Van. tapasztalatod a SZJA-s adózási formával magánvállalkozóként? Jobban megéri mint a kata ha nincs sok bevétel?
Én hasonló esetre írtam a fenti lehetőséget, ha van ilyen rokon, ismerős, családtag aki máshol biztosított, ő jelentsen be Téged támogatott munkavállalóként, vagy kérj az indításhoz 6 havi bértámogatást ( 1 hónap regisztrált munkanélküli után )
Ha meg nem katás bt, kft lenne, még az 5 milliós 100%-os támogatású önerő nélküli ( kivétel áfa és el nem számolható ktg.-ek ) , CSP-CSBM-22 családbarát távmunkahely létesítése is lehetőség lenne az EMET-nél, igaz az most s.o.s-be nincs kiírva, márciusban volt, meg jövőre lesz.
Ebben az esetben még mindig a katával dobnál ki a legkevesebb adót az ablakon
Ö, nem.
Olcsóbb lenne az azalány gyed alatt, mert nincs minimum járulékfizetés, és minimum 2m bevétel mentes is. Majd gyes alatt már olcsóbb a kata.
A probléma meg az, hogy a bevételből még a katat se tudja kifizetni...
Szóval kellene mellé támogatás, legalább az első 6-9 hónpaban, vagy esetleg 2 évben, a bevételtől függetlenül, hogy életbe is maradjon.
De persze ezen túl is kell látni, nem csak két adónemet összahasonlítani , mert a végén még havi 10-el a megterhelő havi 50en túl egy kókler könyvelő le is húzza szerencsétlent. :-)
Ahogy az is szomorú, ahogy a kérdésben szereplő, veszteséges kényszervállalkozások is gombamód szaporodnak.
A Nav meg leigazol katásként 60% jövedelmet nekik.
13as: pont erre gondoltam én is hogy gyed alatt szij-s majd ha lejár akkor katás.
11: köszi a tippet, gondoltam vmi ilyesmire én is,és utánnajárok a 6havi bértámogatásnak hogy az én esetemben lehetséges-e.
16: részben igaz, de az elején nekem -per pillanat- nem számít annyira a profit mert van plusz jövedelmem.
Később pedig -kemény munka után- jól fog jövedelmezni, mert nem az első néhány hónap az ami számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!