványos!"

Pont ez a nyitja, hogy ha nagyüzemben akarsz állatokat tartani, pl. disznót, akkor EU szabványos hulladékkezelést, szennyvízkezelést kell megoldanod, ami nem kis beruházás.

2023. máj. 17. 11:30
 16/38 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező, 1000m2 kertben maximum paprikát érdemes termeszteni, vagy palántát nevelni, de ahhoz meg fólia kellene.
2023. máj. 17. 11:47
 17/38 anonim ***** válasza:
Tök mindegy miket irkálunk, cseppet sem érdekli kérdezőt az egész.
2023. máj. 17. 14:26
 18/38 A kérdező kommentje:

#17-es nem igaz. Olvasom őket, de nyilván ennek utána kell járjak. Csak itt kapok olyan infókat, amikre mondjuk nem gondolok. Szerintem is kicsi a telek jószághoz, meg ahhoz napi szinten ki kell járni. Nekem meg városban lakva nagyobb gond lenne, mint ha növények lennének. Fóliasátor nem gond. Én is úgy gondolom, hogy a telek megvásárlása után, ugyanennyit rá kellene költeni, mert hogy egy db ásóm sincs, persze sok mindent el lehet végeztetni ottlakókkal. És úgy tervezném, hogy 1-2 évig nem is lenne bevétel a tapasztalat hiánya miatt. Jól gondolom? Vagy több idő?

Köszönöm mindenkinek, aki válaszolt!

Kezdésnek vettem egy paradicsompalántát. Másnapra ellopták az utcafrontról! =)

2023. máj. 17. 17:11
 19/38 anonim ***** válasza:

"Mit lenne érdemes elkezdeni nulla mezőgazdasági tudással?"

Attól függ, hogy hobbinak szánod, vagy jövedelemtermelőnek. De a szavaiból arra következtetek, hogy hobbinak.

"Kezdésnek vettem egy paradicsompalántát. Másnapra ellopták az utcafrontról! =)"

Nincs kerítés? Nem biztos, hogy ellopták, lehet, hogy kirágta valami, itt éjjelente bejárnak az őzek, van akinél a gyümölcsfa csemetéket rágták meg. Mondjuk nekünk tele van szilvafákkal az árokpart, azt még sosem bántották. Diófát sem.

2023. máj. 17. 17:45
 20/38 anonim ***** válasza:
Esetleg egy ötlet ha nem gond a fóliasátor - csilli paprika termelés. Ha olyan fajtákat ültetsz ami szósz készítőknek megfelel (mind minőségben mind típusában) és beletanulsz a csilli termesztésbe akkor egész szép mellékeset tudsz belőle csinálni egy ekkora telken. Vagy akár te is el tudsz kezdeni szószokat készíteni és piacon árulni.
2023. máj. 17. 20:55
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!