Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Gyöngyfűzésből mennyit lehet...

Gyöngyfűzésből mennyit lehet keresni? Érdemes lehet egy saját vállalkozást nyitni belőle? Mai világban mennyire van rá kereslet?

Figyelt kérdés
febr. 15. 16:42
 1/10 anonim ***** válasza:
82%
Minimális
febr. 15. 16:44
 2/10 anonim ***** válasza:
91%
Önállóan, mint vállalkozásból megélni szerintem nem nagyon valószínű. Igazán profi gyöngyfűző ismerősöm "rendes" munka mellett csinálja - hétközben egy irodában dolgozik, hétvégén meg vásárokra jár a fűzött ékszereivel és hasonlókkal és webshopja is van. Így kiegészítésnek nem rossz, de megélni nem tud belőle.
febr. 15. 17:50
 3/10 anonim ***** válasza:
88%

Megélhetésre keveset.

Masodállasnak jó lehet.

febr. 15. 17:51
 4/10 anonim ***** válasza:
81%
Nagyjából semennyit.
febr. 15. 18:16
 5/10 anonim ***** válasza:
85%
Ismerősöm sokféle kézműves dolgot készít, de mellette dolgozik főállásban. Ezekkel megy vásárokra, alkalmakra, olyankor egész nap ott van. Megélni szerintem sem lehet belőle.
febr. 15. 18:25
 6/10 anonim ***** válasza:
40%
Igen, sokan élnek belőle Vietnamban és Thaiföldön, de ott 1-2 dollárnyi forintot keresnek naponta ezek a kizsákmányolt nők.
febr. 16. 08:02
 7/10 anonim ***** válasza:
38%

Esélytelen, hogy ezt főállásba csináld.

Tudod miért?

Röviden: termék előállítás/elkészítés ideje VS pénz. + korlátozott (Ezt lentebb kifejtem.)

Azon gondolkodom, hogy elmélkedtél-e ezen valaha? Nézted-e, hogy mennyi időt vesz igénybe egy komolyabb pl karkötő vagy nyaklánc?

Nézted-e kb mennyibe tudnád eladni?

Vagy egyáltalán fűztél-e valaha gyöngyöt? Mert bizony a rutinos emberneknek sem pár perc.

A "felfűztem 10-20 ásványgyöngyöt" pedig bárki meg tudja csinálni, emellett telitett a piac, azaz konkurencia lenne bőven. A kínai gyorsgyártástól a hobbi füzögetőkig.

[link]

[link]

Ezek komolyabbak, de nagyobb időigénnyel rendelkeznek és árban nem éri meg, ha leosztod pl óraszámra.

Főleg, hogy vannak, akik kritikán aluli árakon adják. Tudod a nép zöme pedig szereti az occo-t.

Sok önbizalomhiányos, önmagát és munkáját alulértékelő alkotó van... és a lófacc marketingtudásuk miatt eladásuk sikertelen. Emiatt pedig jobban lejebb adnak árban, mert azt hiszik, hogy az az egyetlen egy megoldás.

Egy fontos tényezőt emeljünk még ki:

gyöngyöt fűzni mindenki tud. Nem egy olyan skill halmazt igénylő tevékenység, mint például a szobrászat, festés, rajz. ((S itt nem a festéket így-úgy burogatom amatőrökre gondolok (amit bárki megcsinál szintén), hanem komolyabb szinekre.))

Lásd: műgyantából boldog boldogtalan öntögeti a milliomodik kínai legyártott lópikulával a giccses, ízléstelen dolgokat.

Azok tudnak pénzt csinálni belőle, akik legalább ízlésesen csinálják. S vannak, akik magasabb szinten űzik, mint pl:

https://www.youtube.com/@BMSculptures/videos

De a gyöngyfűzésben nem igen van olyan lehetőség, képesség, amivel felül tudnál kerekedni a piacon, konkurencián. Precizitáson és türelmen kívűl túl nagy skill nem kell hozzá.

A gyöngyfűzés inkább csak kiegészítésként tud működni. Lásd: esküvői ruhák díszítése, kiegészítők.

Egy vállalkozás pedig ott kezdődik, hogy:

- a személyiséged alkalmas-e (nem mindenkinek való a vállalkozói lét)

- tudás, üzleti értzék rendelkezésre áll-e (sokan már az elején elhasalnak)

- termék/szolgáltatás okés-e (ha ez nem megfelelő, 1-2 év alatt se indul be, akkor off.)

Csekkolj egy üzleti terv mintát minimum. Írd át az elképzelésedre precízen. Kérdőjelezd meg önmagad és a leírtakat.

Aztán eldöntöd, hogy mit szeretnél.

20-28 karkötőt kellene eladnod (2500ft/db árral számolva) minimum, hogy pl csak a KATA adózás költségét kifizesd/hónap. Haszon/plusz meg sehol.

No meg el is kell tudni adni.

Számolgass, elmélkedj komolyabban, ha vállalkozásban gondolkodsz. + tanulj

Sokan vergődnek a piacon betont nyalva, eladósodva a meggondolatlanság és felksézületlenség miatt. A legtöbb emberke az alap felsorolt 3 dolgot se gondolta át.

febr. 16. 11:33
 8/10 anonim ***** válasza:
0%
Egy milliót kereshetnél vele havonta, tisztán!
febr. 16. 11:39
 9/10 anonim ***** válasza:
56%

7# nem tudom, fűztél e már gyöngyöt?

Első hallásra óvodás feladatnak tűnik, és az óvodás minőségben az is.

Én fűztem már párat, profi módon, így is több órámba kerül egy egy nyaklánc fűzése csomózással, visszafűzéssel a végén. És nem árt egy kis érzés sem hozzá hogy lazára nyújtsd a végén az egészet hogy ne legyen girbe gurba, de mégse szakadjon el, mert ugye ha szakad, akkor kezdheted elölről az egészet. A többi műveletről nem is beszélek, jó kézügyesség, látás, kreativitás, ezek egyszerű dolgoknak tűnnek és mégis hidd el rengeteg ember full alkalmatlan rá. Ékszerüzletben dolgozom nap mint nap látom embereket még egy fülbevalót meg nyakláncot sem tudnak bekapcsolni.

Egyáltalán nem éri meg sajnos ilyeneket fűzögetni. Ráadásul minden sarkon lehet kapni fillérekért ilyen ékszereket.

Hobbi szinten érdekes lehet aki szereti az ilyeneket.

febr. 16. 12:15
 10/10 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hogy miért van lepontozva a 7-es, amikor teljesen jókat írt!

Kérdező!

NEM!

Ha katázol, akkor min. 50 ezer a havi befizetendőd (+könyvelőd díja) és akkor még egy vasat nem kerestél.

Hány karkötőt kellene havi szinten STABILAN, RENDSZERESEN eladnod azért, hogy pluszban gyere ki és kinek hogyan akarod értékesíteni ?

Nem éri meg, hidd el!

A Shein, Temu fillérekért adja a kész karkötőket, de hazánkban is fullon vannak már a gyöngyfűzők.

Én ismertem egy csajt, aki valami brutál szép gyöngyös cuccokat készített hobbiból, de eladni még ő sem tudta sajnos!

febr. 16. 23:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!