Lehet olyat csinálni úgy értem hogy van rá példa hogy a
gyakorlatban működik hogy kiveszek egy nagy sok szobás
lakást bérbe és kiadom sok embernek És nemcsak ingyen
lakom benne én is hanem még nyereségem is lesz?
A 2. Azt írta bele hogy nem koltoztethetnek oda senkit a tulaj tudta nélkül . Az nem zárja ki hogy a tudtával koltozzon. Nálunk is benne van, és a kézilabdás lányok cserélődnek. Az Egyesület egy emberével szerzodtunk és max 3 lány lehet mert 3 szoba van. Nem érdekel hogy számolnak el velük , nekem azért atkuldik ha új lány lesz de az is csak azért ha baj van el tudjam érni a lakót.
2023. ápr. 16. 20:35
Igen, lehet! A kékfény riportere pont ezt csinálta. Te azért ügyesebb legyél! Bár ő is összerittyentett vele pár tízmilliót... :D
[link]
2023. ápr. 16. 20:37
"Kedves" 10-es válaszoló!
Te aztán jól megmondtad, minden elismerésem. A végtelen butaság és rosszindulat süt a kommentedből. Sehol nem írtam olyasmit, amit te belemagyaráztál a válaszomba, javaslom az értő olvasás elsajátítását. Általános iskola alsó tagozat, csak jelzem.
Szerencsételn nyomorult...
2-es válaszoló voltam.
2023. ápr. 16. 20:48
Lehet ilyet csinálni, a tulajdonossal kell megegyezni. Nyilván nem minden tulaj fog belemenni, de azért lesz aki igen. Egy sokszobás ingatlan kiadása eleve sok vesződséggel jár. Egy embernek nehéz kiadni, ha meg folyamatosan cserélődnek a bérlők azzal is sok a macera. Ezzel nem minden tulaj akar foglalkozni. Egyszerűbb ha kiadja egy embernek fix összegért, aki utána menedzseli a dolgokat. Viszont ha ilyenbe fogsz, akkor a kockázat a tiéd. Ha neked nem fizetnek vagy éppen nem találsz bérlőt, attól még neked fizetned kell a teljes lakás bérleti díját.
2023. ápr. 16. 20:54
2023. ápr. 16. 20:56
Nekünk is így van kiadva diákoknak. Három éve zökkenőmentesen működik a dolog. A pénz mindig időben ott van a számlámon, a többi nem érdekel.
2023. ápr. 16. 21:02
A tulaj/haszonélvező engedélye nélkül nem adhatod ki albérletbe (ez az albérlet gyakorlatilag) az ingatlant, tehát nem hasznosíthatod.
Nyilván ha hozzájárul, akkor semmi akadálya.
2023. ápr. 17. 19:26
Ahogy már többen írták, ez megegyezés kérdése. Ha a tulajdonos belemegy lehet olyan szerződést kötni, hogy a bérlő kiadhatja az általa bérelt ingatlant. Viszont ezzel inkább rövidtávú kiadásnál lehet jelentős nyereséget elérni. Azaz kiveszed hosszú távra és kiadod rövidtávra. Hosszútávú kiadásnál minimális lesz a hasznod és megkérdőjeleződhet a szereped is.
2023. ápr. 20. 22:11
19/38 A kérdező kommentje:
A szerződés nem segít azon hogy ne kérdőjeleződjön meg a szerepem?
20/38 A kérdező kommentje:
Amúgy nem az a kérdésem hogy a tulajdonos beleegyezését kell
e kérni bármihez, ami a tulajdonával kapcsolatos hanem hogy ez működni szokott e?
Kapcsolódó kérdések: