Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Miért kap annyi leszólást itt...

Miért kap annyi leszólást itt mindenki, aki vállalkozás nyitásán gondolkodik?

Figyelt kérdés

Számos ezzel kapocsolatos kérdésnél olvasom, hogy inkább ne vállalkozz, meg semmit se indíts stb.

miért kell lehúzni az embert?

Pár hónapja én is kérdeztem egy hasonlót, ohgy bár nincs ötletem, de van tőkém és kezdenék valamit vele egy vállalkozás keretein beléül.

Na csak a hideget kaptam, hogy inkább ne csináljak semmit ha nincs ötletem, és nem értek semmihez.

De b***sszus mennyien így vállalkoznak?

Rengetegen.

2021. júl. 9. 08:19
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
92%
De mi az hogy arra az útra lép ha fignja sincs hogy milyen útra?
2021. júl. 9. 10:05
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

"Mint mikor kirúgnak egy munkahelyről...nem dől össze a világ, keresel egy másikat."

"nincs ötletem, de van tőkém"

Nem, ez nem olyan. ha van pl. 5 millió ft tőkéd és nincs ötleted, akkor épp azért írjuk, hogy inkább ne vállalkozz, hogy ne bukd el az 5 milliót.

ki tudja, mennyi idő alatt raktad össze, s ha elbukod, akár az életed is rámehet. Nos, ettől szeretnénk megóvni.

Nagyon sok embert ismerek, akinek befuccsolt a vállalkozása és ráadásul fogalma sincs róla, hogy miért. Én meg pontosan láttam, hogy mi miatt nem működik :-(

A vállalkozáshoz is tanulni kell, sokszor olyan fogalmatlan emberek akarnak a vak sötétből vállalkozni, hogy csak nézek. Nem mondom, hogy én mindent tudtam, amikor elkezdtem vállalkozni, de olvastam (rendeleteket, adózást, stb.), tanultam, kérdeztem, stb.

2021. júl. 9. 10:09
 13/23 anonim ***** válasza:
36%

Vajon aki pilóta akar lenni már fiatalon, az pontosan tudja, mivel jár? Milyen terheléssel, mit kell hozzá megtanulni, miben kell fejlődnie, előrelépnie, változnia?

Nem tudja. Csak van egy elképzelése arról, hogy ezt szeretné csinálni, és tájékozódni, majd tanulni kezd.

Ugyanez igaz a vállalkozók egy részére is. Ők azt tudják, hogy a saját fejük után szeretnének menni, alkotni valami sajátot, amit ők építenek fel, legyen az egy egyszemélyes kisvállalkozás vagy egy multi.

Aztán van, aki továbblép, és tényleg dolgozni kezd rajta, és van, aki álmodozik csak, és aztán a szerencsétlenségét okolja, hogy neki "nem sikerült".

2021. júl. 9. 11:03
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

"Ugyanez igaz a vállalkozók egy részére is. Ők azt tudják, hogy a saját fejük után szeretnének menni, alkotni valami sajátot, amit ők építenek fel, legyen az egy egyszemélyes kisvállalkozás vagy egy multi."

Hát hiszen éppen ez az!!

Hogy aki itt kiírja, hogy ötlete sincs, csak vállalkozni szeretne - nos, Ő nem valami sajátot akar alkotni, hanem legtöbbször azt akarja, azt tudja, hogy ne parancsolgasson neki a főnök alkalmazottként, mert a vállalkozónak senki nem parancsol - hiszi Ő... Aztán kiderül, hogy több főnöke lesz (megrendelők), mintha csak egy helyen dolgozna :D

Meg azt tudja, hogy milliomos akar lenni - nem az motiválja, hogy sajátot hozzon létre.

Amit Te írtál, az már-már az ideális vállalkozó ismérve :-)

2021. júl. 9. 11:10
 15/23 anonim ***** válasza:

Ettől még lehet jó kiindulási alap. Csak tovább kell ennél lépni!

2021. júl. 9. 12:25
 16/23 anonim ***** válasza:

"bukik...és? majd feláll és megpróbálja újra." --- OMG benyaltad az önmegvalósítási tréninget, napi 10-er bejön ez a szarság a youtube videók nézése közben, pali mutatja a kisgyereket, aki tanul járni elesik és feláll, majd újra elesik és akkor jön a hasonlat a cég és gyerek között: "bukik...és? majd feláll és megpróbálja újra." "ezt kell eltanulni a gyerektől, neki nem mondta senki, hogy képtelen rá" "bukik...és? majd feláll és megpróbálja újra." SIKERES VÁLLALKOZÁS!

Utána meg a link hol tudsz neki fizetni a tutiért :)

2021. júl. 15. 14:45
 17/23 anonim ***** válasza:
33%

Építs sikeres vállalkozást bukás nélkül. Biztos fog menni. :D

2021. júl. 15. 15:52
 18/23 anonim ***** válasza:
30%

#17:

Bár nem én vagyok a #16, de válaszolok.

LEHET bukás nélkül sikeres vállalkozást építeni! Sőt, tovább megyek, eget rengető nehézségek nélkül is lehet sikeres vállalkozást építeni!

Csak eleget kell tenni az alapfeltételeknek:

1. Legyen rá kereslet

2. Legyen meg hozzá a szellemi tőke

3. Legyen meg hozzá a pénzbeli tőke (már ha szükséges)

4. Legyen rá idő

Ebben a sorrendben.

Hiába értesz hozzá, és van rá pénzed, ha egyszer nincs rá kereslet. Hiába van rá kereslet és pénzed, ha nem konyítasz hozzá.

De ha van rá kereslet, és értesz hozzá, akkor a pénz összeszedhető, idő szakítható.

Én csak a saját példámat tudom felhozni. VA vagyok.

1. Legyen rá kereslet

Bújtam az internetet és kutattam az után, mire van kereslet világszinten. Nem korlátoztam a gondolkodást helyi, országos, európai szintre.

Rátaláltam a Virtuális Asszisztenciára.

Pont, hogy Magyarországon és Európában nem igazán keresett. Viszont azon kívül, szinte mindenhol!

Ezt mutatja az, hogy havonta átlagosan 1.000.000 HUF landol "nettó" összegként a zsebemben.

2. Legyen meg hozzá a szellemi tőke

Egy VA sokmindenhez ért, még ha csak érintőlegesen is. A mai világban pedig, a mi ('90-99 születésűek) korosztályunk igencsak jól elboldogul az online világban. Én magam is.

Mindig is érdekeltek, már gyerekként is, az "irodai melók". Könyvelés, beszerzés, pénzügy, elemzés, marketing, adminisztráció, hr, kimutatáskészítés, riportolás, stb. Így ezekről rengeteget tanultam önállóan, egészen kicsi, 10 éves korom óta.

3. Legyen meg hozzá a pénzbeli tőke

Ha megvannak az otthoni alapfelszereléseid, akkor semmibe nem kerül. Kell egy gép (laptop, vagy desktop az mindegy), saját kényelem szerint 1-2 monitor, egér, billentyűzet.

Ami pénzbe került ténylegesen, az a weboldalhoz a tárhely és domain, a számlázó, egy bélyegző, egy egyszeri alkalom adótanácsadás.

A hirdetéseket már ingyenes módszerekkel erőltettem.

4. Legyen rá idő

Ez mindenképp fontos. Én (megfelelő mennyiségű tartalékkal, természetesen) otthagytam az állásom mikor elindítottam az egyéni vállalkozást. Eldöntöttem, hogy nem fogok napi 36 órát gürizni 2 helyen.

Csak a saját vállalkozásommal foglalkoztam, és azzal is szigorúan maximum napi 8 órát! Ma már kevesebbet, de csak mert fokozatosan emelhettem az áraimon, így jóval kevesebb munkaórával is megvan a várt bevétel.

Üdv,

egy VA

2021. júl. 15. 16:36
 19/23 anonim ***** válasza:
59%

"Rátaláltam a Virtuális Asszisztenciára.

Pont, hogy Magyarországon és Európában nem igazán keresett. Viszont azon kívül, szinte mindenhol!"

Igen... de azt azért ebből a pontból is és a szellemi tőkésből is kifelejtetted, hogy ahhoz, hogy külföldre dolgozz, azért meglehetősen jól kell tudni angolul is!

Aki itt kiírja a Gyakorin, hogy ötlete sincs, azoknak legtöbbször használható nyelvtudásuk sincs, nem csak ötletük.

2021. júl. 15. 17:05
 20/23 anonim ***** válasza:
64%

Köszi, kedves VA, kilenc éve vagyok vállalkozó. Volt pár bukás, amiből tanultam. Nem kívánom, hogy neked is legyen, de aligha kerülhető el.

Hiába kifizetődő az ötleted, a piac megváltozhat az évek alatt, és ha későn reagálsz rá, akkor gondjaid lehetnek.

Pláne akkor, ha csak egyetlen vállalkozásod van.

Ezt is a saját káromon tanultam meg.

2021. júl. 15. 22:02
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!