Ha elszeretnék kezdeni egy saját vállalkozást pl: cukrászda, étterem akkor hogyan kezdjem el és kb. : mennyi költségre számítsak az első időkben?
Egyetértek az első válaszolóval.
Ha nincs gazdasági tudás, akkor elég problémás lehet.
Ha értesz a szakmai részéhez(főzés/sütés/vendéglátás), akkor szerezz magad mellé valakit, aki a gazdasági részt viszi.
Akár jelenleg csak arra a feladatra, hogy előzetesen kiszámolja, hogy mennyire éri meg, megéri-e ott egy akkora éttermet nyitni, amihez van tőkéd.
Először dolgozz a szakmába, utána 5-10 év múlva már sanszos lehet a saját. De addigra mér magad is tudni fogod mik a feltételei és mi milyen költséget igényel ( munkaerő szervezés, alapanyag rendelés ) kínálatod árszintje, annak egyedisége, stb.
Csak pénzzel vendéglátózni ( kivétel kocsma, büfé, stb) szinte tuti bukás, ha hiányzik a szakmai rálátás.
Egyfelől feszültséget szül a szakmabeli alkalmazottakban, másfelől, lehetőséget teremt a sokrétű lehúzásra, amitől az üzleti tervben foglalt számok sosem fognak jönni úgy, ahogy tervezted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!