Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Ha a nevemre vesznek külföldön...

Ha a nevemre vesznek külföldön egy céget de magyar a lakcímem akkor milyen következmények lehetnek?

Figyelt kérdés

2023. ápr. 26. 22:49
 1/5 anonim ***** válasza:
64%

Mire gondolsz következmények alatt?

A cég vásárlás nem tilos külföldi állampolgárok számára az EU-ban. Azon kívül lehetnek egyedi szabályok.

2023. ápr. 27. 07:08
 2/5 xswerdy ***** válasza:

Sőt egy befektetőt jellemzően minden ország szívesen lát, ahogy Magyarországon is bármilyen állampolgárnak lehet cége. Úgyhogy EUn kívül is nyugodtan vehetsz céget.

Az ottani cégjegyzékben minden további nélkül szerepelhetsz a magyar lakcímeddel, ahogy a magyar cégjegyzék is tele van külföldi lakcímű tulajdonosokkal. Ez esetben nálunk szükséges egy helyi kézbesítési megbízott, aki a hivatalos leveleid átvételét vállalja. Gondolom, máshol is hasonló a helyzet.

2023. ápr. 27. 10:18
 3/5 A kérdező kommentje:
Arra gondolok, hogyha valami hitelt felvesznek a cégre, ugye ami az én nevemen van de semmi többet nem csinálok csak a nevemen van a cég, akkor azt nekem kellene fizetni alapjáraton, de ha nem fizetem akkor mik a következmények? Vagy ha valami csalást ha csinálnak a hátam mögött amiről nem tudok, akkor mi történik? Börtönbe kerülök? Vagy valami sikkasztás ilyesmire értem
2023. ápr. 27. 20:51
 4/5 anonim ***** válasza:

Ez komoly? 🤔

Természetesen a cég tulajdonosa a végső felelős a cégért.

Miért csinálnál olyat, hogy egy cég a te tulajdonod, közben pedig fogalmad sincs mi van vele?

Be akarnak húzni valami csalásba? Ne hagyd magad palira venni!

2023. ápr. 27. 22:01
 5/5 xswerdy ***** válasza:

Mi az, hogy hitelt vesznek fel? Kik? A cég nevében az vehet fel hitelt, akit Te megbízol a cégvezetéssel. A cég nevére felvett hitelt a cégnek kell visszafizetni. Ha ezt valaki elsikkasztja, akkor ő követ el bűncselekményt. Ha nincs bűncselekmény, egyszerűen nem megy úgy az üzlet, ahogy gondoltátok, cégformától függ, hogy a tulajdonos felel-e a tartozásért. A cégformák a legtöbb országban hasonlóak, így pl. kft esetén nem felelsz tulajdonosként a tartozásért.

De egy érdemi tevékenységet nem végző cégnek nem fog senki hitelt adni. Induló cég esetleg valamilyen támogatott mikrohitel jellegű hitelt kaphat, jellemzően nagyon magas fedezet mellett. (Magyarországon kb. dupla értékű ingatlant fedezetül felajánlva lehet ilyesmire esélyed). Persze ha a Te ingatlanod a fedezet, azt bukhatod kft-ként is.

2023. ápr. 28. 10:03

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!