Munka mellett vállalkozni vagy inkább egyetemi tanulás levelezőn?
Érvek/ellen érvek ?
Nagy a dilemma a két lehetőség közül, ti melyiket választanátok és miért?
Attól függ milyen munka mellett mit vállakozni, illetve milyen munka mellett mit tanulni.
Ha pl. villamosmérnök vagy, és melózol egy multinál nettó 400-ért, és ez mellé akarsz még épületvillamossági tervezőként melózni vállakozóként, akkor semmi pénzért nem csinálnék egy gazd-men levelezőt a tervezés rovására.
Viszont, ha egy gyárban dolgozol a soron, és kínai szandikkal akarsz piacozni hétvégente, fixen egy fain diplomát csinálnék levelezőn.
Kevés a konkrétum egy érdemi vélemény megírásához.
Jogos...tehát konkrétan cnc marósként dolgozom és ezen a vonalon is tanulnék tovább ha úgy adódna... mint gépészmérnök . A vállalkozás pedig egy teljesen eltérő szakirány , az építő ipar lenne azon belül is lakossági munkával foglalkoznék.
Nos a lényeg az, hogy az egyetemet ha elvégzem kb 4 év és abban a pozícióban is kezdő lennék tehát ott is idő lenne mire anyagilag elérek valamit ...viszont biztos állás kiszámítható fizetéssel , nyugodtabb életkörülmények .
A vállalkozás pedig bizonytalan viszont ennyi idő alatt akár be is futhat ami többszöröse lehet akár egy mérnök fizetésnek így megteremtve egyfajta szabadságot...
Én tanulnék. Persze azzal a feltétellel, hogy nem elégszel meg a gépész bsc-vel, és bevállalod a legalább 5.5 évet msc-vel. Utána akár gépész tervezőként is vállalkozhatsz kezdetben katásként, később akár kft-t alapítva.
Az a baj egy sima gépést bsc-vel, hogy gyakorlatilag akármelyik egyetemen tudod tanulni, így hatalmas túlkínálat van belőlük, nem túl extra fizuval.
Ezért egy msc-t feltétlen csinálnék.
Én nem látok az általad említett vállakozásban nagy potenciált, persze ha ügyes vagy...
Mi lenne az a lakossági építőpar? Milyen építőipari szakmunkát tudnál eladni cnc-s munkatapasztalattal?
Ha vállalkozni akarsz, akkor inkább vegyél egy esztergát, meg marót. Már nagy hiány van a régi szakikból, akik a kisebb munkákat megcsinálják.
De nyilván a tanulás az egyértelműe megoldás, ha hosszabb távon gondolkozik az ember
#5 az is felmerült eleinte viszont kissé drága beruházás, így lemondtam erről...
#6 Egyetem csak műszaki vonalon működne részemről (Miskolci Egyetem), az építő ipari tevékenységet pedig vállalkozás formájában művelném .
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!