Hétfőtől nem lesz kötelező a maszk, de ettől függetlenül én kötelezővé tehetem a boltomban?
"akinek van egy kis esze, ő még hordja egy darabig a maszkokat, pláne, hogy most rengeteg menekült jött be az országba, akiket nem teszteltek."
Ezzel maximálisan egyetértek.
"Szerintem szokásosan elhamarkodott döntést hozott a kormány, igazán maradhatott volna még pár hétig."
Na ebbe gondolj csak bele egy kicsit: 130 ezer menekült érkezett az országba: a magyaroknak kötelező viselni a maszkot, a menekülteknek meg nem? Egyszerűen olyan mennyiségű menekült árasztotta el az országot rövid idő alatt, hogy kezelhetetlen lenne a maszkviselés betartatása, ráadásul iszonyat feszültségeket szítana.
Amúgy is lazítanak más országok is, így bár szerintem is elhamarkodott döntés volt, de egszerűen nem tudnék jobb megoldást.
Meg eleve irreális dolog, hogy ha valaki bombázás elől menekül, akkor maszkviselésre kötelezzük, mert az majd "megvédi az életét".
Előírhatja a boltos
De csatlakozom az egyik előttem szólóhoz, én továbbra is hordom a maszkot, pláne, hogy az ukránok átoltottsága az egyik legalacsonyabb Európában, ráadásul pl kanyaróra sincs náluk kötelező oltás, úgyhogy gyanítom, hogy hoznak más betegséget is
csomó menekült jött és jön, akkora felelőtlenség volt épp most eltörölni a maszkot.
ezek az emberek ki tudja miket hoznak be, úgy menekültek, majd gondoljátok az volt az első h. oltakozni menjenek meg betegyék a védettségi igazolást.
szerintem még simán kötelezővé kéne tenni őszig.
semmi baj a maszkkal, én nagyon szeretem, ritkábban vok megfázva, melegen tartja az arcom és tisztábban a tüdőmet, a sok szart nem lélegzem be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!