Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Miért kap annyi leszólást itt...

Miért kap annyi leszólást itt mindenki, aki vállalkozás nyitásán gondolkodik?

Figyelt kérdés

Számos ezzel kapocsolatos kérdésnél olvasom, hogy inkább ne vállalkozz, meg semmit se indíts stb.

miért kell lehúzni az embert?

Pár hónapja én is kérdeztem egy hasonlót, ohgy bár nincs ötletem, de van tőkém és kezdenék valamit vele egy vállalkozás keretein beléül.

Na csak a hideget kaptam, hogy inkább ne csináljak semmit ha nincs ötletem, és nem értek semmihez.

De b***sszus mennyien így vállalkoznak?

Rengetegen.

2021. júl. 9. 08:19
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%
Igazad van, tényleg rengetegen vállalkoznak így. Viszont ott az érem másik oldala is, hogy nézd meg ezeket a vállalkozókat, hogy mi lesz velük 1-2 éven belül. Alsóhangon 95% a süllyesztőben. Ezért mondják itt sokan ezt szerintem.
2021. júl. 9. 08:22
 2/23 anonim ***** válasza:
100%
Azért, mert akik kigondolt ötlet és koncepció nélkül vállalkoznak jó eséllyel buknak.
2021. júl. 9. 08:23
 3/23 A kérdező kommentje:

de ha valaki meg sem próbálja, örök életére alkalmazott marad...

bukik...és? majd feláll és megpróbálja újra.

Mint mikor kirúgnak egy munkahelyről...nem dől össze a világ, keresel egy másikat.

2021. júl. 9. 08:35
 4/23 anonim ***** válasza:
89%

Azért mert sok embernek akik itt kérdezgetnek nem való és ez már a kérdésből látszik. Pl. amikor még el se kezdte, de már adót akar csalni, vagy életképtelen módon vállalkozna, meg aki semmihez se ért, semmit se akar csinálni de a pénz dőljön... és bárki bármit mond ami nem egyezik azzal amit kitalált besértődik és sértegeti. Ez így nem megy.

Neked is pl. ha még ötleted sincs akkor mégis minek, meg hogy? Akinek van elképzelése onnan is még hosszú út a megvalósítás, de ha még az sincs?

2021. júl. 9. 08:38
 5/23 anonim ***** válasza:
84%
Akinek van tőkéje és egy kis esze az a vállalkozás beindításához nem itt a gyakorin kér segítséget. Hanem valamilyen hozzáértő embert keres fel.
2021. júl. 9. 08:50
 6/23 anonim ***** válasza:
45%
Irigységből. A biztonsági játékosok nem merik meglépni azt, amit a vállalkozók igen, és ezért fújnak rájuk.
2021. júl. 9. 09:30
 7/23 anonim ***** válasza:
92%

"ohgy bár nincs ötletem, de van tőkém és kezdenék valamit vele egy vállalkozás keretein beléül."

Pont ez a baj. Én sosem értettem mi az, hogy valaki vállalkozni akar tudatosan, csak ötlete sincs hogy miben. Erre nem lehet érdemben válaszolni egy kérdésre, mert..

Nem tudjuk mihez értesz

Nem tudjuk mi az ami érdekel

Nem ismerjük a személyiségedet

És a tőkédet sem. A kérdések 99%-ban annyit írnak hogy ' há de nekem van tőőőőkém

Ha valaki tudná a tuti biztos ötletet az nyilván megvalósítaná, nem a gyakorin osztogatná ingyen

Ilyen nincs egyébként, hogy vállalkozó akarok lenni. Nézz szét a környékeden, mire lehet az embereknek releváns igénye. Keresd a piaci rést. Ha megtaláltad, és úgy érzed van képességed is hozzá, utána már tehetsz fel róla kérdést hogy hogyan tovább.

De aki arra képtelen hogy egy épkézláb ötletet megfogalmazzon magában, az az életbe nem fog egy vállalkozást felfuttatni

2021. júl. 9. 09:34
 8/23 anonim ***** válasza:
61%

"Ilyen nincs egyébként, hogy vállalkozó akarok lenni."

Dehogynincs. Eldöntheted, hogy milyen életmódot választasz, miként kívánsz érvényesülni az életben: alkalmazottként vagy vállalkozóként (sok további lehetőség egyelőre nincsen).

Ha az utóbbi, akkor célszerű megnézni, hogy a személyiségedhez, lehetőségeidhez milyen vállalkozási forma / terület / típus passzol, és azokon belül mire van igény (az internet miatt pedig már a szűk környezetedre sem kell korlátozódnod).

Ezek közül kiválasztod azt, ami érdekel, amiben jó vagy, és amit szeretsz csinálni, és elkezded kőkeményen képezni magadat.

2021. júl. 9. 09:37
 9/23 anonim ***** válasza:
87%
Attól hogy te elöntöd hogy vállalkozó akarsz lenni, még nem leszel az. Pont
2021. júl. 9. 09:43
 10/23 anonim ***** válasza:
45%

Ha kiváltod, már azzá váltál. De facto.

Persze a sikerességhez sok tanulásra és tapasztalásra van szükség.

De igenis dönthet valaki tudatosan úgy, hogy erre az útra lép.

Persze nem mindenkinek való.

2021. júl. 9. 09:44
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!