Szerintetek van jovojuk a kocsmaknak?
Felénk (Győr) a kocsmákban azért van ember nap közben is - mondjuk ritkán nyerek betekintést, mert valamikor a munkahelyén is kell lennie az embernek... ;)
A kézműves jelzővel nekem tele van a hócipőm; a túlárazott, gyenge minőségű sört pedig látványos fintorgással szoktam fogadni. :)
Maguk az ilyen fixen kijelölt helyek hátránya az, hogy az ember társaságban jár és ha a profil egysíkú, akkor lesz a társaságból valaki, aki majd nemtetszését fogja nyilvánítani és megyünk máshova. A barátaim ízlése elég vegyes: az egyik gin-tonic és társai, a másik sör, a harmadik (valami jobb minőségű) bor és így tovább, én meg iszom az üdítőmet.
Hasonló történt akkor is, amikor önkéntesen tilthatták a helyek a dohányzást: ahol kikerült a tábla, oda nem mentünk. Igaz a 7-ből csak ketten dohányoztunk, de a többieket nem zavarta hogy egy-egy cigit elszívunk közben (ugye nem a "téglákra lehet vágni a füstöt" hagyományos helyzetről van szó, hanem szellőző helyen, nem egyikről a másikra gyújtva dohányzásról).
Tudod az én társaságom mit részesít előnyben? Kocsma rendes italválasztékkal, melegkonyhával, vagy legalább valami normális kajával - ha az ember ott van 3-4-5... órán át, akkor azért meg is éhezik.
De van még pár (legalább 2) olyan tényező, ami alapvetően befolyásolja az ember által ott töltött időt.
#5 - majdnem... :D Nem a mellkörfogat meg a kosárméret, hanem a hozzáállása. Érted, hiába van minden márványból a kuplerájban, ha a munkaerő taszító - szóval mindegy mekkora a cici, a hozzáállása legyen megfelelő. Eresszen meg egy-egy mosolyt a vendégek felé, de legyen határozott, az idiótaságokat (4. sör után udvarló sármőrök, éppen életük legnagyobb berúgását véghezvinni készülő tizenévesek, a legostobább poénokat és szóvicceket elsütő kocsmabútorok) tudja kezelni.
A másik meg az épület kialakítása, különös tekintettel a kettő betűs részre. Előbbinek jobb otthonosnak lennie, nem szúrófényekkel, hanem valami meleg fényű világítással és természetes anyagokkal (hacsak éppen nem egy " '60-as évekbeli USA" -jellegű hamburgerezőről vagy hasonló tematikus placcról van szó). A WC-t viszont részegbiztosra, diszkrétre kell csinálni és izomból kivilágítani. Utóbbit azért, mert annak visszafogó hatása van. És nem cink a két talp helyét jó közel feljelölni a piszoárhoz, mert mindig elveszik egy kis bizalmam az emberiségben, amikor a szerszám végéről a padlóra csöpögtet a kolléga úr, mert abban a hitben él, hogy ő Simo Hayha.
És ugye mindegy 6900 vagy 32990 forintos a csaptelep, amíg vizes kézzel kell kimenni kézmosás után.
Szóval - és ez talán abból amit leírtam le is szűrhető - szerintem is az lenne a lényeg, hogy valamiféle közösséget kovácsolni, normális bandát odaszoktatni, lehetőleg fizetőképes rétegből. Amit felsoroltam, azok mind arra irányulnak, hogy a kedves ügyfél ne akarjon hazamenni.
Mondjuk manapság a WiFit is ide lehet venni. És ameddig dohányosok is vannak a társaságokban, addig bizony olyan dohányzóhelyet is érdemes csinálni, ahol legalább az eső nem veri őket (pardon, minket, mert én is ide tartozom).
Egyéb kérdés? Zenéről, zenegépről, esetleg ezek kizárásáról, célszerű megoldásokról, italválasztékról, mi legyen csapon, mi legyen üvegben?
Mert az sem mindegy ám, hogy Coca vagy Pepsi, azt a PepsiCo csak szeretné elérni. :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!