Hogyan adózzak egy termék eladása után magánszemélyként?
Egy kisebb vállalkozásba kezdenék.Szeretném legálisan csinálni amellett, hogy 8 órában dolgozok.Éppen ezért csak időnként 1-1 termék eladása után szeretnék adózni.
Van egy ismerősöm Amerikában akitől 500$ értékben tudok venni egy műszaki cikket.Van egy raktára Németországban ,ezért nekem vám és áfa mentesen érkezik meg a termék.
Hogyan tudom legálisan eladni egy magánszemélynek?
Előre is köszönöm a hozzáértő válaszra fordított időt! :)
Ő fizeti ki az áfát és a vámot (már a németet)?
Csak mert ha legálisan akarod csinálni, akkor igazolnod
kell tudni, hogy az adott termék után be van minden fi-
zetve.
Mennyi és milyen terméket akarsz összesen forgalmazni?
Csak mert elkezdhetsz okoskodni magánszemélyként is,
úgy, hogy nehéz legyen ráhúzni az üzletszerűséget...
Szia!
Nem tanácsolom, hogy 1-1 alkalmi, 500 USD értékű értékesítéshez vállalkozást nyiss.
Ez akkor jöhet szóba, ha már beindultál...mint a terminátor, csak anyagi értelemben.
SZJA rendszerében kellene leadóznod az elején.
Az ÁFA is "izgalmas" kérdés.
A termék az EU-ból jön, oda (Németország) USA-ból, importtal érkezik. ÁFA és vám Németországban kivetve, megfizetve. Jó esetben....
Amikor a német cég értékesíti Magyarországra, akkor, mivel magánszemély vagy, nincs közösségi adószámod, a német ÁFÁ-t kell megfizetni. Az 19% lesz szerintem.
Kevesebb, mint 27%....
Levonásba azt nem tudod helyezni.
Ha magánszemély a barátod, tehát nincs adószáma, akkor ő a német vámhivatal által kivetett ÁFÁ-t nem tudja levonni, tehát a 19% ÁFA szintén megfizetésre került, csak most általa. Persze neked ennyivel drágábban fogja adni.
Magyarul: az EU-n belül az a lényeg, hogy egy (és csak egy) tagállamban megfizetésre kerüljön az ÁFA.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!