Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Van. tapasztalatod a SZJA-s...

Van. tapasztalatod a SZJA-s adózási formával magánvállalkozóként? Jobban megéri mint a kata ha nincs sok bevétel?

Figyelt kérdés
Vallalkozást indítok de szja-sként szeretnem mukodtetni mert az elejen sajnos nem lesz annyi bevetelem hogy megerje ha kataskent 50et kell fizessek .

2022. jún. 16. 23:18
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Én hasonló esetre írtam a fenti lehetőséget, ha van ilyen rokon, ismerős, családtag aki máshol biztosított, ő jelentsen be Téged támogatott munkavállalóként, vagy kérj az indításhoz 6 havi bértámogatást ( 1 hónap regisztrált munkanélküli után )

Ha meg nem katás bt, kft lenne, még az 5 milliós 100%-os támogatású önerő nélküli ( kivétel áfa és el nem számolható ktg.-ek ) , CSP-CSBM-22 családbarát távmunkahely létesítése is lehetőség lenne az EMET-nél, igaz az most s.o.s-be nincs kiírva, márciusban volt, meg jövőre lesz.

2022. jún. 17. 13:20
 12/17 anonim ***** válasza:
Ebben az esetben még mindig a katával dobnál ki a legkevesebb adót az ablakon. Aztán később is lehet adónemet váltani.
2022. jún. 17. 13:20
 13/17 anonim ***** válasza:

Ebben az esetben még mindig a katával dobnál ki a legkevesebb adót az ablakon

Ö, nem.

Olcsóbb lenne az azalány gyed alatt, mert nincs minimum járulékfizetés, és minimum 2m bevétel mentes is. Majd gyes alatt már olcsóbb a kata.

2022. jún. 17. 13:29
 14/17 anonim ***** válasza:

A probléma meg az, hogy a bevételből még a katat se tudja kifizetni...

Szóval kellene mellé támogatás, legalább az első 6-9 hónpaban, vagy esetleg 2 évben, a bevételtől függetlenül, hogy életbe is maradjon.

De persze ezen túl is kell látni, nem csak két adónemet összahasonlítani , mert a végén még havi 10-el a megterhelő havi 50en túl egy kókler könyvelő le is húzza szerencsétlent. :-)

2022. jún. 17. 13:31
 15/17 anonim ***** válasza:
Innen látszik, hogy jó könyvelőt pont ugyanolyan nehéz találni, mint jó autószerelőt, burkolót, villanyszerelőt vagy bármilyen más szakembert. Laikusként nem fogod tudni megítélni, hogy jó szakember vagy nem, max akkor ha már megtörtént a baj (vagy még akkor sem, mert kidumálja magát). Nálunk is próbálkozott a kőműves, amikor meg mertem jegyezni, hogy nem bánnám, ha összejönne a merőleges, párhuzamos meg a vízszintes. Még neki állt feljebb. Aztán leraktam neki a vízmértéket, ami nem gyengén nekem adott igazat. Szabad szemmel lehetett látni, hogy legalább 3-4 centi van a falban. Meg a burkolónak is volt egy sarok, ahol inkább kinyomta fugával a közel öt centis helyet, mert nem akart oda olyan apró járólapot vágni. Szóval szomorú, hogy itt tart az ország...
2022. jún. 17. 13:43
 16/17 anonim ***** válasza:

Ahogy az is szomorú, ahogy a kérdésben szereplő, veszteséges kényszervállalkozások is gombamód szaporodnak.

A Nav meg leigazol katásként 60% jövedelmet nekik.

2022. jún. 17. 16:10
 17/17 A kérdező kommentje:

13as: pont erre gondoltam én is hogy gyed alatt szij-s majd ha lejár akkor katás.

11: köszi a tippet, gondoltam vmi ilyesmire én is,és utánnajárok a 6havi bértámogatásnak hogy az én esetemben lehetséges-e.

16: részben igaz, de az elején nekem -per pillanat- nem számít annyira a profit mert van plusz jövedelmem.

Később pedig -kemény munka után- jól fog jövedelmezni, mert nem az első néhány hónap az ami számít.

2022. jún. 18. 12:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!