Van valamilyen pályázat egy nem trendi vállalkozás elindításához?
5 éve vagyok fodrász, és mostanra lett egy elég jól bejáratott vendégköröm. Emiatt, na meg a pénzügyi rész miatt is, szeretnék egy saját szalont nyitni. Viszont kb elég lehetetlennek érzem, az anyagi rész miatt elsősorban.
Van kb. 2 millió forint megtakarításom, minden pénzem elment családdal kapcsolatos dolgokra a múltban. Ahhoz, hogy egy stabil szalont nyissag, több alkalmazottal, kellene kb. Min. 30 millió forint, ahogy számoltam.
Ennek a nagy része az üzlethelyiség felújítás lenne, mivel a városban ahol vagyok, kb. Csak ilyen lepukkant, és jó sok ráfordításos üzlethelyiségek kiadóak. Egy jó generálos meg 800k-1 millió/m2 árra dolgozik. Erre még rájön legalább 6 havi tartalék bérleti díj, kaució, és csak a végén az eszközök, esztétikai cuccok, bútorok, biztosítás, könyvelő, stb.
Na de ennyi pénzt kb 10 év múlva tudnék leghamarabb összegyűjteni, hitellel, és ki tudja mi lesz 10 év múlva. A következő 1 év lenne a legalkalmasabb a nyitáshoz sok szempontból, utána megint labilis lesz minden de ezt most nem akarom fírtatni.
Úgyhogy nem tudom, nincs valami pályázat, amire tudnék pályázni, és esetleg nyerni visszanem térítendő támogatást? Olyan ötletre, ami nem ilyen brutál innovatív hanem egy szimpla fodrászat? Vagy valami kedvező vállalkozói hitel?
Ilyeneken mindig jót röhögök.
Tudja a tuti vàllalkozàs receptjét csak valaki adjon rà ingyen 30 millát.
Egyből saját üzletet akarsz puccosra kinyalva.
Az alkotói tevékenységek zöme pont azért jó (igaz nem egyszerű és türelem is kell), mert lépcsőről lépcsőre lehet haladni.
Akár otthonodban is fogadhatod az embereket kezdetben, majd helybérlés, aztán akár saját hely vásárlása.
Vagy ha egyenesen bele akarsz ugrani terved szerint, akkor külföldi meló, alsó hangon havi 800ezer-1 milla. Néhány év spórolással meglennél.
Azért lenne jobb a fokozatosság, mert belejönnél adott dolgokba, valamikre pedig jobban rálátnál, tapasztalatot szereznél.
A vállalkozás nem annyiból áll, hogy hasamra csapok és egyből a csúcsot akarom.
Komoly előkészületek, hely s annak megközelétése, parkolási lehetőség, konkurencia s egyéb felmérése, marketing stb.
"Egy jó generálos meg 800k-1 millió/m2 árra dolgozik. Erre még rájön legalább 6 havi tartalék bérleti díj, kaució, és csak a végén az eszközök, esztétikai cuccok, bútorok, biztosítás, könyvelő, stb."
Ugye csak vicc, hogy egy drága pénzen bérelt helyiséget akarsz 30 millióért felújítani?!?!? 🤣🤣
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!