Pizzériát nyitnék, mire számítsak?
Az elmúlt hónapokban arra jutottam, hogy a környék nagyon elbírna még egy pizzériát. Van a környéken, de leterhelt, rossz, stb. Olyanra gondoltam, ahova nem lehet beülni enni, csak telefonon rendelni.
Tudnátok segíteni, hogy hogyan kéne elindulni? Nem most szeretném nyitni, csak hogy elkezdhessek tervezni...
Úgy gondolom, hogy 3 ember elég lenne, akik nem alkalmazottak, hanem társak lennének. 1 szakács, 1 aki adminisztrál, 1 aki kiszállít. Ez akár mehetne rotálva is heti forgásban pl. milyen engedélyek kellenek? Mennyibe kerülhet egy pizza elkészítése? Mennyi haszonnal kéne számolnom egy pizzán? Egy óra alatt sem jutnék a kérdéseim végére, mi a véleményetek? Csinál valaki ilyet?
Inkább ne nyiss...
A szakács társ, talán meg tudja ezeket válaszolni, ha megkérdezed, ha nem,akkor tényleg felejtős. de ha ő jobban átlátja mint Te, akkor mi érdeke lenne,téged benn tartani?
A legtöbb pizzéria ilyen belső viszályok miatt szűnik meg a felfutási idő alatt.
Ja, és több hasonlót csinálok, szakácsként és üzletvezetőként. de ha egyikbe sincs kompetencia, ott hamar roló lehet a vége.
Hr:
a szakács magának készít elő mindent? ( mekkora forgalomra aszámítasz? Napi hány megrendelés?
- 1 futár tudja tartania 40 perces deadline-t, vagy ti is beálltok a sorba a másfél óra 1 pizza hidegen szállítók közé?
-az admin csinál mást is?
Ha a szakács lebetegszik ki ugrik be? és ha az admin? esetleg a futár, esetleg egyszerre kettő közülük?
Amgy haccp tanácsadó, elősször is a hely kialakításának megfelelősségéhez, ( előkészítők, feltétező, sütők, tárolók, szakosított hűtők, thermobox, stb. ) utána nébih külön engedély, amihez kell haccp is, adott esetben vízvizsgálat, vízműtől 3 vagy 5 pontos méréssel, meg munkahelyi kockázatbecsél,alkalmazott miatt üzemorvosi szerződés,vagy eü kiskönyv, érintésvédelem, tűzvédelem, képzési anyag, anyaghányad kalkuláció, mentődoboz, poroltó, utánvilágítótáblák
Ántszhez kémiai kockázatbecslés, biztonsági adatlap bejelentés, navhoz ptgreg, online pénztárgép.
Bejelentés az önkormányzathoz, működési engedély, vásárlók könyve 3000 ft illeték,és talán meg is nyithattok.
Még vidéken is necces 150 ezer alatt találni embert, és az nem biztos, hogy jó is, amit csinál.
Szerintem felejtős, de ahogy érzed.
Üzlethelyiség bérlése, annak átalakítása, ez szerintem min. 2-3 milliótól a csillagos ég.
Berendezések. Itt is legalább 1 millió,
Aztán reklám.
Engedélyek, vízminta, pénztárgép stb.
Szóval egy laza 4-5 millióba benne vagy.
A legrosszabb pizzakemence 5kw is benne van úgy majdnem 350 ezerben, és akkor abba csak 4 32 cm pizza fér. 400 fokon meg zabálja az áramot.
Kell egy kis dagasztógép, 4-5 db hűtő. Szóval sokminden.
Plusz a rezsid magad lesz a rémálom, ami a villanyt illeti.
75 ft egy kiló liszt nagyker áron nettóban BL 55-ös. Kell ugye élesztő, só, valamilyen sütőszer, oliva olaj, és érdemes kovászolni is, mert az igazi pizza tavalytól EU-s védjegy alá tartozik. Annak van hivatalos receptje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!