Van. tapasztalatod a SZJA-s adózási formával magánvállalkozóként? Jobban megéri mint a kata ha nincs sok bevétel?
Van a tb jarulék es a szja.
Ha ezt a kettöt nézem jobban meg fogja érni.
De némi segítség jól jönne.
Milyen egyéb járulékra gondoltá?
Koszi
Pn pl a szochóra. De nézzük csak a te matekodat picit: szja ls tb az összesen 33,5%. 200 ezernek (minimálbér) a 33,5%-a az 67 ezer forint. Hol jobb ez mint az 50?
Ráadásul már alapból az elméleted is hibás, mert tételes szja-sként, ha nincs kivét, akkor a minimálbér után tb-t és a minimálbér 112,5%-a után szochót kell fizetni (minimum). Sehogy sem lesz kevesebb mint 50.
Szóval nem tudom hogy kalkuláltál, de nem fog összejönni.
Van, kezdetek óta SZJA átalányadózó vagyok, adószámos magánszemélyből váltottam át bérbeadással meg őstermelői alappal.
Majd amikor 2 év után évente újabb üzletekűt nyitottam, beruházások voltak váltottam tételesre.
A bevétel is exponenciálisan növekedett , gazella vállalkozásként, így hitel -és pályázatképes is letta vállalkozássom 2 év alatt.
Semmi értelme a katának, max. bújtatott munkaviszonyra, meg egyszámlás ügynököknek jó.
Ha nincs elegendő bevételed, a bérköltségek fedezetére, akkor Te önmagad ne vállalkozz főállásban, ennyire egyszerű.
Ha nincs más választásod, akkor menj el munkanélkülire, és kérd a válakozás indításhoz a 6 havi bértámogatást. Vagy helyezkedj el főállásban, esetleg nappalin tanulj, és vegyél fel támogaott munkarőt 100% bérköltség támogatás mellett.
Egyébként szja kedvezmények miatt, és jóval alacsonyabb, ráadásul reális adóalap miatt joban megéri szjasnak lenni.
Jobban fejleszthető a vállalkozás is, nem csak kínlódás évekig 12 m alati bevétellel , meg 4-6 órás munkaviszonnyal felérő 0 szintű biztosítottsággal.
Most indítottam egyik ügyfelemnek is, minden könyvelő a katat mantrázta neki webáruházra, én meg a férjének javasoltam átalányadózó szjat munka mellett, ő pedig alkalmazott lesz, munkaerő piacra lépőként.
Havi 350.000-ig nincs kvázi bérköltségük sem.
És biztosítva lesz gar bérmininmumra.
Havi 350.000-ig nincs kvázi bérköltségük sem.
És biztosítva lesz gar bérmininmumra.
ööö...
A férj biztosított átalányadózóként, de mivel tényleges jövedelme nincs (gondolom, átalányosként is a mentes határon belül akar maradni, hogy fizessen), ezért a minimálbért fogják figyelembe venni pl tp esetén.
A feleség viszont munkaviszonyos, bére van, így járuléka is. Szóval kell, hogy legyen bérköltség.
Van, igen meg 3 havi 100%-os, és 6 havi 50%-os bruttó bért + szocho ( ami ugye megint csak kedvezményes neki ) támogatása is, egyéb bevételen, továbbfoglalkoztatási kötelezettség nélkül. Így 0-ás ő is gar bérminimumon.
Leheten Efos- is, havi 15.000 járulékkal, de mivel nem tudni hogy fog beindulni a webáruházuk, jobb a havi 350.000 nettó jövedelem másodállásban, forgalomtól függetlenül.
7, hol?
50%, max 150e van, vállalkozóvá válási 2021 január óta nincs nálunk.
Efo járuléka napi 2000 lesz júliustól.
Köszi, nálam az a szitu:
Amíg dolgoztam másodállásban szja-s adoszamos maganszemelykent vallalkoztam.
Majd szuletett kisbabám, es a regi munkahelyem bezárt végleg.
Most gyeden vagyok még jó pár hónapig.
Ez idő alatt szeretném újra kezdeni a vállalkozást ,de profilt fogok váltani, es majd tejes munkaidőben csinálni.
De muszálj elindítsam a vállalkozásom hamarosan, mert bólcsibe is csak úgy adhatom be ha van állásom, ez esetben vallalkozásom.
Gyed mellett szerintem nem lehet masodállasban vallalkozni mert a gyed nem állas -ha jól tudom, de nem vagyok biztos ebben. ?
Irtatok hogy inkabb dolgozzak- igazatok van, de az esetemben nem megoldható, mert nem tudom ugyanabban az időben megoldani a bölcsi beszokatást és az új munkába való felvételt is.
Így jobb lenne, hisz már van némi tapasztalatom ,de másodállásban mar nem vallakozhatok , hanem teljes munkaidőben , ezert kérek némi infót ezzel kapcsolatban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!