Mire számítsak ha külföldön szeretnék vállalkozást nyitni?
Külföldön (EU-n belül) szeretnék egy vendéglátóegységet nyitni a későbbiekben.
Elsősorban milyen különbségek vannak a hazai és a külfölfi feltételek között? (Valószínűleg Spanyolország az uticél, és a Kft. ottani megfelelője lesz a cég formációja)
Ha egy linket adna valaki ahol utána nézhetek ezeknek azért is hálás lennék. Én bárhogy kerestem nem találtam erről leírást.
Honnan tudod, hogy nem értek hozzá?
Nem tartok még ott a spanyol nyelv elsajátításában ,hogy hivatalos dokumentumokat fordítsak le.
Épp ezért kértem segítséget.
Nekem elég hamar megtalálta a kereső a magyar követség vállalkozás alapítással kapcsolatos oldalát - igaz csak egy angol+spanyol nyelvű oldal linkje van rajta, de azért a semminél több.
A Cervanges intézet üzleti spanyol tanfolyama is elég hamar feljött találatként, meg a spanyol-magyar üzleti fórum. Ezek mind olyan tippek, témák, amik alapján szerintem elég jól el lehet indulni.
Ha nem beszélsz angolul vagy spanyolul, akkor a Google fordító is egészen hathatós segítség tud lenni. Ha egy URL webcímet másolsz bele, akkor az egész oldalt lefordítja neked magyarra, vagy bármilyen általad beszélt nyelvre. Sőt a telefonodon a Google app kamerája képes bármilyen könyvben vagy plakáton (de akár képernyőn) látott feliratot is lefordítani. Nem dolgozik 100% hatásfokkal, de azért a tájékozódásban elég sokat tud segíteni a nyelvi korlátok leküzdésében.
Biztos vagyok benne, hogy Magyarországon is találsz egy jó pár spanyol céget, vállalkozást, akik tudnak mesélni a tapasztalataikról, vagy tudnak másokat ajánlani, akik tudnak mesélni, talán segíteni is. Ha ügyesen keresel, szerintem találsz olyan cikkeket, interjúkat is, amikben már el is mesélték mások a tapasztalataikat.
Ettől persze még jó ötlet ide kiírni a kérdést, hátha szembejön valaki, aki mesél. Csak ne érd be ennyivel, mert az elég nagy kiszolgáltatottság, hogy vajon itt pont akad-e olyan, aki tud és akar is mesélni, meg még értelmeset is sikerül neki.
Köszönöm az utolsó válaszadónak a segítséget! Utána nézek:)
Természetesen találtam pár videót valamint néhány cikket erről a témáról de nem volt túl kielégítő az információ.
Ezért írtam ki a kérdést
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!