Franchise partner vagyok. Ha a gyárnak beszervezek még egy partnert, kerhetem az én szerződésemet felteteleinek javítását?
Egy üzletet működtetek, Franchise hálózat keretén belül. Mint minden franchise, ez is eleg egyoldalú és nem az én malmomra hajtja a vizet. Nem panaszkodom, de lehetne jobb. Target rendszerem is van, amit nagyon nehéz teljesíteni, főleg a covid miatt is.
Egy ismerősöm is szeretne (tőlem sok száz kilometerre) nyitni egy ilyen üzletet. A hely és a kondiciok teljesülnek, sőt, az enyémnél talan kétszer nagyobb üzletet is nyithat. Az egyetlen, ami hianyzik az a direkt kapcsolat. Ez lennék èn.
Ha megoldom az összeköttetést, és összekötő ember leszek, kérhetek cserébe szerződés módosítást (alacsonyabb target, kedvezőbb díj rendszer- pl 10%-rol 5%-re csökkenteni a franchise dijat, vagy hasonlók) vagy ez pofátlanság lenne?
Az ismerősömmel beszéltem róla, ő örülne is ha nekem segíthetne ilyen téren, mivel neki tényleg sokkal könnyebben menne a target es minden egyeb feltetel teljesítése, míg en szenvedek ezekkel. A szerződés hossza 5 év, én hamarosan megcsinaltam az elsőt.
Nem akarok égbekiáltóan nagy dolgot, viszont s vonal húzás utan sokat számítana 4-5% extra profit is.
Előre is köszönöm a valaszokat.
Nem kacsa a kerdes. A lenyege a franchisenak, es amin szeretnek modositani az a termekek vetelara. Engem szerződés kot, hogy mit es honnan vegyek meg, es minden kb 10%-al drágább, a franchise miatt, mintha sima uzletkent vasarolnam meg. Ezen szeretnek modositani.
Ha ok ebbol a 10%-bol elengednek 5%-ot, akkor en jol jarok. Ok viszont kapnak egy masik partnert, aki ugyan úgy megvasarolja a termékeket, 10%-os haszonnal a vállalatnak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!