Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Franchise partner vagyok. Ha...

Franchise partner vagyok. Ha a gyárnak beszervezek még egy partnert, kerhetem az én szerződésemet felteteleinek javítását?

Figyelt kérdés

Egy üzletet működtetek, Franchise hálózat keretén belül. Mint minden franchise, ez is eleg egyoldalú és nem az én malmomra hajtja a vizet. Nem panaszkodom, de lehetne jobb. Target rendszerem is van, amit nagyon nehéz teljesíteni, főleg a covid miatt is.

Egy ismerősöm is szeretne (tőlem sok száz kilometerre) nyitni egy ilyen üzletet. A hely és a kondiciok teljesülnek, sőt, az enyémnél talan kétszer nagyobb üzletet is nyithat. Az egyetlen, ami hianyzik az a direkt kapcsolat. Ez lennék èn.

Ha megoldom az összeköttetést, és összekötő ember leszek, kérhetek cserébe szerződés módosítást (alacsonyabb target, kedvezőbb díj rendszer- pl 10%-rol 5%-re csökkenteni a franchise dijat, vagy hasonlók) vagy ez pofátlanság lenne?

Az ismerősömmel beszéltem róla, ő örülne is ha nekem segíthetne ilyen téren, mivel neki tényleg sokkal könnyebben menne a target es minden egyeb feltetel teljesítése, míg en szenvedek ezekkel. A szerződés hossza 5 év, én hamarosan megcsinaltam az elsőt.

Nem akarok égbekiáltóan nagy dolgot, viszont s vonal húzás utan sokat számítana 4-5% extra profit is.

Előre is köszönöm a valaszokat.

2021. aug. 3. 07:17
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
91%
Nem hiszem hogy adnanak neked jobb kondiciokat. Mit tudsz te nyujta azon kivul hogy beajanlod az ismerosod? Max bekerul mas uton. Eleg szigoruak a franchise-ok amikor arrol van szo hogy ki mennyit fizet
2021. aug. 3. 07:20
 2/12 A kérdező kommentje:

Az ajánláson kívül semmit, viszont az ismerősöm nélkülük is el tud indulni, én "győzhetem" meg.

Ha ő is beszall, az ő üzlete nagyobb lesz, forgalmasabb, igy rajta tobbet keresnek mint rajtam.

2021. aug. 3. 07:25
 3/12 anonim ***** válasza:
72%
Milyen üzletről van szó? Elárulod, vagy csak egy fantáziacég, fantázialehetősége?
2021. aug. 3. 08:05
 4/12 anonim ***** válasza:
63%
Én a saját dolgomat végezném tisztességesen inkább. Estére hagynám a nyavalygást.
2021. aug. 3. 08:28
 5/12 A kérdező kommentje:

Franchise étteremről van szó, a nevét nem szivesen írnàm. :)

Nem nyavajgas. Az üzlet az üzlet. Én is járjak jól, ne mindig csak a nagyok alapon gondolkodom.

2021. aug. 3. 08:32
 6/12 anonim ***** válasza:
63%

Ez így már olyan lenne, mint egy multi level marketing rendszer:

Te behozol valakit a rendszerbe, utána profitot/kedvezményt kapsz. Ha ő is hozna valakit, akkor ő is kapna kedvezményt (talán még te is egy kicsit belőle).

Valószínűleg erre nincs felkészülve a cég, de egy próbát megérhet.

2021. aug. 3. 09:28
 7/12 qkker1 ***** válasza:
Meki?
2021. aug. 3. 09:39
 8/12 anonim ***** válasza:
81%

7-ed magyarorszagon egy embere az franchaise tulajdon az összes mekire (ertsd, nem minden mekis az anyaceggel szerzodik hanem ezzel az emberrel) meglepodnek ha nala akarna lobbizni a kerdezo csak azert hogy par szazalekot kapjon.

Kerdezo, szerintem eselyed sincs. Foleg hogy meg az ismerosod sehol sincs. Szamold ki hogyha tied lenne az az epulet/valalkozas/barmi is akkor mennyivel kapnal jobb felteteleket. Ha semmivel akkor nincs mirol beszelni. Ha 1-2 szazalekkal akkor az elvarasaid nagyon irrealisak. Mennyi az annyi?

Az hogy

2021. aug. 3. 10:23
 9/12 A kérdező kommentje:

Az épület az enyém. Nem meki, új vállalat.

Ha a vallalattol 5%-al olcsóbban szerezhetnem be a köteleződolgokat (elelmiszerek, italok), mar az nagy segitseg lenne.

Nekem engedne 5%-ot, a tarsamon viszont nyerne 10%-ot. Tehát neki 15% lenne, a 10% helyett.

2021. aug. 3. 10:26
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
"Nekem engedne 5%-ot, a tarsamon viszont nyerne 10%-ot. Tehát neki 15% lenne, a 10% helyett." --- Itt lőtted lábon magadat és kiderült, hogy egy kacsa kérdésről van csak szó!
2021. aug. 3. 11:23
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!