Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Van valamilyen pályázat egy...

Van valamilyen pályázat egy nem trendi vállalkozás elindításához?

Figyelt kérdés

5 éve vagyok fodrász, és mostanra lett egy elég jól bejáratott vendégköröm. Emiatt, na meg a pénzügyi rész miatt is, szeretnék egy saját szalont nyitni. Viszont kb elég lehetetlennek érzem, az anyagi rész miatt elsősorban.

Van kb. 2 millió forint megtakarításom, minden pénzem elment családdal kapcsolatos dolgokra a múltban. Ahhoz, hogy egy stabil szalont nyissag, több alkalmazottal, kellene kb. Min. 30 millió forint, ahogy számoltam.

Ennek a nagy része az üzlethelyiség felújítás lenne, mivel a városban ahol vagyok, kb. Csak ilyen lepukkant, és jó sok ráfordításos üzlethelyiségek kiadóak. Egy jó generálos meg 800k-1 millió/m2 árra dolgozik. Erre még rájön legalább 6 havi tartalék bérleti díj, kaució, és csak a végén az eszközök, esztétikai cuccok, bútorok, biztosítás, könyvelő, stb.

Na de ennyi pénzt kb 10 év múlva tudnék leghamarabb összegyűjteni, hitellel, és ki tudja mi lesz 10 év múlva. A következő 1 év lenne a legalkalmasabb a nyitáshoz sok szempontból, utána megint labilis lesz minden de ezt most nem akarom fírtatni.

Úgyhogy nem tudom, nincs valami pályázat, amire tudnék pályázni, és esetleg nyerni visszanem térítendő támogatást? Olyan ötletre, ami nem ilyen brutál innovatív hanem egy szimpla fodrászat? Vagy valami kedvező vállalkozói hitel?

tegnap 01:30
 1/10 A kérdező kommentje:
Még annyi, hogy már kicsit utána néztem, de amiket én találtam, az mind már elindult vállalkozásoknak/startupoknak van, min 1 év lezárt évvel. Ötlethez/elindításhoz semmit nem találtam.
tegnap 01:32
 2/10 anonim ***** válasza:
86%

Ilyeneken mindig jót röhögök.

Tudja a tuti vàllalkozàs receptjét csak valaki adjon rà ingyen 30 millát.

tegnap 01:37
 3/10 Med_fet_ati válasza:
Egy társra lenne szükséged leginkább...
tegnap 04:53
 4/10 anonim ***** válasza:
Akkor majd 10 év múlva nyitsz szalont, vagy megkeresed a módját hogy több pénzt tudj kérni a munkáért
tegnap 07:18
 5/10 anonim ***** válasza:
Vegyèl fel hitelt a házadra/szüleid házára. Ha ennyire tuti a biznisz, akkor nem kell tartani attól hogy lecsövesedtek.
tegnap 08:16
 6/10 anonim ***** válasza:
Szerintem túl nagyot akarsz lépni egyszerre. Ha jól értem, eddig alkalmazott voltál, a következő lépés az lenne, hogy önállóvá válsz és dolgozol egyedül bérleményben. Aztán sajátban. Aztán veszel fel alkalmazottat. Nekem nem hangzik túl jól, hogy egy bérleményre, más tulajdonára tízmilliókat ráköltenél. Mikor kapnád azt vissza? Alkalmazotti még akkor gondolkozz, ha már annyi a munka, hogy egyedül nem győzöd.
tegnap 08:59
 7/10 anonim ***** válasza:
Alkalmazotton meg
tegnap 09:00
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Kezdj egy katás ev-sal, egy olcsó üzlethelyiségben, amit szépen kifestesz a két kis kezeddel meg kidekorálod olcsó bútorokkal, ha jó fodrász vagy le fogják szarni a vendégek, hogy nem 30 milliós üzlethelyiségben ülnek.
tegnap 09:12
 9/10 anonim ***** válasza:

Egyből saját üzletet akarsz puccosra kinyalva.

Az alkotói tevékenységek zöme pont azért jó (igaz nem egyszerű és türelem is kell), mert lépcsőről lépcsőre lehet haladni.

Akár otthonodban is fogadhatod az embereket kezdetben, majd helybérlés, aztán akár saját hely vásárlása.

Vagy ha egyenesen bele akarsz ugrani terved szerint, akkor külföldi meló, alsó hangon havi 800ezer-1 milla. Néhány év spórolással meglennél.

Azért lenne jobb a fokozatosság, mert belejönnél adott dolgokba, valamikre pedig jobban rálátnál, tapasztalatot szereznél.

A vállalkozás nem annyiból áll, hogy hasamra csapok és egyből a csúcsot akarom.

Komoly előkészületek, hely s annak megközelétése, parkolási lehetőség, konkurencia s egyéb felmérése, marketing stb.

tegnap 12:30
 10/10 anonim ***** válasza:

"Egy jó generálos meg 800k-1 millió/m2 árra dolgozik. Erre még rájön legalább 6 havi tartalék bérleti díj, kaució, és csak a végén az eszközök, esztétikai cuccok, bútorok, biztosítás, könyvelő, stb."

Ugye csak vicc, hogy egy drága pénzen bérelt helyiséget akarsz 30 millióért felújítani?!?!? 🤣🤣

tegnap 16:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!