Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Hogyan lehet igényfelmérést...

Hogyan lehet igényfelmérést készíteni?

Figyelt kérdés

Van egy ötletem amit megszeretnék valósítani ha van rá igény.

Ez egy szolgáltatás lenne hamarosan induló vagy nem rég indult webshopok számára.

Hogyan tudok ilyen célzott igényfelmérést készíteni ha nincs semmilyen kontaktom induló webshopokkal?

2021. máj. 27. 11:16
 1/1 anonim ***** válasza:

Ha nincs semmilyen kontaktod, akkor én első körben a Google kulcsszó tervezővel keresnék rá, azokra a szavakra, szó összetételekre amelyek a szolgáltatással kapcsolatosak.

Abból rögtön kiderül van-e létjogosultsága a dolognak. Persze ez még nem reprezentatív mert igazából inkább világ szintű az eredmény. Magyar viszonylatban általában azt írja a Google, hogy nincs elegendő adat a méréshez.

De azért már ez is lehet jó támpont, ha ugyanis senki nem keres a kapcsolódó szavakra kifejezésekre, vagy csak nagyon kevesen akkor az van, hogy lehet nem is olyan fontos a szolgáltatásod az embereknek, vagy nincs meg a problématudatuk.

Ha a Google-ban olyan eredményt érsz el ami egy használható piaci rés lehet akkor én fizetett Facebook hirdetéssel folytatnám. Írsz valamilyen a célcsoport számára hasznos tanulmányt vagy ezt akár elmagyarázod videón, és meghirdeted a Facebookkon persze kell hozzá egy landing oldal ahol első körben elkéred az e-mail címét és oda küldöd a tanulmány linkjét vagy a videók linkjét.

Ha valós az igény a szolgáltatásra máris lesz jó néhány feliratkozód, akinek már célzottan küldheted az igény felmérést.

Ez az egész megvan kb. 1-2 nap alatt. Utána már csak az az idő amíg fut a Facebook hirdetés, és gyűlnek a feliratkozók.

Ha napi 1000 Ft-ot elköltesz hirdetésre, és jó a hirdetés kreatív, illetve valós problémára adsz a tanulmányban választ akkor jó esetben egy kéthetes hirdetési idő után már lesz egy 2-300 fős listád ami már elegendő lehet a felméréshez.

Landing oldalhoz, ha nincs weboldalad és nem is igen értesz a webszerkesztéshez, de amúgy akkor is, ha van más weboldal akkor is javaslom a Mobirise szerkesztő használatát. Az ezzel készített weboldalba beágyazol egy saját hírlevélküldő formot. Pl a MailerLite formját. A Mobirise ingyen használható statikus webhely generátor. Nagyon gyors lesz az oldal amit készíthetsz vele lévén, hogy statikus html lesz az eredmény. Szerintem itt nagyon fontos, hogy gyors legyen az oldal és pl. WordPressben lehet, hogy egyszerűbb létrehozni, bár ezt sem hiszem, de ilyen gyorsaságot csak jól optimalizált WordPress-el tudsz elérni, és az már nem kezdő szint.

A Mailer Lite pedig 1000 feliratkozóig ingyenes, illetve az felett sem rabló az ár. Ha jól emlékszem 2-3000 feliratkozónál is csak valami pár dollár vagy 10-12 Euró havonta, viszont fizetős esetben már korlátlan mennyiségű levelet küldhetsz a feliratkozóidnak. És nagyon jól lehet vele szegmentálni, időzíteni a levél küldéseket.

Mobirise-hoz itt találsz oktató anyagot ha szükséged lenne rá, bár mint mondtam egyszerűbb mint a WordPress. Még kódolni sem kell, max a form beillesztés lehet egy picit nehézkesebb, de még így is nagyságrendekkel egyszerűbb mint Wordpressben össze hozni az oldalt.

[link]

Ez a Mobirise letöltési linkje: [link]

Itt pedig a MailerLite hírlevélküldőre tudsz regisztrálni: [link]

2021. máj. 28. 06:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!