Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Hogyan tudom 42 db termék...

Hogyan tudom 42 db termék esetén hatékonyan mérni / tesztelni azt, hogy mennyire kell az embereknek?

Figyelt kérdés

Van 42 db karkötő design, amiből ki szeretnénk választani azt az egyet, ami a leginkább piacképes.

Milyen hatékony módszereket tudnátok erre?

Gondolkodtunk egy fókuszcsoportos Facebook csoportban ahol a képre adott like-okkal lehetne "szavazni", így könnyen tudnánk mérni is.

Gondoltunk arra is, hogy kinyomtatnánk az összes design-t egy nagy A2-es lapra és járókelőknek kis ajándékért cserébe meg kellene jelölni azokat, amelyek kellenének neki.

Minden bevált módszernek örülök, de még ötletnek is, amiből ihletet kaphatnék!

Köszönöm előre is! :)

#marketing #piackutatás #piacpotenciál #vásárlói igényfelmérés
2017. okt. 27. 14:02
 1/3 anonim ***** válasza:
72%

Személyesen szerintem drága és macerás lenne a dolog, én csinálnék egy gyors online kérdőívet ahol 1-5ig lehetne pontozni.

Keresel egy olyan személyt/weboldalt/céget akiknek van pár ezer fős email listájuk a te hasonló célközönségedből, és mondod nekik hogy fizetsz X forintot, ha cserébe kiküldik ezt az online kérdőívet.

Ez a legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás

2017. okt. 27. 17:23
 2/3 anonim ***** válasza:
42db terméket semmiképp ne tolj a fókuszcsoport arca elé. Kik a célközönség? Más fog tetszeni az 40 éves családanyának, és a 16 éves tinilánynak. Ezt érdemes már a termékteszt elején eldönteni, mert ha nagyon különböznek a tesztelők, teljesen ellentmondó adatokat kaphatsz. A teszt során egyszerre ne adj nekik 3-nál több választási lehetőséget, de 2 még jobb. Egy adott válaszadónál feltételezd, hogy a döntései tranzitívak, azaz ha 1<2 és 2<3 akkor 1<3, ezzel csökken a döntések száma. Ha ezeket szem előtt tartjátok, a megvalósítást már nem lehet nagyon elszúrni.
2017. okt. 31. 02:16
 3/3 anonim ***** válasza:
Feladod hirdetésre a jofogáson mindet s nézed hányan érdeklődnek.
2017. nov. 1. 19:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!