Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Ha ilyen könnyű és jól jövedel...

Ha ilyen könnyű és jól jövedelmező szakmunkás vállalkozást indítani, akkor miért vannak tele az áruházak árufeltöltő fiatalokkal vagy a multiknál is sok fiatal fiú dolgozik soron összeszerelőként vagy gépbeállítóként stb?

Figyelt kérdés
Miért nem tanulnak ki egy szakmát (burkoló, festő, ács, kőműves)? Már jó pár éve megugrott a kereseti lehetőség ezeknél, vállalkozásban. Szóval már szakmunkás iskolában is ki kellett volna jönnie 1-2 olyan évfolyamnak, ahol többen vannak és tényleg komolyan veszik. És még ott vannak a felnőtt képzések is ami kb egy évesek tudtommal és lehet estin is csinálni. Mégis még mindig hiányszakmák. Miért megy el egy fiatal inkább árufeltöltőnek vagy rabszolgának egy multihoz? A tanfolyamon után már egy vállalkozónál minimum megkeresné az árufeltöltői bérét pár év után meg tudna vállalkozni. És itt még az sem játszik, hogy tönkremennek fizikailag, mert 12 órázni, éjszakázni egy gyárban is ugyan olyan megterhelő.
2023. ápr. 16. 10:05
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
2, Az első évre tökéletes a lidl parkside vagy milyen márkájú dolgok. Utána már tud majd venni. Egy burkoló pár százezerből megvan. Ennyit nehogy már ne tudjon félrerakni 2-3 év alatt, amíg tapasztalatot szerzi egy cégnél, vállalkozónál.
2023. ápr. 16. 13:52
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Te màr csak tudod, hiszen te is szakavatott burkoló vagy. Ja hogy nem, ès csak itt okoskodsz a vakvilàgba?😂😂
2023. ápr. 16. 14:27
 13/22 A kérdező kommentje:
Nem. Itt írta egy burkoló, hogy ő azzal kezdte. A parkside cuccokat meg alapból tudom, hogy szeretik a kis vallalkozások, mert olcsó és garanciás 1-2 évig. És az árához képest jó.
2023. ápr. 16. 14:29
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

13: fogalmad sincs az egészről

Egyrészt az ilyen parkside cuccok nem úgy mennek, hogy bemész, és összevásárolod az egész készletet, jellemzően hol ezt kapni, hol azt.

Másrészt megint ott tartunk, hogy árufeltöltőnek el lehet menni minden képettség nélkül.

Szakmát elvégezni, szerszámokat összeszedni nem két perc, addig is élni kell valamiből.

Ha meg is van a szakma, akkor jön az a rész, hogy az elején nincs ügyfél. Mert az nem úgy megy, hogy kijössz a szakmunkás suliból, valaki megdob fél millányi szerszámmal, és rögtön a második hónapban már 1.5 milla nettót keresel.

2023. ápr. 16. 14:32
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Azt kérdező, mert pont olyan hülyék, mint te vagy. Te sem vitted semmire, ők sem fogják
2023. ápr. 16. 14:32
 16/22 A kérdező kommentje:

#13 Mégis sok vállalkozó használja.

Van esti képzés. Azt csak össze lehet hozni a munkával. Ha megvan a papír akkor meg ahogyan már leírtam el kell menni egy vállalkozóhoz, ahol tudsz tudást szerezni. Utána meg apránként pár év alatt össze lehet spórolni a kezdéshez szükséges pénzt. Ha nem akkor 2 év után ki kell menni külföldre vagy fél évre és akkor fixen megvan. Apám több évig volt kint németbe és ő ott rakott félre egy házra és egy vállalkozásra.

Én még tényleg nem sokra vittem, de én nem is a Ilyen területen képzelem el az életem. Most járok duálisan MSc képzésre. A BSc-t kiváló minősítéssel végeztem. Már most valószínű, hogy egyetem után felvesz majd a cég. De ha nem jön be valamiért ez a szakma (vagy szar lesz a fizetés) én gondolkodás nélkül valami szakmunkát tanulnék ki.

2023. ápr. 16. 14:43
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

"mert olcsó és garanciás 1-2 évig"

Ha céges számlára veszed, ez nem igaz..

Nem ipari felhasználáshoz (nap-mint nap) tervezték.

De ez máshol is így van..

Pl. fogyasztóvédelem panasz esetén vállalkozások panaszával nem foglalkozik.

2023. ápr. 16. 15:48
 18/22 anonim ***** válasza:
Röviden, mert annyi kitartásuk/tudásuk/hátterük sincs, hogy ennél többre vigyék
2023. ápr. 16. 20:09
 19/22 A kérdező kommentje:
Kitartást nem add nekik a jobb élet lehetősége? Tudást meg meglehet szerezni.
2023. ápr. 16. 20:25
 20/22 anonim ***** válasza:

#19: Nem, nem ad. Mert gyerekkoruk óta abban az attitűdben élnek, hogy ez van, ezt kell szeretni. Meg lehet szerezni, kitartással. A Kör bezárult. De kérdezd az ilyen fiatalok szüleit, miért ezt a mintát látták otthon

2023. ápr. 16. 20:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!