Saját készítésű lakásdíszek eladása Marketplacen adóköteles?
Sziasztok!
Anyukámmal nagyon szeretünk barkácsolni, kézműveskedni, és gondolkodtunk, hogy kis plusz forrásként készítenénk eladásra is dolgokat. Pl. húsvét előtt festett tojást, ünnepek előtt asztaldísz, koszorú, stb. Mi készítenénk őket, aztán lefotózva mondjuk egy FB Marketplace oldalon vagy tematikus csoportokban hirdetném.
Ez törvényellenes, kell-e adóznom, be kell-e jelentenem, stb?
Más honlapon nem hirdetném, csak a facebookon.
Köszi ha segítetek.
"Ez törvényellenes, kell-e adóznom, be kell-e jelentenem, stb?"
Én is szeretek barkácsolni. Kiváltottam hozzá az adószámot a NAV-nál. Azóta hivatalosan tudom árulni a barkácsolt dolgaimat. Az elért bevételem/jövedelmem után adózom, tehát ha nincs, akkor adó sincs. ÁFA-val nem kell foglalkoznom, mert határ alatt vagyok. GYES mellett csinálom, némi kiegészítésként.
A könyvelő havonta ezer forintot kér a bürokrácia átvállalásáért.
“ 6# te jó ég és képes volt a nav szerencsétlen kismamákat megbüntetni pár szem filléres holmiért?
Nemhogy támogatni kéne azt aki még egyáltalán hajlandó szülni akár egyetlen gyereket is ebbe az országba.”
Az nem elég támogatás, hogy kap egy rakás csokot, támogatott hiteleket, családit, gyest, gyedet, csedet, szja mentességet/kedvezményt meg 3 évnyi szabadságot kifizet munkáltató is (3,5 hónapnyi bért)?
“ 8#Ez oké, de mondjuk ha nem 26500ft lenne a gyes hanem 123456,-ft, akkor nem bíbelődnének ilyen kis szarokkal a kismamák a játszótéren üldögélve hogy jaj eladtam egy bodyt 299,-ft ért.
Szomorú ez, nagyon az. Meg az a rohadt sok fax adó amit kibnak az árusokra.” Azért azt a gyest valakinek ki kell termelni, ha senki nem fizet adót, akkor ki fogja a gyest fizetni?
12# pont ezt mondom.
Vállalj gyereket, gondozd 26.500 forintért per hó.
Neked menne? Akkor ügyes vagy.
És hogy ezt ki kell valakinek termelni?
Szerinted ki fogja kitermelni?
A gyermektelen juliska akit majd az én gyerekem fog pelenkàzni mert az nem szült adótermelő utódot.
Gondolkozz mielőtt butaságokat írsz.
Ha meg annyira tetszik kormányunk gyerekösztönző projektje, hajrá. Lehet szülni.
Ennyit ér ma egy gyerek, a jövő adótermelőit biztosítják potom 26500 ért, nullahuszonnégyes műszakban. a családi pótlék pedig botrányos. Az adókedvezmény havi lebontása 10000 forint kb. Ez teljes egészében elmegy az óvodai étkeztetésre.
Ki van ez számolva kormányilag.
forint fillérre hogy éppen csak ne halljon éhen az a gyerek .
Egyáltalán nem csodálkozom hogy a kismamák még dolgoznak is gyerek ruha csereberével pénzért.
És azon sem, hogy egyre többen nem vállalnak gyereket.
Fene se tudja, hogy kinek van igaza.
Én "készültem" a gyerekvállalásra annak idején. Tudtam, hogy 3 évig kb. a semmiből fogunk élni, tehát előre gyűjtöttem a kiegészítésre.
Ráadásként a férjem - miért is ne? - pont abban az évben lett 11 hónapig állástalan, amikor megszületett az első gyermekünk, mert a cég bezárt, ahol dolgozott. 11 hónapig tulajdonképpen az én GYED ellátásomból éltünk 3-an, mivel az álláskeresési járadékot nagyon nem kellett sokat számolgatni.
Mivel előre készültem rá (anyagilag), ezért nem volt egy érvágás az a 3 év így sem. Nem mentem vissza a gyerek 2 éves korában dolgozni, pedig anyagilag jobban megérte volna.
Csak ismételni tudom önmagam: Előre készültem erre a 3 évre...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!