Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Hétfőtől nem lesz kötelező a...

Hétfőtől nem lesz kötelező a maszk, de ettől függetlenül én kötelezővé tehetem a boltomban?

Figyelt kérdés
Szóval így, hogy nem lesz kötelező a maszkhasználat, én még előírhatom, hogy a saját boltomba csak maszkban léphetnek be a vásárlók?
2022. márc. 4. 10:28
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
48%

"semmi baj a maszkkal, én nagyon szeretem"

Akkor hordjad, Nincs tiltva.

Elküldöm az enyémet is már nem lesz rá szükségem,add meg a cimed!

2022. márc. 4. 18:28
 22/30 anonim ***** válasza:
60%

21

miért kell ökörként reagálni arra, amit írtam? van elég maszkom, dugd fel magadnak a tiédet.

teljesen észszerű, amit írtam, h. jelen kiélezett helyzetben hülyeség eltörölni, amúgy is lesz 6. hullám, állítólag.

az omikron meg nem hiszem, h. egyik napról a másikra eltűnt.

2022. márc. 4. 18:35
 23/30 anonim válasza:
38%
Tegyed csak akkor írd le melyik bolt az, hogy még véletlenül se tévedjek oda be!
2022. márc. 4. 18:37
 24/30 anonim ***** válasza:
45%
22. Amilyen ökör vagy jobb ha több maszkot is felveszel biztos ami biztos, küldd a cimed, ne csak a szád járjon!
2022. márc. 4. 18:44
 25/30 anonim válasza:
57%
22. NEKED semmi bajod vele, de másnak meg szenvedés, nem tudja magán elviselni, azokra is kell gondolni! Nagyon jól tették, hogy eltörölték.
2022. márc. 4. 18:51
 26/30 A kérdező kommentje:
Látom sokaknak nem megy az értő olvasást :) Köszönöm azt a néhány normális/releváns választ.
2022. márc. 4. 19:49
 27/30 anonim ***** válasza:
23%
én továbbra is hordani fogom! lehet hogy tényleg a maksz segített hogy nem kaptam el a covidot! tavaly nyáron(?) mikor Orbán nagyokosan kiállt a kamerák elé, és látványosan levette a makszot-viszlát maksz kijelentéssel,rá pár hónapra kitört az ujabb járvány!-ja, hogy erre már senki nem emlékszik!
2022. márc. 5. 09:47
 28/30 anonim ***** válasza:
93%

Szerintem nem teheted meg, mert ennyi erővel a rokkantakat is kitilthatnád mert bottal járnak vagy járókerettel.

A nem kötelező nem azt jelenti, hogy neked jogod van bármire is kötelezni, mert maximum csak kérhetsz!

A boltod pedig közforgalom számára megnyitott magánterület, ami nem egyenlő azzal, hogy te ott a személyeket érintő rendelkezéseket hozhatsz, hanem csak azzal egyenlő, hogy a magántulajdonodat védheted amennyiben az veszélyeztetve van (a veszélyeztetést neked kell bebizonyítani, mielőtt védelmi szankciókat foganatosítasz).

Az egészségügyi veszély nem keverhető össze a vagyonvédelmi veszélyekkel vagy mással.

A boltod területén egészen addig mehetsz el ameddig ezt az ÁNTSZ rendeletei / egyéb kormányrendeletek lehetővé teszik.

A többit a vásárló nem köteles betartani! Te meg maximum nem szolgálod ki, és beírhat a panaszkönyvbe. Kb ennyi.

2022. márc. 5. 11:27
 29/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ :)
2022. márc. 5. 17:45
 30/30 anonim ***** válasza:
29%

Szerintem megteheted, ahogy szórakozóhelyek is előírhatnak dress code-ot. Ez egy olyan dolog, ami nem veleszületett és lehet rajta változtatni. Nyilván a mozgáskorlátozott nem tud felállni, a vak nem fog tudni látni, de maszkot bárki fel tud venni.

Az már egy más kérdés, hogy én, mint vásárló, biztos, hogy kerülném ezt az üzletet.

2022. márc. 7. 15:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!