Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Szerintetek van jovojuk a...

Szerintetek van jovojuk a kocsmaknak?

Figyelt kérdés
Arra gondolok, hogy mar, lassan kezd kikopni a kocsmazas, mint tarsadalmi gyujtohely nem? Igazabol a csapolt soron kivul, minden ital beszerezheto otthonra, joval olcsobban. Szerintem a hagyomanyos nappali kocsmak el fognak tunni. Mert szemben az ettermekkel, es foleg a cukraszdakkal, ahol olyan termekek vannak, amiket nem tudsz ugy otthon eloallitani, a kocsmabol szinte mindent. Az uj vonal, az ilyen helyekre, szerintem a kezmuves sorozok ( fozdevel) es borbarok lesznek, es nem mint lereszegedo helyek ( mondjuk ez is benne van a pakliban, hogy elofedulhet) hanem kozosseg kovacsolo, aktiv pihenest nyujto helyekkent aposztrofaljak magukat!

2016. jan. 27. 10:51
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Patyolat, mint tisztito? Ezt az el maganyosodas nem ertem!
2016. jan. 28. 22:38
 12/12 anonim ***** válasza:

#11 - elmagányosodás alatt azt érti, hogy mindenki jól elvan az internet előtt, nem akarja a fizikai kontaktust.

A Patyolat pedig a ruhatisztító - legalábbis a hagyományos, talán szociból megmaradt egységeken szerepel ez. Ezek versenyhátrányba kerültek pl. Győrben, mert olyan helyeken voltak, amik nem szerencsések.


Én írtam a #7-es választ, csak eddig nem értem rá írni, mert nagyon sok a dolog a héten.

De ha már a Patyolatnál megemlítettem a földrajzi dolgokat, akkor a kocsmánál sem lehet kihagyni. Mit csinál a delikvens a kocsmában? Hát iszik, vagy legalábbis inna, ha utána van mivel hazamenni. Itt a faluban ez nem baj, mert felül a bringára és 3 perc a falu túlsó vége.

Na de nagyobb társaságok, amik annyi felől jönnek össze a városban, ahányan vannak? Mert városon belül sem gond közlekedni, de az én néhány fős társaságom Győrben szokott találkozni, mindannyian környékbeli falvakba megyünk haza. Tehát ha messze van a tömegközlekedés, akkor onnan hamarabb el kell indulni. Kevesebbet van ott a drága vásárló, kevesebb bevétel.

Egy városban ez szerintem már majdnem olyan meghatározó, mint az árszint. De az szerintem mindenkinek egyértelmű: megnézed melyik helyek üresek, hol vannak, utána elolvasod az itallapot és még excelben is ki lehet mutatni mi az, ami miatt hátrányt szenvednek. Ha valami kiugró eltérés van, akkor azt meg rá lehet fogni az előző válaszomban említett tényezőkre.

Ez is csak vállalkozás, ugyanúgy meg lehet határozni azokat a pontokat, amik nagyon számítanak.

Van itt Győrben egy kedvenc gyros büfém a belvárosban. A "gyros pitában" ára 880 és 930 forint között ingadozott az elmúlt 3 évben - tényleg ingadozott, mert volt amikor 920-ról ment vissza 890-re.

Nagyon érdekes lett volna megfigyelni ezek az árváltozások mennyi változást hoztak árbevételben és jattban. Mert ahogy látom, 890-nél szinte mindenki ott hagyta a 10 forintot. 920-nál már inkább nem szóltak semmit és ment vissza a 80 forint.


Egyébként te kocsmát akarsz nyitni?

2016. jan. 29. 12:38
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!