Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Hogy lehet levédetni egy...

Hogy lehet levédetni egy márkanevet?

Figyelt kérdés
2023. ápr. 11. 16:23
 1/9 anonim ***** válasza:
2023. ápr. 11. 16:35
 2/9 anonim ***** válasza:

Részletesen az illetékes hatóság honlapján: [link] egész részletesen leírják van ott egy rakás (tööbb száz oldal) leírás ismertető.

Vagy ha nem akarsz ezzel bajlódni keresel ezzel foglalkozó céget akik ezt végig viszik, de elég sok pénzt kérnek érte. (amúgy sem olcsó az egész eljárás).

2023. ápr. 11. 16:37
 3/9 A kérdező kommentje:

Ja csak akkor a külföldre kiküldött termék perelhető mert csak Mo. ba védett? Vagy 5-10 év után ha lejár és valaki levédeti magáénak akkor beperelhet mert használom a márkanevet?

Legalábbis tudtommal sokszor már azért is perelnek mert hasonlít a márkanév, még a csíki sör is becumizta ezt.

2023. ápr. 11. 16:41
 4/9 anonim ***** válasza:

Attól függ, hogy mire terjed ki a védjegy oltalom. Több szintje van, van ami csak egy országra érvényes, van ami több országra (országok egy cosportjára pl. EU), és van ami nemzetközi.

eleve amikor bejelented akkor vizsgálják, hogy ütközik-e más hasonlóval. De ezt csak a védelem termékkategóriájában (tehát pl. te egy X kategóriában levédetsz egy márkanevet /pl. gyerekjáték/, ugyanezt más egy Y kategóriában használhatja /pl. elektronikai termék/ /most nem néztem konkrétan utána a kategóriáknak de jó sok van belőlük, de úgy emlékszem ez a kettő külön van/).

Amikor lejár a védelmi idő és nem hosszabbít akkor lejárt és olyan, mintha nem lenne védett. Erről szól a védelmi idő lejárta.

2023. ápr. 11. 16:50
 5/9 A kérdező kommentje:

Pl. felteszem van egy XY márkájú gyémánt órád amit nagyapádtól örököltél, de már 50 éve nincs XY márka aztán valaki kitalálja, hogy XY márkanéven órákat fog gyártani és levédeti, akkor téged mi véd, hogy a te XY óráddal ne legyen baj?

Vagy netán ha a Nike-nak lejárna a levédetése gondolom nem bántaná senki a Nike ot, vagy de? Lopható lenne simán?

2023. ápr. 11. 16:55
 6/9 anonim ***** válasza:

Az első példa esete egyszerű: látszik, hogy hány éves az óra. Ezt legkésőbb egy szakértő megállapítja. A védelmi idő tól-ig érvényes. Ami előtte volt és ami utána az "szabad préda". Azt nézik, hogy abban az időszakban amikor a védelem érvényes volt mi a helyzet.

A második részt nem értem mire akarsz kilukadni.

2023. ápr. 11. 16:59
 7/9 A kérdező kommentje:
Pl. a Nike-nak lejár a védelme és én gyorsan levédetem a magaménak, akkor ők így jártak válasszanak új nevet?
2023. ápr. 11. 17:05
 8/9 anonim ***** válasza:
Területfüggő, ázsiába pl bármilyen néven gyárthatsz bármit, nem érdekli őketa nemzetközi jog se, ha a reklamáló cég jelen sincs az országukba! Korea, kuba és oroszország is hasonló.
2023. ápr. 12. 08:57
 9/9 anonim ***** válasza:

Indulj ki abból, hogy a legtöbb nyugati márka "ázsiójának" árt ha a márkaneve, politikailag nem kívánatos országban van jelen, Válaszul a nemkívánatos országot se fogja érdekelni, az adott cég márkanév oltalma, ha valaki azon a néven hoz ott helyben forgalomba bármit is, mivel már annak is örülnek hogy lehet kapni!

Ha én forgalombahoznám Kongóba vagy Botsawában vagy Gabonban a rubik kockát, sok sikert a perhez Ernőéknek!

2023. ápr. 12. 09:03

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!