Mit lenne érdemes elkezdeni nulla mezőgazdasági tudással?
nekem 5-szöröse van, pontosabban 5800 nm,
ez már akkora terület nekem, hogy profi eszközök nélkül nem bírok vele...
én kiadtam bérbe 60.000 ft-ért
ha van valakinek jobb ötlete, azt szívesen veszem én is
"Állattartás ekkora területen?
Ez megfelel 1/10-ed tehénnek, 2/5-öd sertésnek, 50db tojónak, vagy évi 200db bojlercsirkének."
Te már csak tudod, biztosan tartasz állatokat. :) Itt a faluban a szomszéd utcában van egy sertéstartó srác, az 1000 négyzetméteres portája közepére van építve 3 sertésól. 1 óllal, 1 anyakocával kezdte pár éve, most már hivatalosan csinálja, vállalkozóként, 180-200 malacot fialnak a kocái egyszerre. A szomszéd megyéből is járnak hozzá malacokért, süldőkért.
Szia, már nem tartok állatokat, 20 éve még volt 4 tehén + évi 30-40 hízó + 30 tojó.
Nitrátérzékeny területen lakok, a maximális AE/ha/év ennek megfelelően van kiszámolva. A trágyakezelés már nem az 40-50 évvel korábbi rendszer szerint megy, tudod volt egy EU-s csatlakozás is időközben és változtak a szabályok.
Már nem emlékszem 1500-2500kg össztömegű állatod lehet évesítve, utána a büntetések megeszik a nyugdíjad, ha nem vagy EU szabványos!
"Már nem emlékszem 1500-2500kg össztömegű állatod lehet évesítve, utána a büntetések megeszik a nyugdíjad, ha nem vagy EU szabványos!"
Pont ez a nyitja, hogy ha nagyüzemben akarsz állatokat tartani, pl. disznót, akkor EU szabványos hulladékkezelést, szennyvízkezelést kell megoldanod, ami nem kis beruházás.
#17-es nem igaz. Olvasom őket, de nyilván ennek utána kell járjak. Csak itt kapok olyan infókat, amikre mondjuk nem gondolok. Szerintem is kicsi a telek jószághoz, meg ahhoz napi szinten ki kell járni. Nekem meg városban lakva nagyobb gond lenne, mint ha növények lennének. Fóliasátor nem gond. Én is úgy gondolom, hogy a telek megvásárlása után, ugyanennyit rá kellene költeni, mert hogy egy db ásóm sincs, persze sok mindent el lehet végeztetni ottlakókkal. És úgy tervezném, hogy 1-2 évig nem is lenne bevétel a tapasztalat hiánya miatt. Jól gondolom? Vagy több idő?
Köszönöm mindenkinek, aki válaszolt!
Kezdésnek vettem egy paradicsompalántát. Másnapra ellopták az utcafrontról! =)
"Mit lenne érdemes elkezdeni nulla mezőgazdasági tudással?"
Attól függ, hogy hobbinak szánod, vagy jövedelemtermelőnek. De a szavaiból arra következtetek, hogy hobbinak.
"Kezdésnek vettem egy paradicsompalántát. Másnapra ellopták az utcafrontról! =)"
Nincs kerítés? Nem biztos, hogy ellopták, lehet, hogy kirágta valami, itt éjjelente bejárnak az őzek, van akinél a gyümölcsfa csemetéket rágták meg. Mondjuk nekünk tele van szilvafákkal az árokpart, azt még sosem bántották. Diófát sem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!